Meny

Hybridkontoret forblir – slik jobber norske redaksjoner

Kursleder(e): Siri Skaalmo m.fl.
Institutt for Journalistikk og forskningsprosjektet MICC (Media Innovation Through the Corona Crisis) ved BI inviterer til workshop om hybridledelse, hjemmekontor i redaksjoner og digital  samhandling i media.  
22f5f64a-c50e-4283-8b10-530bc4774178_1_201_a

Workshopen er todelt og består av en innledende del der Aftenpostens Cecilie Asker forteller om Schibsted-avisenes overgang til hybridkontor, mens Maria Konow Lund og Ragnhild Kr. Olsen  har undersøkt Amedia, Polaris og VGs indre koronaliv. Professor Sut I Wong vil snakke om ledelse av digitale team og organisasjonsendring. Del to blir erfaringsdeling mellom deltakerne fra flere norske medier. Vi runder av med å invitere til lunsj på Pressens Hus. 

Målet for workshopen er å dele ny og relevant kunnskap som kan hjelpe redaksjoner å lykkes i den digitale transformasjonen og med nye arbeidsformer. Utviklingen fra fysisk til digitalt redaksjonsarbeid skjøt for alvor fart under koronapandemien. Nå er utfordringen å finne gode samhandlingsformer fysisk og digitalt som fungerer. 

praktisk info:

Workshopen holdes i IJs lokaler på Pressens hus, tirsdag 8. mars fra kl. 13.30 - 16.00, og er forbeholdt redaksjonelle ledere. 

Maks 15 deltagere. Bindene påmelding. 

MERK: Deltagelse i workshopen forutsetter at arrangørene kan ta opp og gjøre notater under gruppesamtalene som del av datainnsamlingen i MICC-prosjektet. Ved å melde deg på workshopen samtykker du til dette. 

om innlederne: 

Sut I Wong er professor i kommunikasjon og ledelse ved Handelshøyskolen BI. Hennes forskning handler om nye måter å lede og arbeide sammen på, spesielt i lys av den digital transformasjon av arbeidslivet. Sut I kommer til workshopen for å snakke om utfordringer og muligheter ved hybride arbeidsløsninger med fokus på overgangen fra ansikt- til ansikt til virtuelt samarbeid, og om ledelse av digitale team og organisasjonsendring. 

Cecilie Asker er kulturredaktør i Aftenposten og har ansvaret for mediehusets overgang til hybridkontor. Hun har skrevet masteroppgave om hvordan journalister i VG, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad opplevde arbeidshverdagen under koronapandemien da åpne kontorlandskap og trange møtelokaler ble byttet ut med skjerm og digitale kommunikasjonsverktøy på hjemmekontor. I sitt innlegg vil hun dele innsikt fra masteroppgaven og omorganiseringsarbeidet i Aftenposten. 

Maria Konow Lund og Ragnhild Kr. Olsen er begge forskere på MICC-prosjektet ved BI som undersøker medieinnovasjon under pandemien. Innføringen av hjemmekontor som følge av koronarestriksjoner er en type prosessinnovasjon som også påvirker mediehusenes evne til annen type innovasjon og nyskaping. Maria og Ragnhild deler funn fra pågående forskning på medieinnovasjon i VG, Amedia og Polaris.   

Kursleder:  

siri-skaalmo-02

Siri Skaalmo er daglig leder for kursvirksomheten og administrasjonen av IJ.  
Hun har tidligere jobbet som journalist, redaktør og forretningsutvikler i Dagens Næringsliv.

Prosjektet: 

MICC (Media Innovation Through the Corona Crisis) er et toårig forskningsprosjekt støttet av Norges Forskningsråd. Det samler forskere fra BI, OsloMet og Høyskolen Kristiania i tillegg til bransjepartnerne Institutt for Journalistikk, Medietilsynet og Kantar. Prosjektet ledes av førsteamanuensis Mona Solvoll, BI.  

Pressens hus 8. mars kr. Gratis*,-

Søk om plass: Hybridkontoret forblir – slik jobber norske redaksjoner

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen