Meny

Adobe Premiere Pro - TRINN 1

Kursleder(e): Jarle Leirpoll
På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  
Vi går igjennom alt fra overføring av råstoffet til harddisken via enkel redigering fram til eksport til web og lokal avspilling slik at du lærer logikken i programmet. Viktige og nyttige teknikker som enkel fargekorrigering og bruk av tekstplakater og rulletekst lærer du selvfølgelig underveis. Hele tiden jobber du med profesjonelle opptak som du får utdelt.

Premiere Pro er det programmet Jarle selv bruker til alle sine dokumentarfilmer og oppdragsfilmer. Den tette integrasjonen med Photoshop, After Effects og andre Adobe-programmer gjør Premiere Pro til et effektivt og fleksibelt redigeringsprogram. 

Du lærer:

Ulike videoformater – forskjeller, fordeler og ulemper
Import av råstoffet
Grunnleggende klippeteknikk
Justering av klippepunkter
Lydredigering
Splitting av lyd og bilde
Pålegg av musikk 
Volumjusteringer og Lydmiks
Enkel fargekorrigering
Effekter og overganger
Hastighetsendringer
Grafikk og tekstplakater
Rulletekst
Bruk av stillbilder
Voice-Over
Eksport til YouTube, Vimeo og lokal avspilling
Eksport av stills til bruk på trykk og web
Backup og lagring av prosjekter
Bruk av presets og maler

PASSER FOR:

Ansatte i produksjonsselskaper og mediehus som skal i gang med videoproduksjon og vil lære Premiere Pro
Frilansere og andre som vil i gang med å levere videoinnhold til nettaviser, mediehus og produksjonsselskaper
Andre som har behov for å lære grunnleggende redigering i Adobe Premiere Pro

Krav til forkunnskaper:

Det forutsettes at du kjenner ditt operativsystem (Windows eller MacOS) over gjennomsnittlig godt, og er vant til å opprette mapper, kopiere og slette filer, og bruke tastatursnarveier for "merk alt", "kopier", "lim inn", "angre", etc. 

utstyr:

Alle må ha med PC eller Mac med Adobe Premiere Pro installert.

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6700 / andre kr 9 200.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.  

PRAKTISK INFO: 

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtteI Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser. Du må kontakte hotellet direkte for å få avtalt pris. 

KURSLEDER:

Jarle Leirpoll

Jarle Leirpoll er betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. 

Han har sin klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som program-ingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm. Dette firmaet har han drevet siden 1997. Jarle har i en årrekke undervist i film- og videoproduksjon ved flere høgskoler, og er forfatter av læreboka "Video i Praksis" som nå er i femte utgave.
 
Jarle har kurset klippere i NRK, Monster, Danmarks Radio, Svensk TV4, Disney Channel, Warner Bros, BBC og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort flere presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB og Editors Retreat.
 
Jarle har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro. Boken blir av mange omtalt som "The Premiere Pro Bible"
 
 

Fredrikstad 9. til 10. mars kr. 6700*,-

Søk om plass: Adobe Premiere Pro - TRINN 1

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen