Meny

Kursnyhet: Datavisualisering med Knight Lab

Kursleder(e): Zach Wise og Ståle de Lange Kofoed
Denne våren har vi skutt gullfuglen i datavisualisering! Nå kan du få en full dag med intens hands-on trening i Oslo, med Pulitzerprisvinner, fotograf og multimedieprodusent professor Zach Wise. Han har på Knight Lab i Chicago utviklet den mest brukte journalistiske verktøykassen for datavisualisering på verdensbasis. 

 
Dersom du ønsker å fortelle historier i mer enn tekst og bilder, er dette kurset for deg. Du får gjennom praktisk arbeid kunnskap om hvordan du kan presentere saker i kart, tidslinjer, med lyd, interaktive bilder og mer til.

Du lærer:

På dette intensive dagskurset lærer du blant annet å bruke verktøy som Timeline JS for å lage interaktive tidslinjer, Storymap for å fortelle interaktive historier rett i et kart, Juxtapose JS for å lage «bildeslidere», Soundcite for å legge lyd i tekst, og det blir norsk premiere på det nye verktøyet Storyline. Og – det er mannen bak verktøyene, professor Zach Wise fra Knight Lab ved Northwestern University som underviser. 
 

Passer for:

Alle redaksjonelle medarbeidere med interesse for å fortelle gode historier med nettbaserte verktøy.  
 

Krav til utstyr/programmer: 

Møt opp til kurset med laptop, og en fungerende Googlekonto, som du kjenner brukernavnet og passordet til ved kursstart.

KURSAVGIFT:

 Medlemmer* kr 4 500 ,-/ andre kr 6 500,-
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR).

PRAKTISK INFO:

Kurset avholdes ved Scandic Oslo City.
Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for 
reisestøtte.
I Oslo har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSHOLDERNE:

Zach Wise

Zach Wise
, Knight Lab Northwestern University
Vimeo: https://vimeo.com/zachwise og
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/zachwise
Twitter: https://twitter.com/zlwise


 Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Hans spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer og i sosiale medier, bruk av smarttelefonen som journalistverktøy og datavisualisering. Ha ga i 2014 ut boken «Praktisk håndbok i digital historiefortelling». Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  Oslo 29. mai FULLT

Søk om plass: Kursnyhet: Datavisualisering med Knight Lab


FULLT