Meny
Du er her:

Inn i moskeene

Kursleder(e): Anne Stenersen, Linda Noor, Kadafi Zaman, Halvor Tjønn og Geir Terje Ruud
Er livet i moskeene så kontroversielt som man kan få inntrykk av? Få en grunnleggende forståelse av islam så du kan drive god, kritisk og fortellende journalistikk rundt livet i moskeene.

Islam er en del av den norske hverdagen og fortjener samme oppmerksomhet som andre trossamfunn og organisasjoner.  I takt med at Norge blir et moderne samfunn, med en befolkning med bakgrunn fra flere kulturer, er det fornuftig å lære mer om det vi opplever som fremmed. Parallellt med  den  store flyktningestrømmen fra hovedsakelig muslimske land i Midt-Østen, ser vi en fremvekst av militante grupper som også bruker moskeene for å rekruttere nye støttespillere.  Men det meste av livet i moskeene er ikke så kontroversiell som man kan få inntrykk av.  

Du lærer:

Grunnleggende forståelse av islam, både religiøst og politisk, og du får et innblikk i hvordan du opptrer i moskeene. Foredragsholdere er blant annet Linda Noor fra Minotenk, Anne Stenersen fra FFI, journalist, forfatter og historiker Halvor Tjønn og reporter Kadafi Zaman fra TV2, ved siden av de vi skal møte i moskeen. Du får også et møte med «hverdagsislam» , den som sjelden synes i mediene. Kurset vil gi deg et grunnlag så du kan drive god, kritisk, forklarende og fortellende journalistikk rundt livet i moskeene.

 
Passer for:
Journalister, redaktører og andre som gjerne vil se det store bildet, forbi forsøket på islamske statsdannelser og kommentarfeltenes hatretorikk.
 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER: 

 Ingen

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 5 900.
 *Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR). 

PRAKTISK INFO:

Kurset finner sted i Oslo. 
Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.

KURSLEDERE:  

Anne Stenersen (seniorforsker på Forsvarets Forskningsinstitutt), Linda Noor (Minotenk),  Kadafi Zaman (TV2)  og journalist, kommentator og forfatter Halvor Tjønn.

Anne Stenersen
Anne Stenersen er seniorforsker på Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) og leder for FFIs terroravdeling TERRA. Hun har en doktorgrad på forholdet mellom al Qaida og Taliban og er ekspert på militant islamisme.

Linda_Noor_2016
Linda Noor leder Minotenk, en tenketank som fokuserer på det flerkulturelle Norge. Noor er utdannet sosialantropolog med fokus på islam og Midtøsten. De siste årene har hun engasjert seg i det forebyggende arbeidet mot voldelig ekstremisme blant unge muslimer. Linda har selv konvertert til islam.

kadafi_tv2
Kadafi Zaman er nyhetsreporter i TV2. Han har bred erfaring fra konfliktsoner både i inn- og utland, og har jobbet journalistisk med mange saker fra det muslimske miljøet.

Halvor_Tjønn_foto_Dreyerforlag
Halvor Tjønn har mer enn 30 års erfaring som journalist, kommentator og forfatter, blant annet som utenriksjournalist og Moskva-korrespondent for Aftenposten. Mellom 2001 og 2010 arbeidet han i hovedsak med de islamske land og i særdeleshet med islamsk terrorisme og ekstremisme. I 2011 gav han ut boken «Muhammed - Slik samtiden så ham». I dag er han uavhengig foredragsholder, journalist og forfatter.

KURSANSVARLIG:  

Geir Terje Ruud
Geir Terje Ruud
 (f. 1963) er tidligere digital sjefredaktør på Ekstra Bladet i Danmark og har 10 års digital erfaring fra VG Nett. Før den digitale evolusjon startet var Ruud 15 år som papirreporter i VG, Fædrelandsvennen og andre aviser. Nå arbeider han som rådgiver og konsulent for medieselskap som vil utvikle sin digitale posisjon. Han er medgründer av Oslo Media House og har skrevet boken "Journalistiske entreprenører. Medienes krise. Din mulighet." (Cappelen Damm Akademisk 2014).
 
Halvor_Tjønn_foto_Dreyerforlag

Oslo 27. til 28. april kr. 5900,-

Søk om plass: Inn i moskeene