Meny

Wow – der må jeg være

Kursleder(e): Asgeir Olden
Hva gjør de beste skribentene? Her kommer de på rekke og rad og forklarer hvordan de har jobbet og hva de har tenkt når de har laget saker som legges merke til. Denne gangen skal vi se litt spesielt på de lange fortellingene, en sjanger som er i rivende utvikling, både her i landet og andre steder. 

 
«Våtdraktmysteriet», «Gutten i plastposen» og Thomas Ergos 64 sider i Stavanger Aftenblad er eksempler på omfattende fortellinger som enten presenteres i ett eller som føljetonger. I Danmark har vi nettstedet zetland.dk som nesten utelukkende konsentrerer seg om de lange formatene. På dette kurset skal du få møte Bernt Jakob Oksnes og  flere av dem som jobber med slike saker. 
 
DU LÆRER:
 
Hvordan researcher man fram de lange fortellingene, hvordan organiserer du stoffet, hvilke krav må du stille til dramaturgi, stil og språk når du skal holde på lesernes oppmerksomhet lenge, veldig lenge? Det er spørsmål du kommer til å få svar på her. 

PASSER FOR: 

 Alle skribenter, men særlig reportasjejournalister.

KRAV TIL UTSTYR/PROGAMMER:

Ingen

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 5 900 / andre kr 7 900.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR).

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDER:

AsgeirOldenHele
 
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 

Fredrikstad 8. til 9. juni kr. 5900*,-

Søk om plass: Wow – der må jeg være