Meny

Når kidsa knekker Wall Street – en gamestopper for finansfolk?

Kursleder(e): Terje Erikstad og Ståle de Lange Kofoed

Hvordan kan en gjeng unge brukere av et nettforum sende aksjekurser på nær-døden-firmaer til himmels, og ruinere erfarne aksjespekulanter og hedgefondforvaltere?

aditya-vyas-7ygsbeajog0-unsplash
Den siste tiden har medlemmer av nettsamfunnet Reddit pekt nese til tradisjonelle finansinstitusjoner og børser, og endret etablerte finansmekanismer – kanskje for alltid? Med dette som bakteppe, inviteres du til å forlate hjemmekontoret, og møte og snakke fag med andre mediefolk, på et vandrekurs i Oslos gater.

Felles oppmøte er utenfor Oslo Børs, der finansredaktør Terje Erikstad i Dagens Næringsliv gir en kort introduksjon til dagens tema. Deretter møter vi Thomas Borchgrevink, direktør markedsovervåking- og administrasjon ved Oslo Børs, til et kort foredrag om aksjonenes påvirkning på børsene, og i hvilken grad dette kan påvirke børsen i Norge. Vi beveger oss deretter videre til Nordnet Bank, der vi blant annet får innsikt i hvordan småsparerne har tjent, og tapt på aksjonene – hvordan det har påvirket Nordnet og andre kommersielle aktører. Vi avslutter vandringen utenfor Folketrygdfondets kontorer, der fondets administrerende direktør, Kjetil Houg setter aksjonene inn i norsk sammenheng, og hvordan store og profesjonelle investorer påvirkes - og han besvarer eventuelle spørsmål vi måtte ha.

Velkommen - vi er rimelig sikre på at dette kan blir ditt første IJ-kurs iført stilongs!

du lærer:

  • Hvordan digitale brukeraksjoner den siste tiden har påvirket finansmarkedene
  • Hva aktører i finans mener må til for å gjenvinne kontrollen
  • Å kle deg riktig for norsk vinter

slik arbeider vi:

Ta på varme sko, brygg en termos med kaffe, pakk med munnbindet og gjør deg klar for en inspirerende og lærerik vandretur i Oslo. Vi gjør 3-4 stopp, og møter eksperter innenfor finans og økonomi, som gir korte miniforedrag på denne ca. 75 minutter lange gåturen.

PASSER FOR:

Dette er kurset for deg som er lei av bare å stirre inn i en skjerm på hjemmekontoret, som savner litt sosial omgang med pressekollegaer – og som kan tenke deg å lære om finansielle mekanismer på en utendørs vandring i Oslos gater. NB! Maks 15 deltakere

krav til utstyr og programmer:

Gode sko og munnbind!

Kursavgift:

Hvis du er medlem av- eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:

Kr 1200

For andre deltakere: 

Kr 2200

praktisk informasjon:

Når: Utsatt på ubestemt tid grunnet nye smittevernsregler i Oslo. Dato kommer etter 15. mars! 

Kurset foregår utendørs. Vi vil vurdere å utsette kurset ved ekstremvær, eller dersom smittevernreglementet på kurstidspunktet tilsier at kurset ikke kan gjennomføres. 

KURSLEDERE:

 

Terje Erikstad er Finansredaktør i Dagens Næringsliv og en av landets fremste økonomiske kommentatorer. Han ser bak tallene og forteller hvorfor økonomien går som den går.

Stale-de-Lange-Kofoed
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! 

Oslo Børs Kommer våren 2021! kr. 1200*,-

Søk om plass: Når kidsa knekker Wall Street – en gamestopper for finansfolk?

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen