Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Godt kurs, flinke kursholdere, og mye praktisk øving. Veldig lærerikt og matnyttig"

Deltaker på "Lær video med mobil" - vår 2017

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • START 48

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 23. til 27. oktober kr. 3600,-
 • START: Gravejournalistikk

  Kursleder(e): Kristin Monstad, Torun Havnaas, Synnøve Bakke, Kjersti Knudssøn og Siri Gedde-Dahl
  SKUP-vinnerne Synnøve Bakke, Kjersti Knudssøn og Siri Gedde-Dahl kommer. Det gjør også Kristin Monstad og Torun Havnaas – nå kan du lære undersøkende journalistikk av de aller beste. 
  Meld deg på IJs gravekurs for begynnere.
  Fredrikstad 30. oktober til 2. november kr. 5000*,-
 • Intervjuteknikk: Lenas metode

  Kursleder(e): Lena Storvand og Asgeir Olden
  I jakten på de gode intervjuene må du stille de beste spørsmålene. Men hvilke er egentlig det?
  Kurset i intervjuteknikk gir deg verktøyene du trenger for å få mest ut av intervjuene – enten det er med maktmennesker eller hvermannsen.
  Fredrikstad 1. til 3. november kr. 6900*,-
 • Nordisk researchkonferanse 2017

  Kursleder(e): Mer info kommer
  NRK Arkiv & Research i samarbeid med Institutt for Journalistikk (IJ) planlegger to dager med faglig påfyll, inspirasjon og en anledning til å møte nordiske kolleger som driver med research i mediebedrifter. 
  Oslo 9. til 10. november kr. 3350,-
 • Kursnyhet: After Effects TRINN 2

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  Dette kurset bygger på grunnkurset After Effects Trinn 1. Vi ser nærmere på lag-på-lag effekter (compositing og green screen), kamerabevegelser i tre dimensjoner, tekst og grafikk med dybde, å legge til logoer på bevegelige objekter (tracking) og animasjon uten keyframes (expressions). I tillegg tar vi teknikker fra grunnkurset et steg videre og bruker dem sammen med de nye teknikkene.
  Fredrikstad 20. til 21. november kr. 5900*,-
  Fredrikstad 18. til 19. april kr. 6500*,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Tone Grøver
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem.
  Fredrikstad 20. til 22. november kr. 6900,-
 • Kursnyhet: Lyden av historien

  Kursleder(e): Torben Schou og Leif-Arne Danielsen
  Vi tenker alt for sjeldent over at lyd er et av de sterkeste fortellerverktøy som finnes. Behersker du lyden, vil du kunne fortelle historiene sterkere, nærere og bedre.
  Fredrikstad 23. til 24. november kr. 6200*,-
 • Lær å lage podkast som virker

  Kursleder(e): Geir Terje Ruud m. fl.
  Mange hører på podkast, enda flere snakker om det og ganske mange har forsøkt å skape sendinger eller serier og testet det på markedet. Men hva er det egentlig som virker og hva er det som skiller en god fra en dårlig podkast? Hvordan får du spredd den til ditt publikum og – kanskje det viktigste – hvordan kan du tjene penger på den?
  Oslo 27. til 28. november kr. 5900,-
 • Arbeidslivsjournalistikk - gratis kurs

  Kursleder(e): Kristin Skogen Lund, Hans-Christian Gabrielsen, Einar Haakaas, Eivind Fjellstad, m. fl.
  Journalister skriver saker om arbeidslivet hver eneste dag og arbeidslivet berører de fleste av oss. Men hvor mye kan vi egentlig om svart arbeid, delingsøkonomi og uorganisert arbeidskraft? Sammen med LO og NHO inviterer vi til gratis kurs i arbeidslivsjournalistikk slik at du kan drive enda bedre kritisk journalistikk på feltet.
  Oslo 28. til 29. november kr. Gratis*,-
 • Retts- og kriminalreportasjen

  Kursleder(e): Hallgeir Oftedal og Kjell Erik Eriksen

  Hva gjør politiet når drapsalarmen går? Hvilke grunnleggende etterforskningsskritt starter politiet med? Hva leter de etter og hvordan leter de?

