Meny
illu019_foto-anita-arntzen
Foto: Anita Arntzen

Dette kan du lære på IJ i vår

Avdekk skjulte eiere i skatteparadiser, lær fortellingens hemmeligheter, kurs i arbeidslivsjournalistikk og video for sosiale medier. Tilbudet på IJ er variert denne våren.

Siden 2014 har antallet konsern i Norge med tilhørighet til et skatteparadis økt med 78 prosent. Vet du hvor du skal grave for å finne ut hvem som faktisk eier selskapet du dekker? Nei? Da har vi det perfekte kurset for deg og din redaksjon.

Petter Ringstad i Tax Justice er en av Norges fremste eksperter på utviklingen i internasjonale skattesystemer og holder kurset «Følg pengene og avdekk skjulte eiere i skatteparadis».

- Ringstad er en av de viktigste kunnskapspersonene i Norge på dette temaet, også som kilde i norske medier. Derfor er det strålende at vi nå kan bruke hans kompetanse til å lage et kurs innen dette temaet, sier leder for Institutt for Journalistikk, Siri Skaalmo.

Men det er ikke bare finansiell graving som står på programmet hos IJ denne våren.

IJs Arbeidslivskurs i samarbeid med NHO og LO har vært svært populært og er snart fullt. Sikre din plass på dette kurset før vårens lønnsoppgjør!

Trenger du litt inspirasjon eller ønsker du å lære fra journalister som har jobbet med både videoformater, historiefortelling og ulike sosiale kanaler? Da har vi et bredt tilbud, for nesten hver eneste måned denne våren har IJ satt opp videokurs.

Januar: Torben Schou vet hvordan du skal fortelle historier med video. Han er en av Skandinavias mest kreative fortellere og har produsert videohistorier i nesten 25 år. Dersom du ønsker å dykke ned i hvordan du bygger en historie i videoformatet er dette historiefortellings-kurset noe for deg.

Februar: Lag små filmsnutter som fungerer i sosiale medier med Leif Arne Danielsen og Jon Terje Hallgren Hansen. Dette er et av de aller best likte kursene på Institutt for Journalistikk. Disse to karene kan ikke bare video og historiefortelling, men her lærer man gjennom praktiske oppgaver fra første stund!

Mars:Britiske Caroline Scott i Google News Lab er tidligere redaktør i Journalism.uk og er ekspert på bilde-og videobruk for redaksjonell historiefortelling spesifikt tilpasset Snapchat og TikTok

April: Igjen tar Leif Arne Danielsen og Jon Terje Hallgren Hansen deg med på en reise inn i videofortellingens verden. Men på dette kurset får du bare lov å jobbe med mobiltelefonen. Det er dermed perfekt for alle journalister som må levere god video på farten.

Dette er bare en liten smakebit fra denne våren, her er noen flere:

Podkastredigering på 1-2-3
Hvordan lage podkast: Fra idé til produkt
Fake eller Fakta - hvordan bli OSINT proff
Skup og IJs graveskole
Økonomi og regnskap for journalister
Journalistikk for utviklere og produktfolk
Kildearbeid og kildebehandling for journalister

Og her finner du alle vårens kurs

IJ ønsker et godt og lærrerikt 2023 og håper vi ses! 

Siste nytt fra IJ