Meny
Du er her:

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Godt kurs, flinke kursholdere, og mye praktisk øving. Veldig lærerikt og matnyttig"

Deltaker på "Lær video med mobil" - vår 2017

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Kursnyhet: Datavisualisering med Knight Lab

  Kursleder(e): Zach Wise og Ståle de Lange Kofoed
  Denne våren har vi skutt gullfuglen i datavisualisering! Nå kan du få en full dag med intens hands-on trening i Oslo, med Pulitzerprisvinner, fotograf og multimedieprodusent professor Zach Wise. Han har på Knight Lab i Chicago utviklet den mest brukte journalistiske verktøykassen for datavisualisering på verdensbasis. 
  Oslo 29. mai FULLT Få varsel
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund
  I dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone.
  Fredrikstad 6. til 7. juni kr. 5900*,-
  Fredrikstad 4. til 5. september kr. 5900*,-
 • HJELP – Jeg skal dekke Stortingsvalget

  Kursleder(e): Kristin Rogge Pran (Ipsos MMI), Bernt Aardal, Tiina Ruohonen (Holder de ord), Svein Tore Bergestuen, Ole Petter Pedersen, Ståle de Lange Kofoed
  11. september går det norske folket til stemmeurnene for å bestemme hvem som skal styre landet de neste fire årene. Blir det et valg mellom Erna eller Jonas? Hvilke temaer opptar oss? Og hvordan kan vi som journalister dekke valget best mulig og samtidig sette dagsorden i en tid der «alle» kan faktasjekke, utnytte sosiale medier til argumentasjon og påvirke den offentlige debatten?
  Oslo 7. til 8. juni kr. 6900,-
 • Wow – der må jeg være

  Kursleder(e): Asgeir Olden, Bernt Jakob Oksnes, Nina Kristiansen, Anders Fjellberg og Kim Faber
  Hva gjør de beste skribentene? Her kommer de på rekke og rad og forklarer hvordan de har jobbet og hva de har tenkt når de har laget saker som legges merke til. Denne gangen skal vi se litt spesielt på de lange fortellingene, en sjanger som er i rivende utvikling, både her i landet og andre steder. 
  Fredrikstad 8. til 9. juni FULLT Få varsel
 • Kursnyhet: Journalist 2.0

  Kursleder(e): Kjersti Løken Stavrum, Hallvard Moe, Liv Signe Navarsete og Trygve Aas Olsen
  Noen ganger må du tenke sakte. Ikke skrive det første som faller deg inn. Da blir du en mindre forutsigbar journalist.
   Ofte velger vi vinkling før vi hører hva kildene sier. Og velger kilder som støtter denne vinklingen. På dette kurset presenterer vi teorien fra nobelprisvinner Daniel Kahnemans bok Tenke fort og langsomt. Den vil gjøre deg til en åpnere og mindre forutsigbar journalist.
  Oslo 15. juni kr. 3900,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Tone Grøver
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem.
  Fredrikstad 22. til 24. august kr. 6900,-
 • Lær å lage podcast som virker

  Kursleder(e): Geir Terje Ruud m.flere
  Mange hører på podcast, enda flere snakker om det og ganske mange har forsøkt å skape sendinger eller serier og testet det på markedet. Men hva er det egentlig som virker og hva er det som skiller en god fra en dårlig podcast? Hvordan får du spredd den til ditt publikum og – kanskje det viktigste – hvordan kan du tjene penger på den?
  Oslo 28. til 29. august kr. 5900*,-
 • Virtual Reality – og gevinsten av å jobbe med rike medieformater

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Eirik Helland Urke
  Teknisk Ukeblad er nå i sluttfasen med et stort, Google-støttet prosjekt for å utvikle VR-journalistikk i Norge. Nå får du sjansen til å høre multimediaansvarlig Eirik Helland Urke og redaktør Svein-Erik Hole dele best cases og erfaringer fra deres arbeid. Og du får selv prøve deg på en VR-produksjon!
  Oslo 30. august kr. 3900*,-
 • Journalist i 2017; Fremtiden er her nå! – Kurset er finansiert av kollektive vederlagsmidler

  Kursleder(e): Leif Arne Danielsen og Ståle de Lange Kofoed
  Vi lever i en tid med enorme muligheter for god journalistisk historiefortelling på flere forskjellige plattformer. Enkle nettbaserte verktøy kan gi oss verdifull drahjelp, men historiene og de gode sakene må vi fortsatt fikse selv. Er du klar for å ta mulighetene i bruk?
  Fredrikstad 30. august til 1. september FULLT Få varsel
  Fredrikstad 11. til 13. oktober kr. 0*,-
 • INFORMASJONSDESIGN OG DATAVISUALISERING: Slik skaper du engasjement og forståelse for kompliserte saker

  Kursleder(e): Tom Gabriel Johansen
  Visualisering er effektivt når det du skal fortelle er komplisert, og det kan gi leseren økt forståelse og kunnskap. Det kan også være et kraftfullt verktøy når sannheten står på spill. Vi vet at leserne dine setter stor pris på denne formidlingsformen når den er gjort riktig.
  Fredrikstad 4. til 5. september kr. 5900*,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i.
  Oslo 6. september kr. 3900*,-
 • Med kameraet i lommen: Bli god på mobilfoto

