Meny

Hverdagsportrettet

Kursleder(e): Trine Smistrup, Asgeir Olden og Ståle de Lange Kofoed
Leserne er nysgjerrige på hvem menneskene i nyhetene er, enten de er politikere, idrettsfolk eller aktivister. Da er det en fordel å kunne skrive raske portretter av dem, men det skal være portretter, ikke lange intervjuer og CV-oppramsinger. 

du lærer:

På dette kurset ser vi på hva som er tilgjengelig av kunnskap om personene i nyhetene, og hvordan vi kan bruke dette til at tegne et bilde. Vi ser også på mulighetene til å bruke språklige og stilistiske virkemidler til å skape mer levende tekster. Og sist, men ikke minst, skal du skrive et hverdagsportrett selv. 

Passer for:

Kurset passer for journalister som ønsker å fortelle bedre og mer effektivt om menneskene i nyhetene.

Kursavgift:

 Medlemmer* kr 6 900/ andre kr 8 500.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR).

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

Kursledere:

Trine Smistrup, Asgeir Olden og Ståle de lange Kofoed

Trine Smistrup farge

Trine Smistrup er frilansjournalist, stasjonert i København, og har tidligere jobbet ved blant annet Den journalistiske Efteruddannelse (det danske IJ), Nordisk Journalistcenter og Berlingske Tidende. I dag arbeider hun med kurs i språk, stil og fortelleteknikk, og er i tillegg fast tilknyttet Journalismfund.eu som støtter internasjonale prosjekter i undersøkende journalistikk. Hun har jobbet for IJ i mange år, snakker spansk og forstår både Fredrikstad-dialekt og sunnmørsk.

AsgeirOldenHele
 
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 

Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Hans spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer og i sosiale medier, bruk av smarttelefonen som journalistverktøy og datavisualisering. Ha ga i 2014 ut boken «Praktisk håndbok i digital historiefortelling». Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  

Fredrikstad 11. til 13. oktober kr. 6900*,-

Søk om plass: Hverdagsportrettet