Meny

Kursnyhet: Graving for sportens skyld

Kursleder(e): Nils Hanson (SE), Leif Welhaven, Lars Johnsen, Ståle de Lange Kofoed, Leif Arne Danielsen og Trygve Aas Olsen
Idrett engasjerer store deler av det norske samfunnet. Idretten forvalter stor makt og mye penger. God, undersøkende sportsjournalistikk er viktig for å kunne se idretten i kortene. På dette kurset får du verktøy du trenger for å kunne grave godt som sportsjournalist. I tillegg får du møte journalister som har drevet med dette lenge og aktuelle folk fra idretten.


DU LÆRER: 
Vi viser deg hva du bør se etter i et regnskap og hvordan du driver effektiv og målrettet digital research. I tillegg forbedrer vi intervjuteknikken din og lærer deg det du må kunne for å beskytte deg selv og kildene dine. Du møter erfarne journalister som viser deg hva de gjorde for å lykkes med sine prosjekter og aktuelle folk fra idretten. Til sammen vil det gi deg det du trenger for å grave smart, effektivt og målrettet som sportsjournalist.
 

PASSER FOR:

Journalister som dekker sport og idrett.
 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER: 

Kursdeltakerne bør ha konto på facebook, twitter, instagram og snapchat.
 

KURSAVGIFT:

 Medlemmer* kr 5 900/andre kr 7 500.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR).
 

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.
 

Forelesere: 

nilshanson
Nils Hanson har ledet «Uppdrag granskning» i SVT siden 2003. I 2009-2010 hoppet han inn som reporter og avslørte, sammen med Janne Josefsson, blant annet korrupsjonsskandalen i Göteborg. Han har arbeidet som gravejournalist siden 1988, først som journalist i Göteborgs-Posten. Han har vært redaksjonssjef for TV4 Göteborg och TV4 Väst. Han har vunnet graveprisen Guldspaden to ganger og har også vært nominert til Stora journalistpriset. I mai 2015 vant han Publicistklubbens Stora pris. Hanson er en ettertraktet foreleser og har skrevet boken «Grävande journalistik». Han ble for alvor kjent i Norge da «Uppdrag granskning» ertet på seg Ski-Norge med dokumentaren «Blodracet», om doping i norsk langrenn, i 2013.
---
Journalist Lars Johnsen i fotballmagasinet Josimar forteller om hvordan bladet dekker fotballen med et kritisk blikk. Magasinet har hatt en rekke kritiske artikler på trykk, blant annet om fotballagent Jim Solbakken og valget av ny UEFA-president. 
---
Leif Welhaven, sportskommentator i VG, forteller om hvordan de jobber systematisk med kritisk sportsjournalistikk.
---
Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Hans spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer og i sosiale medier, bruk av smarttelefonen som journalistverktøy og datavisualisering. Ha ga i 2014 ut boken «Praktisk håndbok i digital historiefortelling». Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  
---
leif-arne-danielsen01
Leif Arne Danielsen har ansvar for IJs kurs i foto og video. Han holder kurs i research, bruk av digitale verktøy og datastøttet journalistikk.
---
Trygve Aas Olsen02-1
Trygve Aas Olsen holder kurs i effektivt nyhetsspråk, nettjournalistikk, 
 research og redaksjonell ledelse. Han evaluerer produkter og gir råd ved
 produktutvikling. Trygve er forfatter av boken "Skriv smart og enkelt". 

KURSLEDER: 

 Eivind Andres Lid03
Eivind Lid er daglig leder for kursvirksomheten og administrasjonen av IJ. Lid har flere års erfaring som journalist, vaktsjef og redaktør. Han har jobbet mye med å nå unge lesere og digital utvikling. 

Fredrikstad 7. til 8. november kr. 5900,-

Søk om plass: Kursnyhet: Graving for sportens skyld