Meny
illu013_foto-anita-arntzen-1
Foto: Anita Arntzen

Ledig stilling som fagmedarbeider på IJ

Institutt for Journalistikk (IJ) søker fagmedarbeider til vårt arbeid med å etterutdanne, kurse og veilede journalister og mediefolk. Det er første gang siden 2018 – og første gang etter at IJ flyttet til Oslo - at det utlyses ledig stilling på fagsiden. 

Vi ser etter deg som brenner for journalistfaget og har kompetanse på flere fagområder innen redaksjonell virksomhet. Erfaring med undervisning er ikke et krav, men du må like å gjøre andre gode og ønske å jobbe med folk. 

Vi holder til på det nye og arkitektprisbelønte Pressens hus i Oslo sammen med over 200 medieansatte fra selskaper som Faktisk.no, Skup, NTB, Redaktørforeningen m.fl og kan tilby en variert arbeidshverdag. 

IJ er mediebransjens eget kompetansesenter og har som formål å bidra til å heve kvaliteten på norsk journalistikk. Det gjør vi gjennom å holde kurs og kompetanseopplegg for journalister og mediefolk. Vi jobber tett på mediebransjen og bistår med planlegging og gjennomføring av kurs og læring. 

IJ driver kompetanseutvikling innen de fleste av journalistikkens klassiske metoder i tillegg til nye områder og nisjer. Eksempler er skrivekurs, podkastkurs, kurs i gravejournalistikk, etikk, intervjumetode, datavisualisering og kildearbeid, samt lederkurs. Vi tror du er god på flere av pressens hoveddisipliner, enten de er tradisjonelle eller nye. 

Våre fagmedarbeidere jobber med både fysisk og digital læring. Vi samarbeider også tett med en rekke eksperter og bransjefolk i vårt utvidede nettverk. I tillegg til kurs og seminarer på Pressens hus reiser vi ofte ut til mediebedrifter eller tar folk med ut i verden for å lære. 

Vi bistår internt i redaksjoner med medarbeiderutvikling og kompetanseplanlegging, og en del av denne rollen kan også være å samarbeide med bransjen for å sikre at IJ alltid har et relevant og godt tilbud. 

Vi tror du har et sterkt engasjement for medier og journalistikk og ønsker å bidra til å gjøre mediefolk enda bedre i jobben sin. Erfaring fra redaksjonelt arbeid er en forutsetning.  

IJ har nå 1-2 ledige stillinger:

100% fast stilling som fagmedarbeider 

20-100 % prosjektstilling for deg som kan tenke deg et år eller to i permisjon fra nåværende stilling for å undervise, eller kan jobbe på IJ ved siden av annen aktivitet)

Vi kan tilby: 

  • Givende arbeidsoppgaver sentralt i norsk mediebransje
  • En fleksibel og variert arbeidshverdag 
  • En god arbeidsplass på Pressens hus sammen med over 200 mediefolk fra 11 ulike medieorganisasjoner. Felles kantine. 
  • Mulighet for faglig og personlig utvikling
  • En sosial jobb som lar deg dyrke og / eller bygge et stort nettverk i mediene og tilstøtende bransjer  
  • «Lærerferie» om sommeren og fri hver jul og påske (ved fast stilling) 
  • Solide pensjons- og forsikringsordninger 
  • Fri mobil, medieabonnementer og mac/pc

Søknadsfrist 27.januar 2023.

IJ er i dag 10 ansatte, hvorav fire er faste fagmedarbeidere som utvikler kurs og kompetansetilbudet vårt. IJ har også ansvaret for den daglige driften av Pressens hus og daglig leder for huset jobber hos oss. IJ driver kompetanseutvikling innen de fleste av journalistikkens klassiske metoder i tillegg til nye områder og nisjer.  

Stifterne av IJ er Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Redaktørforening.  

Ta kontakt med oss for spørsmål, eller send din søknad til: 

Siri Skaalmo 
siri.skaalmo@ij.no

+4793256338

Siste nytt fra IJ