  Kursleder(e): Tom Egil Jensen og Leif Arne Danielsen
  Det beste kameraet du har, er det kameraet du har tilgang til. Mobilen ligger hos de fleste bestandig i lommen. Hvordan kan du ta de beste bildene med mobilen? Dette er kurset der du kan glemme alt om lukker, blender og Iso og heller ha 100 prosent fokus på motiv og historiefortelling. 
  Fredrikstad 18. til 19. september kr. 5900*,-
 • Journalist i krise

  Kursleder(e): Ole Andre Bråten
  Presseetikken understreker at vi skal vise særlige hensyn i det journalistiske arbeidet ved kriser, ulykker og belastende situasjoner. På dette kurset skal vi ikke lære om etikken, men om hvordan du kan styrke din egen mentale beredskap for å jobbe objektivt og effektivt i møte med kriser, katastrofer, ulykker, og andre situasjoner der mennesker er i sjokk, sorg eller ubalanse. 
  Fredrikstad 18. til 19. september kr. 5900*,-
 • På sporet av korrupsjon i kommunen

  Kursleder(e): Guro Slettemark, Tor Dølvik (TI) og Trygve Aas Olsen (IJ)
  Det skjer i norske kommuner: I Oslo, Bergen, Tromsø, Drammen, Kongsberg, Bærum og på Svalbard. På dette gratis dagsseminaret viser vi hvordan korrupsjon oppstår og avsløres.
  Oslo 19. september kr. GRATIS,-
 • Adobe After Effects Grunnkurs

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 25. til 26. september kr. 5900,-
 • START: Skriv bedre, smartere og enklere

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Asgeir Olden
  Lær å skrive bedre, smartere, enklere, å snekre gode historier med titler og ingresser som fanger leseren. Dette kurset i journalistisk språk og stil passer for deg som vet du kan bli flinkere til å formulere deg. 
  Fredrikstad 25. til 28. september kr. 6000*,-
 • Digital journalistikk, sosiale medier og SEO

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Kristjan Hauksson

  Hvordan sikrer du at sakene dine blir synlige i søkemotorene? Hva skal til for å maksimere spredning i sosiale medier? Hvordan måler vi effekt? Hvorfor vinner alltid kvalitetsjournalistikken til slutt? Og hvordan legger man en helhetlig strategi rundt distribusjon av digitalt innhold?
  Fredrikstad 26. til 27. september kr. 5900*,-
 • Lag videografikk til din bedrift

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av kurset lager du en komplett videografikk-pakke som bedriften din kan ta i bruk umiddelbart. Lag maler til de grafiske elementene til info-filmer, videoreportasjer og dokumentarfilm til TV, web eller sosiale medier.
  Fredrikstad 27. til 28. september kr. 5900*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Dette er kurset for deg som vil lage profesjonell video med mobil. Du lærer det viktigste om journalistisk historiefortelling, opptaksteknikk og redigering.
  Fredrikstad 9. til 11. oktober kr. 6900*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou

  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.

  Fredrikstad 12. til 13. oktober kr. 6200*,-
 • START Sosiale Medier

  Kursleder(e): Pernille Scheele, Ingrid Nergården Jortveit og Ståle de Lange Kofoed
  Her er kurset for deg som vil lære å bruke sosiale medier i journalistikken.
  Facebook, Snapchat, Instagram og Twitter. De som før bare leste vanlige medier leser nå stadig mer i sosiale medier. Skal du treffe lesere må du også være der. Så enkelt. Og så vanskelig. For hvordan gjør vi det? 
  Fredrikstad 16. til 18. oktober kr. 5000*,-
 • START 48

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 23. til 27. oktober kr. 3600,-
 • Kursnyhet: After Effects TRINN 2

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  Dette kurset bygger på grunnkurset i After Effects. Vi ser nærmere på lag-på-lag effekter (compositing og green screen), kamerabevegelser i tre dimensjoner, tekst og grafikk med dybde, å legge til logoer på bevegelige objekter (tracking) og animasjon uten keyframes (expressions). I tillegg tar vi teknikker fra grunnkurset et steg videre og bruker dem sammen med de nye teknikkene.
  Fredrikstad 20. til 21. november kr. 5900*,-
 • Kursnyhet: Adobe Premiere Pro TRINN 2

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset lærer du tidsbesparende og effektive teknikker, og lærer å tilpasse Premiere til dine egne behov. Du får bedre innblikk i Trim mode for finjusteringer, og vi tar et dypdykk i fargekorrigering og lydmiks. Du lærer å lage malprosjekter og forhåndsinnstillinger for å kunne jobbe kjappere. Det blir også tid til en workshop der du klipper dine egne opptak og får tips og råd underveis.
  Fredrikstad 22. til 23. november kr. 5900*,-
 • Kursnyhet: Lyden av historien

  Kursleder(e): Torben Schou og Leif-Arne Danielsen
  Vi tenker alt for sjeldent over at lyd er et av de sterkeste fortellerverktøy som finnes. Behersker du lyden, vil du kunne fortelle historiene sterkere, nærere og bedre. 
  Fredrikstad 23. til 24. november kr. 6200*,-
 • Tomm og Torben- Den gode fortelling

  Kursleder(e): Tomm Kristiansen og Torben Schou
  To av Skandinavias mest legendariske storytellere er gått sammen om å gi videre sine kunnskaper og erfaringer. Tomm&Torben innleder til samtaler og visninger, eksempler og demonstrasjoner av den gode historie, og hvordan den skal fortelles. 
  Fredrikstad 4. til 5. desember kr. 6900*,-