Meny

Skreddersydd kompetanse for din bedrift

Vi kommer til dere og holder skreddersydde kurs. Dere sparer tid og reiseutgifter. Bedriftskursmenyen vår er fylt med mange nye kurs! 

Vi tilbyr kurs og foredrag

Trenger hele eller deler av redaksjonen eller bedriften kompetanseheving i det samme emnet? Trenger dere korte eller lange foredrag på samlinger, konferanser eller arrangementer? Vi kommer gjerne til dere og holder inspirerende og lærerike kurs og foredrag. 

Dere kan plukke emner fra vår kursmeny eller vi finner sammen frem til tilpasninger som passer for dere. 
Vi har erfaring fra både små og store redaksjoner, interne kompetansehevingsprogram i konsern og næringsliv for øvrig.

bla-i-katalog_boks_400x400   ga-til-kursmeny_boks_400x400

Fornøyde kunder anbefaler IJs bedriftskurs:

- For oss har denne typen kurs det siste året vært den viktigste enkeltkomponenten i intern kompetanseheving.
Svein-Erik Hole, digitalredaktør i Teknisk Ukeblad Media AS

Teknisk Ukeblad Media har ved flere anledninger bestilt bedriftskurs fra Institutt for Journalistikk - innen video på mobil, økonomi og regnskap, personlig skriveveiledning, med mer. Utbyttet har vært stort - både fordi vi på forhånd har hatt en dialog om et skreddersydd opplegg etter behov, og fordi en stor del av redaksjonen etterpå har en felles plattform å bygge videre på. Uten unntak har redaksjonen vært veldig fornøyd med kurslederne. For oss har denne typen kurs det siste året vært den viktigste enkeltkomponenten i intern kompetanseheving.

- IJs kursleder var engasjert og kunnskapsrik, og fikk våre medarbeidere opp på et anstendig nivå i løpet av bare noen få timer.
Geir Bjørn Nilsen, ansvarlig redaktør i Vesterålen Online 

Institutt for Journalistikk sin fagmedarbeider kom nordover for å lære oss hvordan man redigerer video på mobil.  For å si det kort: Han gikk på ei glassdør og skulle nok valgt å dra på legevakta for å bli sydd fremfor å holde kurs, men han «tok en smell for laget», holdt et utrolig flott kurs og så dro han på legevakta – i nabobyen. IJs kursleder var engasjert og kunnskapsrik, og fikk våre medarbeidere opp på et anstendig nivå i løpet av bare noen få timer. Vi anbefaler IJs bedriftsinterne kurs.

- Kurset har bidratt til en tydelig forbedring som viser at alle har tatt det til seg og lært masse. 
Felicia Øystå, nyhetsleder Kommunal Rapport

Institutt for Journalistikk har holdt kurs for hele redaksjonen i Kommunal Rapport. Vi har blant annet jobbet med hvordan vi skal bli bedre til å skrive titler for nett. Dette kurset var lagt opp med konkrete oppgaver fra egne saker, hvor vi måtte forfatte tre ulike titler til vår egen sak. Det ble umiddelbart synlig på våre nettsider, og kurset bidro til et mye mer bevisst forhold til fortellende titler. Vi har også hatt kurs i Infogram - et verktøy for å kunne visualisere tall på andre måter enn bare tabeller. Også dette kurset har bidratt til en tydelig forbedring som viser at alle har tatt det til seg og lært masse.

- Samlingene har bidratt til å løfte kulturjournalistikken i en rekke Amedia-aviser til et nytt nivå.
Jostein Larsen Østring, Direktør for Innholdsutvikling i Amedia

 Kulturjournalistikken bør bli mer kritisk, og norske kulturjournalister bør bli mer opptatt av makt, penger og å kritisk evaluere kulturaktørene enn de er i dag. Med solid empiri, entusiasme og glød forklarte kurslederen fra Institutt for Journalistikk både hvorfor det er sant, og hvordan man kan gjøre noe med det. Kulturjournalistene i Amedia ga i etterkant svært positive tilbakemeldinger på det skreddersydde opplegget. Samlingene har bidratt til å løfte kulturjournalistikken i en rekke Amedia-aviser til et nytt nivå.

- Vi har hver gang vært fornøyd med utbyttet av disse kursene.
Tore Ryssdalsnes, Daglig leder, LO Media og ansvarlig redaktør, LO-Aktuelt og FriFagbevegelse.no.

LO Media har brukt Institutt for Journalistikk til flere bedriftsinterne kurs for alle ansatte. Vi har brukt det mest til å gi alle en grunnleggende innføring i diverse digitale arbeidsverktøy. I tillegg har vi kjørt noen felleskurs på språk og sosiale medier. Vi har hver gang vært fornøyd med utbyttet av disse kursene. null

Siste nytt fra IJ