Meny

Saken om gameren Mats «Ibelin» Steen slo alle rekorder på nrk.no. Nå er det igjen helt stille

Stadig flere barn, unge og voksne spiller dataspill på fritiden. Hvorfor bør du som journalist være opptatt av dette? Gaming kan - og bør - dekkes like seriøst og grundig som andre stoffområder fordi det betyr noe for veldig mange av leserne dine.

artikkel-skriv-smart-om-gaming

Enten det er foreldre som bekymrer seg over barnas spilletid, oppgitte ektefeller til gamere, storspillere som tjener gode penger på å spille eller de bare spiller litt på fritiden. Spill betyr mye for veldig mange, på godt og vondt!

Noen som har fått med seg at et lite norsk spillstudio var nominert til en av verdens mest prestisjetunge priser – og vant en BAFTA - spillverdenens svar på Oscar?

På dagskurset Skriv smart om gaming og dataspill i Oslo 28. mai, får du møte selskapet bak spillet.

"Med mindre du følger norske spillmedier, vet du antagelig ikke særlig mye om spillet «My Child Lebensborn», som dreier seg rundt de norske tyskerbarnas skjebne". Dette skriver Martin Bergesen, forfatter av boka «Alle kan spille», på bloggen sin, og etterlyser mer journalistikk på dette stoffområdet. Han kommer på kurset og lærer deg hvordan man kan skrive om spill på en smartere måte, og hvordan du formidler spill til et bredere publikum.

Du får også møte administrerende direktør i det norske spillutviklingsselskapet Serepta Studio, Catharina Bøhler. Hun skal blant annet fortelle om forskjellen på den internasjonale og nasjonale pressemottakelsen av deres suksesspill «My Child Lebensborn». 

Spill som World of Warcraft og Counter Strike har lenge vært populære, mens Fortnite og PUBG har åpnet spillverdenen for enda flere. Spillkonsoller som Xbox og PlayStation er nærmest blitt allemannseie.

 
Nett-featuren om gameren Mats "Ibelin" Steen slo alle trafikkrekorder på nrk.no. På kurset forteller NRK-journalist Vicky Schaubert om hvordan hun jobbet med saken.

Du møter også Jonas Vikan, nå anerkjent gravejournalist i Adresseavisen, som både har konkurrert internasjonalt på toppnivå i verdens største spill, Counter Strike og arrangert store internasjonale spillturneringer for det ledende spillselskapet ESL. For første gang kombinerer han sin kunnskap fra de to verdenene og gir oss innsidetipsene.

Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum, ansvarlig redaktør og redaksjonssjef i PressFire, skriver om hvordan «no deal-exit»-Brexit påvirker spillutviklingen. De klarer dermed bragden å se spillverdenen i sammenheng med resten av samfunnet. De forteller hvordan de gjør undersøkende journalistikk innen spill, og lærer deg hvordan du selger inn spillsaken din til vaktsjefen.

- Noen måneder etter at saken om Mats «Ibelin» Steen rullet og gikk, er det igjen helt stille. Jeg tror ikke noe av dette handler om vond vilje fra journalister og redaktørers side. En tilfeldighet her, en prioritering der, og så er det bare blitt slik, skriver Martin Bergesen videre på bloggen sin.

Du som journalist kan lage reportasjer, næringslivssaker, sportsreportasjer, harde nyheter eller skrive om mobbing og utestengelse ut fra dette feltet, for å nevne noe.

Det finnes mange historier der ute.

På dagskurset Skriv smart om gaming og dataspill i Oslo 28. mai, gir vi deg inngangsbilletten og verktøyene du trenger for å dekke fagfeltet godt og grundig!

 

Siste nytt fra IJ