Meny

START: Skriv bedre, smartere og enklere

Kursleder(e): Trygve Aas Olsen og Asgeir Olden
Lær å skrive bedre, smartere, enklere, å snekre gode historier med titler og ingresser som fanger leseren. Dette kurset i journalistisk språk og stil passer for deg som vet du kan bli flinkere til å formulere deg. 
Kurset går over to samlinger på fire dager hver. Du får god tid til å øve og personlig tilbakemelding på tekstene dine. 

DU LÆRER:
Hva godt nyhetsspråk er, hvordan du vinkler, spisser og finner de riktige ordene. Hvilke ulike sjangre vi kan bruke til ulike saker, med størst vekt på gode fortellinger og reportasjer. 
 

PASSER FOR:

Deg som mangler grunnleggende skriveopplæring, som er usikker på om du skriver godt nok eller trenger teoretisk kunnskap om hva som virker og ikke virker på leserne.
 

PRAKTISK INFO:

Kurset er et tilbud til dags- og ukepressejournalister som er medlemmer i NJ og ansatt i en MBL-bedrift som innbetaler til Opplysnings- og utviklingsfondet. Frilansere kan få støtte av Fristup til deltagelse. Dersom det er ledige plasser kan også journalister som ikke omfattes av ordningen delta.*
Kurset avholdes på Litteraturhuset i Fredrikstad. 
Første samling: 25. - 28. september 2017
Andre samling: 6. - 9. november 2017

KURSAVGIFT:

Kursavgiften for medlemmer er 6000 kr, inkludert reise- og oppholdsutgifter.
* Kursavgiften for øvrige kursdeltakere (ikke-medlemmer) er 18 000 kr.

KURSLEDERE:

Asgeir Olden og Trygve Aas Olsen er IJs skrivelærere. De har begge lang erfaring som journalister og redaktører, og har skrevet i alle sjangre og formater. 
 

Fredrikstad 25. til 28. september kr. 6000*,-

Søk om plass: START: Skriv bedre, smartere og enklere