Meny
ms1-290322-2_foto-marius-simensen
Foto: Marius Simensen

IJ med omfattende kompetanseprogram for grave-journalistikk

På IJ er vi veldig opptatt av kompetanse. Naturlig nok. Det er derfor ekstra gøy at vi har fått oppdraget med å hjelpe Sunnmørsposten konsern med å bedre den undersøkende journalistikken over tid, slik Medier 24 skriver om.

Tekst: Institutt for Journalistikk

I stedet for å sende enkeltmedarbeidere på kurs, har redaktør Hanna Relling Berg og en arbeidsgruppe i vestlandskonsernet hatt et tydelig ønske om å sette kompetansearbeidet i system. Til det ba de Institutt for Journalistikk om hjelp. Og ambisjonene er klare:

– Helt konkret skal det bidra til flere metoderapporter til SKUP. Og ikke bare levere, men det også være prosjekter som er gjennomarbeidet og gode. Vi ønsker å bli enda bedre på dette, sier hun til Medier24.

IJ har på bakgrunn av et innsiktsarbeid i Sunnmørsposten og lokalavisene rundt laget et opplegg over flere måneder som skal styrke medarbeiderne innen research, graving, innsyn, avanserte digitale søk og intervjumetode. Programmet skal gi deltakerne rom til å jobbe med egne saker og øke evnen til å samarbeide på tvers.

Ståle de Lange Kofoed på IJ er ansvarlig for det faglige opplegget, og trekker også på ressurser og kompetanse fra IJs samarbeidspartnere og dyktige folk i bransjen. Å hjelpe medier med mer strukturert kompetanseheving er også noe IJ har satset på under pandemien.

-     Vi jobber sammen med flere redaksjoner og konsern for hjelpe til med å sette læring og medarbeiderutvikling i system, blant annet med kompetanseprogrammer, kurs-serier og med digitale leveranser inn i lærings-apper, sier IJ-leder Siri Skaalmo.

Relling Berg understreker overfor Medier 24 hvorfor hun mener dette grepet er viktig for konsernet.

– Journalistikk har selvsagt en veldig viktig rolle i samfunnet vårt, ikke minst ser vi det nå med Ukraina-krigen når det gjelder informasjon og desinformasjon. At vi da kan ha de dyktigste journalistene som søker etter sannhet og leter etter fakta er veldig meningsfylt og spennende, sier hun til nettavisen.

Det kan vi på IJ bare si oss enige i, og er svært glade for å få bidra! Ta gjerne kontakt dersom din redaksjon vil ta en uforpliktende prat om kompetanse og medarbeiderutvikling! Du kan nå oss på tlf 95 92 27 21 eller e-post.

Les hele saken i Medier 24:  Sunnmørsposten-konsernet vil bedre grave-journalistikken. Nå skal samtlige ansatte få kurs(+)

>> Trenger din redaksjon en kompetanseplan? Les mer om hvordan IJ kan hjelpe deg komme i gang.

Siste nytt fra IJ