Meny

Hverdagsfortellinger

Kursleder(e): Trine Smistrup og Asgeir Olden
Fortellinger fenger, både lange og korte. Det kan både hjerneforskere og lesere dokumentere. I det daglige kan det virke uoverkommelig å gjøre historiene vi finner om til  fortellinger, men det går an om du behersker metodene.

Historier har en bestemt dramaturgi, et visst forløp, et annerledes språk, scener, beskrivelser, rekonstruksjon og dialog. Alt dette skal vi gjennom, og selvfølgelig skal du skrive en fortelling. 

DU LÆRER:

Hva karakteriserer historier, hvordan er de bygget opp, hvordan kan du bruke historiefortellingsteknikker i det daglige? Vi ser også på hvordan scener, beskrivelser og sitater brukes i fortellinger og hvordan språket kan varieres og dyrkes. 
 

PASSER FOR:

Journalister som ønsker å utvide fortellerepertoaret sitt. 
 

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER:

Ta med egen PC.

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 900,- / andre kr 8 900,-
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske medieorganisasjoner (NJ eller NR).

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDERE:

Asgeir Olden og Trine Smistrup

Trine Smistrup farge

Trine Smistrup er frilansjournalist, stasjonert i København, og har tidligere jobbet ved blant annet Den journalistiske Efteruddannelse (det danske IJ), Nordisk Journalistcenter og Berlingske Tidende. I dag arbeider hun med kurs i språk, stil og fortelleteknikk, og er i tillegg fast tilknyttet Journalismfund.eu som støtter internasjonale prosjekter i undersøkende journalistikk. Hun har jobbet for IJ i mange år, snakker spansk og forstår både Fredrikstad-dialekt og sunnmørsk.

AsgeirOldenHele
 
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 

Fredrikstad 27. til 29. mars kr. 6900*,-

Søk om plass: Hverdagsfortellinger