Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Å lære av forelesere som driver sine egne podkaster, og praktisk arbeid i studio gav stort utbytte"

Deltaker på "Lær å lage podkast som virker" - vår 2019

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Kursnyhet! Studietur til New York | Journalistikk som fungerer

  Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed
  Bli med til mediemetropolen New York. Her møter vi bedrifter og mennesker som daglig jobber knallhardt for å skape det beste og mest innovative journalistiske innholdet, gjennom lyd, video, bilder og tekst.
  New York 21. til 24. oktober FULLT Få varsel
 • START 52

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 21. til 25. oktober FULLT Få varsel
 • Arbeidslivsjournalistikk - gratis kurs

  Kursleder(e): Ole Eirik Almlid, Hans-Christian Gabrielsen, Roger Bjørnstad og Øystein Dørum m.fl.
  Journalister skriver saker om arbeidslivet hver eneste dag og arbeidslivet berører de fleste av oss. Men hvor mye kan vi egentlig om fremtidens arbeidsliv og arbeidsjuss? Sammen med LO og NHO inviterer vi til GRATIS kurs i arbeidslivsjournalistikk slik at du kan lage skikkelig god og kritisk journalistikk innen feltet. 
  Oslo 24. til 25. oktober FULLT Få varsel
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund
  På dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 28. til 29. oktober FULLT Få varsel
 • Aktuell Etikk

  Kursleder(e): Elin Floberghagen

  Bør du vente med å identifisere, selv om det koker i kommentarfeltene? Er du helt sikker på at alle parter har fått mulighet til samtidig imøtegåelse? Hvordan håndterer du kildene? Bli en tryggere og skarpere journalist og redaktør – hold deg oppdatert på presseetikken.

  Oslo 29. oktober kr. 1950*,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 5. november kr. 4450*,-
 • Lær video med mobil | BERGEN

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Bergen 7. til 8. november kr. 6550*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 11. til 13. november kr. 7950*,-
 • Kursnyhet! Gravejournalistikk i Göteborg

  Kursleder(e): Nils Hanson, Vegard Venli og Ståle de Lange Kofoed. Flere navn kommer snarlig
  Ønsker du å jobbe bedre, mer systematisk og gå i dybden som journalist? Da passer dette gravekurset for deg. Vi tar turen til Göteborg, der vi blant annet møter Nils Hansson. Han har ledet Sveriges svar på «Brennpunkt», Uppdrag Granskning i en årrekke. Nå deler han sine beste gravetips med oss. Vi møter også andre fremtredende gravejournalister fra Norge og Sverige, som deler sine favorittverktøy og teknikker for å bli en bedre graver.
  Göteborg 13. til 15. november kr. 8550*,-
 • Kursnyhet! Research 2.0

  Kursleder(e): Kody Kinzie, Espen A. Johansen, Leif-Arne Danielsen, Ståle de Lange Kofoed
  Tunge aktører innenfor etterretning, og de råeste datahackerne, utnytter ikke bare Google og Facebook for å finne informasjon, de benytter avanserte spesialverktøy for effektivt å finne «usynlig» informasjon knyttet til personer, websider, IP-adresser, epost mm. På dette praktiske kurset får du blant annet møte ethical hacker Kody Kinzie, og norske OSINT-spesialister. De deler sine favorittverktøy og teknikker, slik at du kan bruke dem på egne saker.
  Oslo 18. til 20. november kr. 7950*,-
 • Skriv langt og bli lest

  Kursleder(e): Asgeir Olden
  Longreads, longforms, singler, langsaker, historier – barnet har mange navn, men alt dreier seg om det samme – lange saker som er bygget opp og skrevet slik at folk forhåpentligvis vil bruke mye tid på dem. Og de gode blir lest. Dette er et kurs om hvordan du lager dem. 
  Fredrikstad 18. til 21. november FULLT Få varsel
 • Språkets finmekanikk

  Kursleder(e): Trine Smistrup (DK) og Asgeir Olden
  Er det forskjell på om du skriver «famle», «lete», «rote rundt etter», «grave etter» eller «prøve å finne»? Eller om du bruker «nyansert», «mangfoldig», «sammensatt», «komplisert» eller «mangefasettert». Det er det nok. På dette kurset finstuderer vi de nesten uendelige variasjonsmulighetene vi har; språkets små, men meningsfulle, valører. Og vi skal til og med snakke om brudd på overgangssannsynligheten.
   
  Fredrikstad 27. til 29. november kr. 7950*,-
 • Intervjuteknikk: Lenas metode

  Kursleder(e): Lena Storvand
  I jakten på de gode intervjuene må du stille de beste spørsmålene. Men hvilke er egentlig det?
  Kurset i intervjuteknikk gir deg verktøyene du trenger for å få mest ut av intervjuene – enten det er med maktmennesker eller hvermannsen. 
  Fredrikstad 2. til 4. desember kr. 7950*,-
 • Retts- og kriminalreportasjen

  Kursleder(e): Hallgeir Oftedal og Kjell Erik Eriksen

  Hva gjør politiet når drapsalarmen går? Hvilke grunnleggende etterforskningsskritt starter politiet med? Hva leter de etter og hvordan leter de? Den erfarne politimannen Kjell Erik Eriksen gir svarene. Kursdeltakerne får et innblikk i de kjente og velbrukte etterforskningsmetodene men også et innblikk i de mer ukjente metodene, for eksempel sporing og bruk av undercoveragenter. 

  Fredrikstad 4. til 5. desember kr. 6550*,-
 • Lær å lage podkast

  Kursleder(e): Hanne Løvik m.fl.
  Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast.
  Oslo 10. til 11. desember kr. 6550*,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem. 
  Fredrikstad 29. til 31. januar kr. 7950,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou
  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.
  Fredrikstad 2. til 3. mars kr. 6800*,-