Meny

Kursnyhet: Fargekorrigering for video

Kursleder(e): Jarle Leirpoll
Etter dette kurset vil du får mer smell i videoopptakene dine, og du kan fremheve hovedmotivet på en bedre måte. Fargekorrigering og grading er også historiefortelling! Du lærer også å reparere problemopptak, stabilisere og destabilisere video, og å bygge ulike "looks" for ulike miljøer i filmen.

 
Du får masse praktisk trening på dette kurset! Du får jobbe med ulike videoformater med mange ulike problemer. Du lærer hvordan du kan gjøre «shot matching» på en enkel måte, og får erfare hvor mye de ulike videoformatene kan «pushes». Vi skal også kurere din skrekk for «video scopes».
 
På kurset bruker vi Adobe Premiere Pro, men prinsippene, kunnskapen og teknikkene kan også brukes i andre programmer, som After Effects, FCPX, Avid og Resolve.

Du lærer:

Fiks over- og undereksponerte opptak
Fiks fargefeil
Lær å matche farger og kontrast på ulike opptak
Forstå forskjell på Primary og Secondary Color Correction
Lær bruk av masker og «qualifiers» for å dempe eller fremheve elementer i bildet
Memory Colors og subjektiv fargeopplevelse
Fargekorrigeringens rolle i historiefortellingen
Forstå forskjellen på Color Correction, Grading, LUTs og Looks.
Lær å forstå og å bruke Waveform, Histogram og Vectorscope
Lær riktig bruk av LUTs
Forstå forskjellen på RAW, LOG og Lineær video
Forstå fargeoppløsning. Hva er 4:4:4, 4:2:2 og 4:2:0?
Vi lager Looks, bygger Light Leaks, stabiliserer opptak, fikser døde pixler, legger på ekte Camera Shake, etc.
 

PASSER FOR: 

 Kurset passer for alle som redigerer egne eller andres videoopptak, og vil forbedre bildekvaliteten og få mer smell i den ferdige filmen. For eksempel, videojournalister, klippere, produsenter, fotografer og andre som lager video til sosiale medier, distribusjon på nett og til TV. 

KRAV TIL FORKUNNSKAPER:

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på dette kurset. Det er en fordel å ha med mus eller tegnebrett, for det blir mye klikk-og-dra og dra-og-slipp, som er enklere med mus enn med laptopens pekeplate. 

UTSTYR:

Du må ha med laptop med den nyeste versjonen av Adobe Premiere Pro installert. En gratis 7-dagers prøveversjon er OK.

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 500/ andre kr 8 500.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR).  

PRAKTISK INFO: 

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDER:

Jarle Leirpoll
Jarle Leirpoll er betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. 

Han har sin klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som program-ingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm. Dette firmaet har han drevet siden 1997. Jarle har i en årrekke undervist i film- og videoproduksjon ved flere høgskoler, og er forfatter av læreboka "Video i Praksis" som nå er i femte utgave.
 
Jarle har kurset klippere i NRK, Monster, Danmarks Radio, Svensk TV4, Disney Channel, Warner Bros, BBC og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort flere presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB og Editors Retreat.
 
Jarle har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro. Boken blir av mange omtalt som "The Premiere Pro Bible"

Fredrikstad 16. til 17. april kr. 6500*,-

Søk om plass: Kursnyhet: Fargekorrigering for video