Meny

Har du gått glipp av disse podkastene?

I høst har det kommet en rekke nye og spennende podkaster. Har du fått med deg disse?

TEKST | Hanne Løvik, fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk

I høst har det kommet en rekke nye og spennende podkaster. Endelig fikk vi litt konkurranse på den nasjonale daglige nyhetspodkasten. Forklart fra Aftenposten har lenge dominert her, og selv om det har kommet andre nyhetspodkaster fra lokalaviser, som Fredrikstad Blad sin Hør her! Og BT sin ukentlige versjon, så var det gledelig å se at VG nå kaster seg på med Verdens Gang. Sol har kommet med en litt mer lettbeint versjon med sin Sol Snakkis og NRK har gått dypere med sin Forstå Norge. Hvor mange nyhetspodkaster er det plass til i den jevne podkast-lytters spilleliste? Flere enn dette, vil jeg tro. Så jeg gleder meg fortsatt til NRK sin varslede daglige versjon.

 

To svært dyktige journalister: Silje Kampesæter i Forsvarets forum og Hanne-Marie Maugesten i Forsvarets informasjonsavdeling dekker nå samme tema på to helt forskjellige måter. Kampesæters Krig og sånn er en klassisk pratepodkast med gode, relevante gjester og en lettbeint samtale om spennende tema. Maugestens Forsvaret Våre historer historiefortellende podkast tar lytteren med soldatene ut i felt der de får rom til å selv fortelle om sine opplevelser. Begge deler er strålende podkaster og illustrerer godt styrkene og svakhetene i hver sin kategori. Det viser også hvor ressursene i dagens mediehverdag befinner seg og den konkurransesituasjonen som uavhengige «medieprodusenter» står i.

 

Begge var forresten på podkastkurset vårt i desember. 

 

Men Forsvaret er ikke de eneste som kan fortelle historier. Det lages så mye bra om dagen. Jeg vil anbefale at du får med deg dyktige CBC Podcasts sin versjon av VG sin sak: Hunting Warhead. Joachim Førsund sin siste som er utgitt hos NRK: Det svarte flagget er også verdt å få med seg. NRK har også levert en ny god gjennomgang av en ny sak i Hele historien: Spionen Treholt som bare er en glede å lytte til.

 

linkedinpodcast

Foto: Hanne Løvik, Podkast kurs med IJ.

Siste nytt fra IJ