Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Godt kurs, flinke kursholdere, og mye praktisk øving. Veldig lærerikt og matnyttig"

Deltaker på "Lær video med mobil" - vår 2017

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 25. til 26. september kr. 5900,-
 • START: Skriv bedre, smartere og enklere

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Asgeir Olden
  Lær å skrive bedre, smartere, enklere, å snekre gode historier med titler og ingresser som fanger leseren. Dette kurset i journalistisk språk og stil passer for deg som vet du kan bli flinkere til å formulere deg. 
  Fredrikstad 25. til 28. september kr. 6000*,-
 • Digital journalistikk, sosiale medier og SEO

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Kristjan Hauksson

  Hvordan sikrer du at sakene dine blir synlige i søkemotorene? Hva skal til for å maksimere spredning i sosiale medier? Hvordan måler vi effekt? Hvorfor vinner alltid kvalitetsjournalistikken til slutt? Og hvordan legger man en helhetlig strategi rundt distribusjon av digitalt innhold?
  Fredrikstad 26. til 27. september FULLT Få varsel
 • Lag videografikk til din bedrift

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av kurset lager du en komplett videografikk-pakke som bedriften din kan ta i bruk umiddelbart. Lag maler til de grafiske elementene til info-filmer, videoreportasjer og dokumentarfilm til TV, web eller sosiale medier.
  Fredrikstad 27. til 28. september FULLT Få varsel
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Dette er kurset for deg som vil lage profesjonell video med mobil. Du lærer det viktigste om journalistisk historiefortelling, opptaksteknikk og redigering.
  Fredrikstad 9. til 11. oktober FULLT Få varsel
 • Hverdagsportrettet

  Kursleder(e): Trine Smistrup, Asgeir Olden og Ståle de Lange Kofoed
  Leserne er nysgjerrige på hvem menneskene i nyhetene er, enten de er politikere, idrettsfolk eller aktivister. Da er det en fordel å kunne skrive raske portretter av dem, men det skal være portretter, ikke lange intervjuer og CV-oppramsinger. 
  Fredrikstad 11. til 13. oktober kr. 6900*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou
  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.
  Fredrikstad 12. til 13. oktober kr. 6200*,-
 • START: Sosiale Medier

  Kursleder(e): Pernille Scheele, Ingrid Nergården Jortveit og Ståle de Lange Kofoed
  Her er kurset for deg som vil lære å bruke sosiale medier i journalistikken.
  De som før bare leste vanlige medier leser nå stadig mer i sosiale medier. Skal du treffe lesere må du også være der. Så enkelt. Og så vanskelig. For hvordan gjør vi det?
  Fredrikstad 16. til 18. oktober kr. 5000*,-
 • START 48

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 23. til 27. oktober kr. 3600,-
 • START: Gravejournalistikk

  Kursleder(e): Kristin Monstad, Torun Havnaas, Synnøve Bakke, Kjersti Knudssøn og Siri Gedde-Dahl
  SKUP-vinnerne Synnøve Bakke, Kjersti Knudssøn og Siri Gedde-Dahl kommer. Det gjør også Kristin Monstad og Torun Havnaas – nå kan du lære undersøkende journalistikk av de aller beste. 
  Meld deg på IJs gravekurs for begynnere.
  Fredrikstad 30. oktober til 2. november kr. 5000*,-
 • Intervjuteknikk: Lenas metode

  Kursleder(e): Lena Storvand og Asgeir Olden
  I jakten på de gode intervjuene må du stille de beste spørsmålene. Men hvilke er egentlig det?
  Kurset i intervjuteknikk gir deg verktøyene du trenger for å få mest ut av intervjuene – enten det er med maktmennesker eller hvermannsen. 
  Fredrikstad 1. til 3. november kr. 6900*,-
 • Kursnyhet: Graving for sportens skyld

  Kursleder(e): Nils Hanson (SE), Leif Welhaven, Lars Johnsen, Ståle de Lange Kofoed, Leif Arne Danielsen og Trygve Aas Olsen
  Idrett engasjerer store deler av det norske samfunnet. Idretten forvalter stor makt og mye penger. God, undersøkende sportsjournalistikk er viktig for å kunne se idretten i kortene. På dette kurset får du verktøy du trenger for å kunne grave godt som sportsjournalist. I tillegg får du møte journalister som har drevet med dette lenge og aktuelle folk fra idretten.
  Fredrikstad 7. til 8. november kr. 5900,-
 • Nordisk researchkonferanse 2017

