Meny

START: Gravejournalistikk

Kursleder(e): Kristin Monstad, Torun Havnaas, Synnøve Bakke, Kjersti Knudssøn og Siri Gedde-Dahl
SKUP-vinnerne Synnøve Bakke, Kjersti Knudssøn og Siri Gedde-Dahl kommer. Det gjør også Kristin Monstad og Torun Havnaas – nå kan du lære undersøkende journalistikk av de aller beste. 
Meld deg på IJs gravekurs for begynnere.
 
Hvordan lager NRK Brennpunkt gode fortellinger av bunker med research? Hvordan graves det i hverdagen i en middels stor redaksjon med begrensede ressurser? Og når saken er ferdig må den presenteres – hva gjør vi da?
Innlederne på dette kurset har gode svar på disse problemene, og masse erfaring med å løse dem.
 

Du lærer:

Finne fakta gjennom smarte nettsøk og i databaser.
Bruke Offentleglova til å få tak i viktig informasjon.
Teknikker for å grave i hverdagen
Beskytte kildene dine gjennom enkel kryptering.
Fortelle historien slik at publikum blir engasjert.
 

passer for:

START gravejournalistikk er et grunnkurs, for deg som vil lære deg å grave opp egne saker. Om du jobber på nett, papir, med tv eller radio spiller ingen rolle. Du trenger ingen spesielle forkunnskaper.

Praktisk info:

Kurset er et tilbud til dags- og ukepressejournalister som er medlemmer i NJ og ansatt i en MBL-bedrift som innbetaler til Opplysnings- og utviklingsfondet. Frilansere kan få støtte av Fristup til deltagelse. Dersom det er ledige plasser kan også journalister som ikke omfattes av ordningen delta.*

Første samling: 30. oktober - 2. november 2017
Andre samling: 06. - 08. desember 2017

Kursavgift:

Kursavgiften for medlemmer er 5.000 kr, inkludert reise- og oppholdsutgifter.
* Kursavgiften for øvrige kursdeltakere (ikke-medlemmer) er 18 000 kr.
 

KURSPROGRAM: 

Forelesere:

KristinMonstad
Kristin Monstad (over), redaktør i Drammens Tidende. 

 TorunHavnaas

Torun Havnaas (over), digital utvikler i Drammens Tidende. 

Synnøve Bakke
Synnøve Bakke (over), NRK Brennpunkt. Hun vant SKUP-prisen i 2005 for "Kvikksølvbarna", og igjen i 2008 for "Mitt skip er lastet med..." sammen med Kjersti Knudssøn

Kjersti Kudsson
Kjersti Knudssøn (over), NRK Brennpunkt. Hun vant SKUP prisen i 2005 for "Kvikksølvbarna", og igjen i 2008 for "Mitt skip er lastet med..." sammen med Synnøve Bakke. 


SiriGedde-Dahl2
og Siri Gedde-Dahl (over), journalist i Kapital. Tidligere journalist i Aftenposten. Hun vant SKUP-prisen for “Vannverkskandalen på Romerike” i 2005 sammen med Anne Hafstad og Alf Endre Magnussen.

KURSLEDER:

Stale de Lange Kofoed 01

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Hans spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer og i sosiale medier, bruk av smarttelefonen som journalistverktøy og datavisualisering. Ha ga i 2014 ut boken «Praktisk håndbok i digital historiefortelling». Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  

 

Fredrikstad 30. oktober til 2. november kr. 5000*,-

Søk om plass: START: Gravejournalistikk