Meny

Adobe After Effects Trinn 1

Kursleder(e): Jarle Leirpoll
I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 

 
Du lærer hvordan programmet er bygd opp, og får prøvd ut de mest brukte teknikkene. Vi prøver oss også litt på green screen key og enkel compositing og går gjennom den tette integrasjonen med Premiere Pro.
 
Selv om dette er et grunnkurs, må du ha over gjennomsnittlig gode kunnskaper om PC/Mac og basiskunnskaper om videoformater, da læringskurven i After Effects er mye brattere enn i redigeringsprogrammer. 
 

DU LÆRER:

Ulike videoformater – forskjeller, fordeler og ulemper
Import av råstoffet
Grunnleggende animasjonsteknikk
Justering av timing
Parenting
Effekter
Masker
Tekstanimasjon
Shape Layers
Motion Graphics
Enkle Expressions
Track Matte
3D i AE
Green Screen og compositing
Eksport av ferdig film
Integrasjon med Premiere Pro
 
Link til en video som viser noe av det du lærer: https://vimeo.com/79222794  
 

SLIK ARBEIDER VI: 

Du får stillbilder, logoer, videofiler etc. som vi jobber med på kurset. Jarle viser teknikkene på storskjerm, og deltakerne gjør de samme tingene på sine laptoper. Står du fast får du hjelp av Jarle. Du for også jobbe på egen hånd i korte perioder, men det er ikke tid til mengdetrening på kurset.
 

PASSER FOR:

Alle som har behov for å lære de grunnleggende teknikkene i After Effects. Det forutsettes at du kjenner ditt operativsystem (Windows eller MacOS) meget godt, og har kunnskap om videoformater. Du må ha den aller nyeste versjonen av Adobe After Effects installert på din PC eller Mac.
 

KRAV UTSTYR OG PROGRAMMER:

Alle må ha med PC eller Mac med Adobe After Effects installert. Det er en fordel å ha Premiere Pro installert også, men det er ikke et krav. Mus anbefales.
 

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 700, -
For andre deltakere: 
Kr 9 200, - 
 

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser. Du må kontakte hotellet direkte for å få avtalt pris. 
 

KURSLEDER:

Jarle Leirpoll
Jarle Leirpoll er betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. 

Han har sin klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som program-ingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm. Dette firmaet har han drevet siden 1997. Jarle har i en årrekke undervist i film- og videoproduksjon ved flere høgskoler, og er forfatter av læreboka "Video i Praksis" som nå er i femte utgave.
 
Jarle har kurset klippere i NRK, Monster, Danmarks Radio, Svensk TV4, Disney Channel, Warner Bros, BBC og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort flere presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB og Editors Retreat.
 
Jarle har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro. Boken blir av mange omtalt som "The Premiere Pro Bible"
 

Fredrikstad 11. til 12. mars kr. 6700*,-

Søk om plass: Adobe After Effects Trinn 1

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen