Meny

Studietur til London 2021: Medier i endring

Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed
studietur_london
Foto: Envato Elements

På denne studieturen møter vi bedrifter og mennesker som daglig jobber knallhardt for å skape den beste og mest innovative digitale journalistikken, i Storbritannias hjerte – London! Programmet for turen legges opp i samarbeid med mobiljournalist og sosiale medier-ekspert Caroline Scott, som også foreleser for oss om utviklingen i det britiske medielandskapet, og gir en mini-workshop på produksjon av innhold for Snapchat og Instagram med mobilen.

Dette kurset ble tidligere utsatt som følge av koronasituasjonen. Vi jobber for å kunne gjennomføre mange av de samme avtalene som da var planlagt, og dessuten legge til oppdaterte besøk. Her er noe av det som opprinnelig var planlagt. Det kommer trolig enkelte endringer til dette:

Vi får blant annet innpass i The Guardian, der vi møter David Wolf, som er redaktør for langlesingsseksjonen til mediehuset. Samme sted møter vi Charlie Phillips, redaktør for video og online dokumentarer. Vi får også en prat om Guardians satsing på klimastoff og «explainer journalism».

I tillegg skal vi møte BBC’s Peter Stewart, som i tillegg til lang erfaring innenfor radio- og podkast, nå har tatt en ledende rolle innenfor utvikling av innhold for stemmestyrte enheter. Andre poster på programmet inkluderer et besøk hos Francesco Zaffarano i The Telegraph. Som senior social media editor lanserte han i 2020 Telegraphs kanal på TikTok. Vi får høre om deres erfaringer, og virkemidlene de benytter for å nå unge brukere.

Vi møter også Tortoise Media, som er et helt annerledes medieselskap, med sin satsing på «slow news». Vi får være med på deres ukentlige ThinkIn, der de drodler ideer åpent med medlemmene/abonnentene sine. De beste ideene lages det saker av.

Her får du konkret ny kunnskap om hvilke muligheter dagens teknologi gir, nye ideer for produkter og tjenester i eget mediehus, og en endret tankegang for viktigheten av å hele tiden tenke nytt og innovativt. 

DU LÆRER:

• Ny kunnskap om innholdsproduksjon og publisering 
• Ideer til tjenester og innhold som abonnentene ønsker 
• Hvordan teknologier og plattformer kan utnyttes journalistisk

SLIK ARBEIDER VI: 

På dette kurset tilbringer vi mye av tiden ute i redaksjoner og mediemiljøer i London, i møte med innovatører i bransjen. Ta med notatblokken, og skriv ned ideer!

PASSER FOR:

Nysgjerrige og nytenkende journalister, mellomledere, redaktører og andre som ønsker å lære av flinke mediefolk i London.


KURSAVGIFT:

Kr 12 000,- 
Kursdeltager dekker selv reise, kost og losji. 

PRAKTISK INFO:

Kurset avholdes i London. Kurset foregår i stor grad på engelsk

Kursleder: 

Caroline Scott og Ståle de Lange Kofoed (IJ) 


caroline-scott
Caroline Scott er tidligere redaktør i  Journalism.co.uk, og ekspert på video og utnyttelse av ny teknologi til journalistikk. Hun er en mye brukt kursholder, og snakker ofte på store internasjonale konferanser. Caroline har blant annet tidligere arbeidet som reporter for tv-stasjonen Falkland Islands Television på Falklandsøyene. Hun reiser mye både i jobb og privat, og hører på countrymusikk når hun får sjansen.

Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! 

London 15. til 18. november FULLT

Søk om plass: Studietur til London 2021: Medier i endring

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen