Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
Et ypperlig opplegg og en særdeles inspirerende kursleder

Deltaker på "Ta gode portretter -igjen og igjen" - høst 2015

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Hverdagsfortellinger

  Kursleder(e): Trine Smistrup og Asgeir Olden
  Fortellinger fenger, både lange og korte. Det kan både hjerneforskere og lesere dokumentere. I det daglige kan det virke uoverkommelig å gjøre historiene vi finner om til  fortellinger, men det går an om du behersker metodene.
  Fredrikstad 27. til 29. mars kr. 6900*,-
 • SKUP og IJs Graveskole 2017

  Kursleder(e): Ola Haram og Ståle de Lange Kofoed med flere
  Gjør deg klar til vårens vakreste kurs i undersøkende journalistikk. På årets utgave av SKUP og IJs Graveskole lærer du deg å finne, koble og organisere stoff på en mest mulig effektiv måte. Og du lærer hands-on av prisvinnere og noen av de beste undersøkende journalistene i bransjen. Velkommen!
  Quality Hotel Tønsberg 29. til 31. mars kr. 5900,-
 • KURSNYHET: Innføringskurs i YouTube

  Kursleder(e): Lise Fimreite Sørensen
  YouTube er verdens største videoplattform. Hver dag ser brukere av YouTube flere hundre millioner timer med videoinnhold. På dette kurset får du en grunnleggende innføring i hvordan du kan benytte YouTube til å nå ut til et større publikum.
  Oslo 5. april kr. 3900*,-
 • Virtual Reality – og gevinsten av å jobbe med rike medieformater

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Eirik Helland Urke
  Teknisk Ukeblad er nå i sluttfasen med et stort, Google-støttet prosjekt for å utvikle VR-journalistikk i Norge. Nå får du sjansen til å høre multimediaansvarlig Eirik Helland Urke og redaktør Svein-Erik Hole dele best cases og erfaringer fra deres arbeid. Og du får selv prøve deg på en VR-produksjon!
  Oslo 19. april kr. 3900*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Dette er kurset for deg som vil lage profesjonell video med mobil. Du lærer det viktigste om journalistisk historiefortelling, opptaksteknikk og redigering.
  Fredrikstad 26. til 28. april kr. 6900*,-
 • START 47

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 24. til 28. april kr. 3600,-
 • Inn i moskeene

  Kursleder(e): Anne Stenersen, Linda Noor, Kadafi Zaman, Halvor Tjønn og Geir Terje Ruud
  Er livet i moskeene så kontroversielt som man kan få inntrykk av? Få en grunnleggende forståelse av islam så du kan drive god, kritisk og fortellende journalistikk rundt livet i moskeene.
  Oslo 27. til 28. april kr. 5900,-
 • Ta gode portretter. Igjen og igjen.

  Kursleder(e): Joachim Adrian
  Hvordan tar du uforutsigbare, nære og ekte portrettbilder? Og hvordan gjør du det igjen og igjen?
  Fredrikstad 11. til 12. mai kr. 5900*,-
 • KURSNYHET: Datavisualisering med Knight Lab

  Kursleder(e): Zach Wise og Ståle de Lange Kofoed
  Denne våren har vi skutt gullfuglen i datavisualisering! Nå kan du få en full dag med intens hands-on trening i Oslo, med Pulitzerprisvinner, fotograf og multimedieprodusent professor Zach Wise. Han har på Knight Lab i Chicago utviklet den mest brukte journalistiske verktøykassen for datavisualisering på verdensbasis. 
  Oslo 29. mai kr. 4500*,-
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund
  I dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone.
  Fredrikstad 6. til 7. juni kr. 5900*,-
 • HJELP – Jeg skal dekke Stortingsvalget

  Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed, listen oppdateres fortløpende
  11. september går det norske folket til stemmeurnene for å bestemme hvem som skal styre landet de neste fire årene. Blir det et valg mellom Erna eller Jonas? Hvilke temaer opptar oss? Og hvordan kan vi som journalister dekke valget best mulig og samtidig sette dagsorden i en tid der «alle» kan faktasjekke, utnytte sosiale medier til argumentasjon og påvirke den offentlige debatten?
  Oslo 7. til 8. juni kr. 6900,-
 • Wow – der må jeg være

