Meny
Du er her:

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Godt kurs, flinke kursholdere, og mye praktisk øving. Veldig lærerikt og matnyttig"

Deltaker på "Lær video med mobil" - vår 2017

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem.
  Fredrikstad 4. til 6. april FULLT Få varsel
  Fredrikstad 26. til 28. september kr. 7900,-
 • Kursnyhet: Journalistisk Hackathon - realisér din datasak

  Kursleder(e): Hanne Løvik og Ståle de Lange Kofoed
  Sitter du på gode tall, statistikker og data, men sliter med å presentere dem godt visuelt? Hjelpen er nær! Gjennom to dager med intens workshoppreget «Hackathon» får du ideer, inspirasjon og konkrete verktøy for å fortelle historier godt digitalt.
  Fredrikstad 5. til 6. april kr. 6500*,-
 • Kursnyhet: Featuren – journalistikkens dronning

  Kursleder(e): Trine Smistrup (DK) og Asgeir Olden
  På tre hele dager lærer du alt om hvordan du kan skrive en featurereportasje til glede for leserne! Vi ser på hva dyktige featureskribenter gjør, og prøver ut sjangeren og alle dens virkemidler selv. Du får tid til å jobbe med egne idéer til en feature.
  Fredrikstad 9. til 11. april kr. 7900*,-
 • Lær å lage podkast som virker

  Kursleder(e): Sindre Leganger, Stig Arild Pettersen, Thea Klingenberg, Cathinka Rondan, Eivinn Arne Jensen Larsen, Sarah Sørheim og Lars Glomnes
  Mange hører på podkast, enda flere snakker om det og ganske mange har forsøkt å skape sendinger eller serier og testet det på markedet. Men hva er det egentlig som virker og hva er det som skiller en god fra en dårlig podkast? Hvordan får du spredd den til ditt publikum og – kanskje det viktigste – hvordan kan du tjene penger på den?
  Oslo 10. til 11. april kr. 6500*,-
 • SKUP og IJs Graveskole 2018

  Kursleder(e): Siri Gedde-Dahl, Louise Dalsgaard, Kristoffer Egeberg, Vegard Venli, Eliv F. Flydal, Ingeborg Rygh Hjorthen, Mona Grivi Norman, Tarjei Leer-Salvesen, Silje Sjursen Skiphamn, Ola Haram og Ståle de Lange Kofoed
  På SKUP og IJs graveskole møter du blant annet Louise Dalsgaard fra Danmarks Radio, som gir et lynkurs i RÅ research i sosiale medier. Hør Vegard Venli og Eiliv Flydal fra Dagbladet fortelle om hvordan de ble søppeljournalister, og hvordan du kan utnytte deres metoder. Og lær deg å finne gull i arkiver av NRKs Ingeborg Rygh Hjorthen.  Velkommen til dette og mye mer på vårens vakreste kurseventyr!
   
  Quality Hotel Tønsberg 11. til 13. april kr. 6500,-
 • START 49

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 16. til 20. april kr. 3600*,-
 • Kursnyhet: After Effects TRINN 2

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  Dette kurset bygger på grunnkurset After Effects Trinn 1. Vi ser nærmere på lag-på-lag effekter (compositing og green screen), kamerabevegelser i tre dimensjoner, tekst og grafikk med dybde, å legge til logoer på bevegelige objekter (tracking) og animasjon uten keyframes (expressions). I tillegg tar vi teknikker fra grunnkurset et steg videre og bruker dem sammen med de nye teknikkene.
  Fredrikstad 18. til 19. april kr. 6500*,-
 • Kursnyhet: Stoler du på magefølelsen? Lær å tenke deg om (to ganger)

  Kursleder(e): Leif Welhaven, Halvard Hanssen, Hallvar Moe, Kim Edgar Karlsen, Kjersti Løken Stavrum og Trygve Aas Olsen
  Noen ganger må du tenke sakte. Ikke skrive det første som faller deg inn. Da blir du en mindre forutsigbar journalist. 
  Oslo 24. april kr. 4600*,-
 • Kursnyhet: Fortell godt med Snapchat og Instagram stories

  Kursleder(e): Katrine Villarreal Villumsen og Ståle de Lange Kofoed
  Har du blitt relativt komfortabel med publisering i Facebook? Da er det på tide å lage fengende innhold for dine brukere i Snapchat og Instagram. Det gjør du ved å bruke mobilappenes «Stories-funksjon».
  Oslo 7. til 8. mai kr. 6500*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 22. til 23. mai kr. 6500*,-
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund og Andreas Sundby
  I dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 28. til 29. mai kr. 6500*,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 30. mai kr. 4400*,-
 • Bli en enda bedre reportasjeleder