  Fredrikstad 30. november til 1. desember kr. 4900*,-
 • Tomm og Torben- Den gode fortelling

  Kursleder(e): Tomm Kristiansen og Torben Schou
  To av Skandinavias mest legendariske storytellere er gått sammen om å gi videre sine kunnskaper og erfaringer. Tomm&Torben innleder til samtaler og visninger, eksempler og demonstrasjoner av den gode historie, og hvordan den skal fortelles. 
  Fredrikstad 4. til 5. desember kr. 6900*,-
 • Innføringskurs i YouTube

  Kursleder(e): Lise Fimreite Sørensen
  YouTube er verdens største videoplattform. Hver dag ser brukere av YouTube flere hundre millioner timer med videoinnhold. På dette kurset får du en grunnleggende innføring i hvordan du kan benytte YouTube til å nå ut til et større publikum.
  Oslo 11. desember kr. 3900*,-
 • Under huden på finans- og næringslivet

  Kursleder(e): Forelesere fra inn- og utland
  Hvor går norsk økonomi? Hvor utbredt er svart arbeid, utpressing og industrispionasje her hjemme? Storfinans og børs i London. Korrupsjon i Berlin. For å forklare og analysere øokonomi, finans- og næringsliv trenger man kunnskap og praktiske ferdigheter. Hvordan skriver du godt om økonomi og finans slik at alle forstår? Over fire samlinger i tre land gir vi tolv norske journalister muligheten til å bli komplette finans- og næringslivsjournalister. 
  Oslo, Berlin, London, og Fredrikstad 11. til 15. desember kr. 17500,-
 • Digital journalistikk, sosiale medier og SEO

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Kristjan Hauksson

  Hvordan sikrer du at sakene dine blir synlige i søkemotorene? Hva skal til for å maksimere spredning i sosiale medier? Hvordan måler vi effekt? Hvorfor vinner alltid kvalitetsjournalistikken til slutt? Og hvordan legger man en helhetlig strategi rundt distribusjon av digitalt innhold?
  Fredrikstad 16. til 17. januar kr. 6500*,-
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund og Andreas Sundby
  I dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 23. til 24. januar kr. 6500*,-
 • Dette MÅ du kunne om sosiale medier

  Kursleder(e): Pernille Scheele, Ingrid Nergården Jortveit og Ståle de Lange Kofoed
  Sosiale medier er ikke lenger et fremmed begrep. Men, hvordan skal vi lykkes med å bruke SoMe til research og publisering? Hjelpen er her!
  Fredrikstad 1. til 2. februar kr. 6500,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 14. februar kr. 4400*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Dette er kurset for deg som vil lage profesjonell video med mobil. Du lærer det viktigste om journalistisk historiefortelling, opptaksteknikk og redigering.
  Fredrikstad 14. til 16. februar kr. 7900*,-
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 27. til 28. februar kr. 6500*,-
 • Lag videografikk til din bedrift

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av kurset lager du en komplett videografikk-pakke som bedriften din kan ta i bruk umiddelbart. Lag maler til de grafiske elementene til info-filmer, videoreportasjer og dokumentarfilm til TV, web eller sosiale medier.
  Fredrikstad 1. til 2. mars kr. 6500*,-
 • Lær å skrive kommentarer

  Kursleder(e): Aslak Bonde og Asgeir Olden

  Det kan være lett å synse, men det er ikke fullt så enkelt å skrive kommentarer og analyser som blir lest. På dette to-dagerskurset får du trening og veiledning i å skrive kommenterende tekster som tilfredsstiller profesjonskrav og leserkrav.

  Fredrikstad 12. til 13. mars kr. 6500*,-
 • Kursnyhet: Journalistisk Hackathon - realisér din datasak

  Kursleder(e): Hanne Løvik og Ståle de Lange Kofoed
  Sitter du på gode tall, statistikker og data, men sliter med å presentere dem godt visuelt? Hjelpen er nær! Gjennom to dager med intens workshoppreget «Hackathon» får du ideer, inspirasjon og konkrete verktøy for å fortelle historier godt digitalt.
  Fredrikstad 5. til 6. april kr. 6500*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 22. til 23. mai kr. 6500*,-
 • Kursnyhet: Adobe Premiere Pro TRINN 2

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset lærer du tidsbesparende og effektive teknikker, og lærer å tilpasse Premiere til dine egne behov. Du får bedre innblikk i Trim mode for finjusteringer, og vi tar et dypdykk i fargekorrigering og lydmiks. Du lærer å lage malprosjekter og forhåndsinnstillinger for å kunne jobbe kjappere. Det blir også tid til en workshop der du klipper dine egne opptak og får tips og råd underveis.
  Fredrikstad 24. til 25. mai kr. 6500*,-