  Kursleder(e): Asgeir Olden, Bernt Jakob Oksnes, Nina Kristiansen, Anders Fjellberg og Kim Faber
  Hva gjør de beste skribentene? Her kommer de på rekke og rad og forklarer hvordan de har jobbet og hva de har tenkt når de har laget saker som legges merke til. Denne gangen skal vi se litt spesielt på de lange fortellingene, en sjanger som er i rivende utvikling, både her i landet og andre steder. 
  Fredrikstad 8. til 9. juni kr. 5900*,-
 • Journalist 2.0

  Kursleder(e): Kjersti Løken Stavrum og Trygve Aas Olsen
  Noen ganger må du tenke sakte. Ikke skrive det første som faller deg inn. Da blir du en mindre forutsigbar journalist.
   Ofte velger vi vinkling før vi hører hva kildene sier. Og velger kilder som støtter denne vinklingen. På dette kurset presenterer vi teorien fra nobelprisvinner Daniel Kahnemans bok Tenke fort og langsomt. Den vil gjøre deg til en åpnere og mindre forutsigbar journalist.
  Oslo 15. juni kr. 3900,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Tone Grøver
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære reportasjeledelse av dem. 
  Fredrikstad 22. til 24. august kr. 6900,-
 • Dette MÅ du kunne om sosiale medier

  Kursleder(e): Pernille Scheele, Ingrid Nergården Jortveit og Ståle de Lange Kofoed
  Sosiale medier er ikke lenger et fremmed begrep. Men, hvordan skal vi lykkes med å bruke SoMe til research og publisering? Hjelpen er her!
  Fredrikstad 28. til 29. august kr. 5900,-
 • KURSNYHET: Lær å lage podcast som virker

  Kursleder(e): Geir Terje Ruud m.flere
  Mange hører på podcast, enda flere snakker om det og ganske mange har forsøkt å skape sendinger eller serier og testet det på markedet. Men hva er det egentlig som virker og hva er det som skiller en god fra en dårlig podcast? Hvordan får du spredd den til ditt publikum og – kanskje det viktigste – hvordan kan du tjene penger på den?
  Oslo 28. til 29. august kr. 5900*,-
 • KURSNYHET: Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i.
  Oslo 6. september kr. 3900*,-
 • Med kameraet i lommen: Bli god på mobilfoto

  Kursleder(e): Tom Egil Jensen og Leif Arne Danielsen
  Det beste kameraet du har, er det kameraet du har tilgang til. Mobilen ligger hos de fleste bestandig i lommen. Hvordan kan du ta de beste bildene med mobilen? Dette er kurset der du kan glemme alt om lukker, blender og Iso og heller ha 100 prosent fokus på motiv og historiefortelling. 
  Fredrikstad 18. til 19. september kr. 5900*,-
 • Adobe After Effects Grunnkurs

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 25. til 26. september kr. 5900,-
 • START: Skriv bedre, smartere og enklere

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Asgeir Olden
  Lær å skrive bedre, smartere, enklere, å snekre gode historier med titler og ingresser som fanger leseren. Dette kurset i journalistisk språk og stil passer for deg som vet du kan bli flinkere til å formulere deg. 
  Fredrikstad 25. til 28. september kr. 6000*,-
 • Digital journalistikk, sosiale medier og SEO

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Kristjan Hauksson

  Hvordan sikrer du at sakene dine blir synlige i søkemotorene? Hva skal til for å maksimere spredning i sosiale medier? Hvordan måler vi effekt? Hvorfor vinner alltid kvalitetsjournalistikken til slutt? Og hvordan legger man en helhetlig strategi rundt distribusjon av digitalt innhold?
  Fredrikstad 26. til 27. september kr. 5900*,-
 • Lag videografikk til din bedrift

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av kurset lager du en komplett videografikk-pakke som bedriften din kan ta i bruk umiddelbart. Lag maler til de grafiske elementene til info-filmer, videoreportasjer og dokumentarfilm til TV, web eller sosiale medier.
  Fredrikstad 27. til 28. september kr. 5900*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou

  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.

  Fredrikstad 12. til 13. oktober kr. 6200*,-
 • Tomm og Torben- Den gode fortelling

  Kursleder(e): Tomm Kristiansen og Torben Schou
  To av Skandinavias mest legendariske storytellere er gått sammen om å gi videre sine kunnskaper og erfaringer. Tomm&Torben innleder til samtaler og visninger, eksempler og demonstrasjoner av den gode historie, og hvordan den skal fortelles. 
  Fredrikstad 4. til 5. desember kr. 6900*,-