  Kursleder(e): Tone Grøver
  Dette er et tilbud til deg som har gått på IJ-kurset Reportasjeledelse: Nå kan du lære mer om coaching og konfliktløsing på et todagers kurs med Tone Grøver.  (Kun for de som har tatt kurset Reportasjeledelse på IJ 2012 eller senere.) 
  Fredrikstad 30. til 31. mai kr. 6500,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 6. til 8. juni kr. 7900*,-
 • ReSTART

  Kursleder(e): Leif-Arne Danielsen m.fl

  Etter dette kurset skal du kunne gå rett inn i nettredaksjonen og jobbe like effektivt som internett-generasjonen. Da holder det ikke bare med teoretisk forståelse. Læringen på kurset skjer gjennom praktisk arbeide og oppgaveløsning. Du skal lære det digitale håndverket, og bli fortrolig med teknologi og terminologi.

  Fredrikstad 11. til 14. juni kr. 6000*,-
 • Wow! Slik skal det fortelles

  Kursleder(e): Mer info kommer
  Hva gjør de beste skribentene? På det årlige Wow-kurset samler vi de beste skribentene innenfor sin sjanger. Årets innhold er foreløpig en hemmelighet, men du kan holde av datoene allerede nå!
  Fredrikstad 14. til 15. juni kr. 6500,-
 • Digital journalistikk, sosiale medier og SEO

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Kristjan Hauksson

  Hvordan sikrer du at sakene dine blir synlige i søkemotorene? Hva skal til for å maksimere spredning i sosiale medier? Hvordan måler vi effekt? Hvorfor vinner alltid kvalitetsjournalistikken til slutt? Og hvordan legger man en helhetlig strategi rundt distribusjon av digitalt innhold?
  Fredrikstad 21. til 22. august kr. 6500*,-
 • Kursnyhet: Bli en innsynsjeger på to dager

  Kursleder(e): Tarjei Leer-Salvesen
  I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen. Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen.
  Fredrikstad 23. til 24. august kr. 6500*,-
 • Informasjonsdesign og datavisualisering: Slik skaper du engasjement og forståelse for kompliserte saker

  Kursleder(e): Tom Gabriel Johansen
  Visualisering er effektivt når det du skal fortelle er komplisert, og det kan gi leseren økt forståelse og kunnskap. Det kan også være et kraftfullt verktøy når sannheten står på spill. Vi vet at leserne dine setter stor pris på denne formidlingsformen når den er gjort riktig.
  Fredrikstad 29. til 30. august kr. 6500*,-
 • START: Gravejournalistikk

  Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed m.flere
  SKUP-vinnere og noen av de beste graverne i Norge stiller opp på START gravejournalistikk 2018, for å gjøre deg til en bedre undersøkende journalist.  Meld deg på IJs gravekurs for begynnere.
  Fredrikstad 22. til 25. oktober kr. 5000*,-
 • START Forskningsjournalistikk

  Kursleder(e): Asgeir Olden og Nina Kristiansen
  Forskning er en gullgruve for journalister, men forskning kan virke komplisert. Forskerne er uforståelige og de vitenskapelige studiene er fulle av vanskelige faguttrykk. Nå kan du lære å finne fram i den akademiske jungelen, hvor du finner de gode ideene og de beste kildene, hvordan du dekker fagfelt du ikke kan, og hvordan du stiller kritiske spørsmål til de smarteste ekspertene i landet.
  Fredrikstad 17. til 20. september kr. 6000*,-
 • Dette MÅ du kunne om sosiale medier

  Kursleder(e): Pernille Scheele, Ingrid Nergården Jortveit og Ståle de Lange Kofoed
  Sosiale medier er ikke lenger et fremmed begrep. Men, hvordan skal vi lykkes med å bruke sosiale kanaler til research og publisering? Hjelpen er her! Vi har samlet noen av bransjens dyktigste hoder for å lære deg hvordan du finner og utnytter informasjon i sosiale medier, hvordan nå og forstå brukerne, skjønne hvordan Facebook, Instagram og Snapchat er «skrudd sammen» - og om etikk i det sosiale minefeltet. Vi setter også av tid til praktisk jobbing, slik at lærdommen sitter bedre underveis.
  Fredrikstad 17. til 19. september kr. 7900*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou
  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.
  Fredrikstad 24. til 25. september kr. 6800*,-