Meny

Kursnyhet: Journalist 2.0

Kursleder(e): Kjersti Løken Stavrum, Hallvard Moe, Liv Signe Navarsete og Trygve Aas Olsen
Noen ganger må du tenke sakte. Ikke skrive det første som faller deg inn. Da blir du en mindre forutsigbar journalist.
 Ofte velger vi vinkling før vi hører hva kildene sier. Og velger kilder som støtter denne vinklingen. På dette kurset presenterer vi teorien fra nobelprisvinner Daniel Kahnemans bok Tenke fort og langsomt. Den vil gjøre deg til en åpnere og mindre forutsigbar journalist.
 
Journalister er sneversynte, og mediene mister tillit: Hvorfor ble pressefolk overrasket da britene meldte seg ut av EU og amerikanerne valgte Donald Trump? De trodde og håpet på fortsatt EU-medlemskap og Hillary Clinton, og brukte kilder som støttet opp under dette. 
 
Det skjer i Norge også, fra Dagsrevyen til den minste lokalredaksjon. Mediene tar feil, og folk tror på «alternative fakta». På dette kurset tar vi folks medieskepsis på alvor, ved å lære deg å lete etter andre innfallsvinkler, kilder og forklaringer enn de som synes åpenbare. 

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete forteller hvordan hun har opplevd at journalister lar seg styre av forutinntatte holdninger.
Professor Hallvar Moe har undersøkt folks mistillit til mediene. Han forteller hvem som ikke stoler på journalister, og hvorfor. 
Kjersti Løken Stavrum har studert Daniel Kahnemans teorier om hvordan vi – journalister også – tar feil, fordi vi ikke tenker langsomt.

Du lærer:

Du bli mer kjent med deg selv som journalist slik at du kan trekke bedre konklusjoner ut fra research og kildemateriale. 

Passer for:

Alle journalister og redaktører.

Kursavgift:

 Medlemmer* kr 3 900,- 
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske medieorganisasjoner (NJ eller NR).

Praktisk info:

Kurset arrangeres ved Oslo Kongressenter møterom Balder den 15. juni,  med et webinar i september der vi repeterer og oppsummerer erfaringer. Boka «Tenke, fort og langsomt» er inkludert i kursavgiften.

Kursledere OG forelesere:

Kjersti Løken Stavrum, Liv Signe Navarsete, Hallvar Moe og Trygve Aas Olsen
 

Oslo 15. juni kr. 3900,-

Søk om plass: Kursnyhet: Journalist 2.0