Meny

Lag videografikk til din bedrift

Kursleder(e): Jarle Leirpoll
I løpet av kurset lager du en komplett videografikk-pakke som bedriften din kan ta i bruk umiddelbart. Lag maler til de grafiske elementene til info-filmer, videoreportasjer og dokumentarfilm til TV, web eller sosiale medier.

Malene kan gjenbrukes, øker produktiviteten, og gir en helhetlig grafisk profil til bedriftens/organisasjonens produksjoner.

LET'S GET SOCIAL!

Skal du delta eller er du interessert?

Her finner du arrangementet "Lag videografikk til din bedrift" på Facebook

Du lærer:

Du lager ting som navnesupere (lower thirds), åpningsvignetter og slutt-tekster, bakgrunner for grafikk, stillbilder, statistikk etc., stolpediagram og annen visualisering av data, teksting (subtitles) for sosiale medier, etc.
 
Design- og animasjonsprinsipper
Bruk av eksisterende grafiske elementer, fonter, logoer etc.
Photoshop automasjon
Bruk av Illustrator for å fikse på logoer etc. og klargjøre dem for animasjon
Automatisering med Expressions i After Effects
Bruk av Capsules for å gjøre malene brukervennlige

Etter endt kurs har du laget en pakke med motion graphics elementer til din bedrift eller organisasjon som umiddelbart kan brukes på videosnutter på bedriftens nettsider, i sosiale medier etc.
 

Passer for:

Grafikere, designere, klippere, videojournalister, IT-ansvarlige og andre som trenger å få laget maler for å sikre en helhetlig profil og kjapp arbeidsflyt for videografikk (motion graphics).
 
Du bør ikke ha data-skrekk, for vi kommer også til å bruke litt scripting og expressions – altså kode – for å automatisere ting i Photoshop og After Effects. Men ikke vær redd, vi kommer langt med pek-og-klikk og copy/paste. Vi kommer ikke til å håndskrive kode.
 

Krav til utstyr/programmer: 

Du vil få bruk for After Effects og Premiere Pro (bruker du et annet redigeringsprogram enn Premiere kan du bruke det), pluss Photoshop og Illustrator – som alle er en del av et Adobe Creative Cloud abonnement. Sørg for å ha nyeste versjon (2017) av alle programmene installert på din maskin. 
 
Ta med alle bedriftens grafiske elementer (logoer, vektorgrafikk, Photoshop-filer, fonter etc.) og evt. designhåndbok for bedriften. 

Krav til forkunnskaper: 

Gode datakunnskaper. Kjennskap til programmer for bildebehandling og design er en fordel.
NB: Du får ingen grundig innføring i programmene på dette kurset. Vi går kun gjennom teknikker som trengs for å lage det vi skal.

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 5 900/ andre kr 7 500.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR).  

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDER: 

Jarle Leirpoll

Jarle Leirpoll er betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. 
 
Jarle har sin klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som program-ingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm. Dette firmaet har han drevet siden 1997. Jarle underviser i film- og videoproduksjon ved flere høgskoler og er forfatter av læreboka "Video i Praksis" som nå kommer i femte utgave. 
 
Jarle har kurset klippere i NRK, Monster, Danmarks Radio, Svensk TV4, Disney Channel, BBC og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort flere presentasjoner på internasjonale arrangementer som Premiere Pro World og Editors Retreat.
 
Han er i sluttfasen i arbeidet med en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro. Jarle bruker Premiere Pro til alle sine produksjoner.
 
Nettsiden for The Cool Stuff in Premiere Pro finner du på www.premierepro.net
Jarle er sertifisert instruktør på After Effects og Premiere Pro.

Fredrikstad 27. til 28. september FULLT

Søk om plass: Lag videografikk til din bedrift


FULLT