Meny

Journalist i 2017; Fremtiden er her nå! – Kurset er finansiert av kollektive vederlagsmidler

Kursleder(e): Leif Arne Danielsen og Ståle de Lange Kofoed
Vi lever i en tid med enorme muligheter for god journalistisk historiefortelling på flere forskjellige plattformer. Enkle nettbaserte verktøy kan gi oss verdifull drahjelp, men historiene og de gode sakene må vi fortsatt fikse selv. Er du klar for å ta mulighetene i bruk?

Gjennom en blanding av forelesninger og praktisk arbeid skal vi gjennom tre kursdager både oppdateres på journalistiske trender, og lære praktiske og enkle nettverktøy for å kunne fortelle historier på en best mulig måte.  
 
Selv om vi er midt i en rivende digital utvikling er det viktig å forstå at journalistiske grunnverdier og fortellerteknikker fortsatt er viktige i kommunikasjonen med lesere, seere og lyttere. Og det er slett ikke vanskelig å lære verktøy for å lage enkle interaktive diagrammer og infografikker for publisering på egen plattform eller i sosiale medier – enten det skal konsumeres av brukere på desktop eller mobile enheter.
 
Du vil i tillegg få en praktisk innføring i bruk av sosiale medier som researchkanal. Gjør deg klar til tre fartsfylte og morsomme dager på kurs!
 

DU LÆRER:

Trender i journalistikken i 2017 – hva har endret seg de siste årene?
Praktisk bruk av enkle nettverktøy for historiefortelling 
Informasjonsinnhenting i sosiale medier
Publisering og distribusjon i sosiale medier
Innhenting og bearbeiding av informasjon fra forskjellige databaser
 

PASSER FOR:

Alle som ønsker å forstå hva digital journalistikk i 2017 innebærer, og som ønsker å fortelle gode historier ved bruk av enkle nettbaserte verktøy
 

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER:

Ta med laptop for praktisk arbeid, med regnearkprogrammet Excel installert. Pass også på å ha en aktiv googlekonto som du kjenner brukernavn og passord til ved kursstart.
 

KURSAVGIFT:

Pengene til dette kurset kommer fra kollektive vederlagsmidler fra produksjoner publisert i NRK før 1997.  Kurset er først og fremst for deg som har bidratt i disse produksjonene.  Det er også mulig for andre å søke.
 

PRAKTISK INFO:

Kurset finner sted i IJs lokaler på Litteraturhuset i Fredrikstad.  Overnatting på Scandic City Hotel inngår.
 

KURSLEDERE:

Leif Arne Danielsen holder kurs i research, bruk av digitale verktøy og datastøttet journalistikk. Leif Arne er også kursleder for kursserien  ReSTART, og har fagansvaret for kurs innenfor foto og video.
 
Ståle de Lange Kofoed har digital research i søkemotorer og i sosiale medier innenfor sitt fagfelt. Han kurser også i effektiv distribusjon i sosiale medier, bruk av digitale verktøyer og undersøkende journalistikk.
 

Fredrikstad 30. august til 1. september FULLT
Fredrikstad 11. til 13. oktober FULLT

Søk om plass: Journalist i 2017; Fremtiden er her nå! – Kurset er finansiert av kollektive vederlagsmidler


FULLT