  Kursleder(e): Mer info kommer
  NRK Arkiv & Research i samarbeid med Institutt for Journalistikk (IJ) planlegger to dager med faglig påfyll, inspirasjon og en anledning til å møte nordiske kolleger som driver med research i mediebedrifter. 
  Oslo 9. til 10. november kr. 2950,-
 • Lær å skrive kommentarer

  Kursleder(e): Aslak Bonde og Asgeir Olden

  Det kan være lett å synse, men det er ikke fullt så enkelt å skrive kommentarer og analyser som blir lest. På dette to-dagerskurset får du trening og veiledning i å skrive kommenterende tekster som tilfredsstiller profesjonskrav og leserkrav.

  Fredrikstad 15. til 16. november kr. 5900*,-
 • Kursnyhet: After Effects TRINN 2

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  Dette kurset bygger på grunnkurset After Effects Trinn 1. Vi ser nærmere på lag-på-lag effekter (compositing og green screen), kamerabevegelser i tre dimensjoner, tekst og grafikk med dybde, å legge til logoer på bevegelige objekter (tracking) og animasjon uten keyframes (expressions). I tillegg tar vi teknikker fra grunnkurset et steg videre og bruker dem sammen med de nye teknikkene.
  Fredrikstad 20. til 21. november kr. 5900*,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Tone Grøver
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem.
  Fredrikstad 20. til 22. november kr. 6900,-
 • Kursnyhet: Fortell godt med Snapchat og Instagram stories

  Kursleder(e): Katrine Villarreal Villumsen
  Har du blitt relativt komfortabel med publisering i Facebook? Da er det på tide å lage fengende innhold for dine brukere i Snapchat og Instagram. Det gjør du ved å bruke mobilappenes «Stories-funksjon».
  Oslo 21. til 22. november kr. 5900*,-
 • Kursnyhet: Lyden av historien

  Kursleder(e): Torben Schou og Leif-Arne Danielsen
  Vi tenker alt for sjeldent over at lyd er et av de sterkeste fortellerverktøy som finnes. Behersker du lyden, vil du kunne fortelle historiene sterkere, nærere og bedre.
  Fredrikstad 23. til 24. november kr. 6200*,-
 • Lær å lage podkast som virker

  Kursleder(e): Geir Terje Ruud m. fl.
  Mange hører på podkast, enda flere snakker om det og ganske mange har forsøkt å skape sendinger eller serier og testet det på markedet. Men hva er det egentlig som virker og hva er det som skiller en god fra en dårlig podkast? Hvordan får du spredd den til ditt publikum og – kanskje det viktigste – hvordan kan du tjene penger på den?
  Oslo 27. til 28. november kr. 5900,-
 • Retts- og kriminalreportasjen

  Kursleder(e): Hallgeir Oftedal og Kjell Erik Eriksen

  Hva gjør politiet når drapsalarmen går? Hvilke grunnleggende etterforskningsskritt starter politiet med? Hva leter de etter og hvordan leter de?

  Fredrikstad 30. november til 1. desember kr. 4900*,-
 • Tomm og Torben- Den gode fortelling

  Kursleder(e): Tomm Kristiansen og Torben Schou
  To av Skandinavias mest legendariske storytellere er gått sammen om å gi videre sine kunnskaper og erfaringer. Tomm&Torben innleder til samtaler og visninger, eksempler og demonstrasjoner av den gode historie, og hvordan den skal fortelles. 
  Fredrikstad 4. til 5. desember kr. 6900*,-
 • Innføringskurs i YouTube

  Kursleder(e): Lise Fimreite Sørensen
  YouTube er verdens største videoplattform. Hver dag ser brukere av YouTube flere hundre millioner timer med videoinnhold. På dette kurset får du en grunnleggende innføring i hvordan du kan benytte YouTube til å nå ut til et større publikum.
  Oslo 11. desember kr. 3900*,-