Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Godt kurs, flinke kursholdere, og mye praktisk øving. Veldig lærerikt og matnyttig"

Deltaker på "Lær video med mobil" - vår 2017

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 23. til 25. januar FULLT Få varsel
  Fredrikstad 20. til 22. mai kr. 7950*,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem. 
  Fredrikstad 23. til 25. januar FULLT Få varsel
  Fredrikstad 27. til 29. mars kr. 7950,-
 • Økonomi og regnskap for journalister

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen, Lars Johnsen og Terje Erikstad
  Fra tall til gode saker: På dette kurset lærer du å finne gode saker om økonomi og næringsliv.
  Fredrikstad 30. januar til 1. februar FULLT Få varsel
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 6. februar FULLT Få varsel
  Oslo 13. mars kr. 4450*,-
 • Lær å lage podkast som virker

  Kursleder(e): Hanne Løvik, Sindre Leganger, Stig Arild Pettersen, Cathinka Rondan, Sarah Sørheim, Lars Glomnes, Thea Klingenberg, Anders Giæver og Frithjof Jacobsen
  Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast.
  Oslo 11. til 12. februar FULLT Få varsel
  Oslo 12. til 13. mars FULLT Få varsel
 • Slik får du sakene dine til å leve lenge

  Kursleder(e): Svein-Erik Hole og Kristjan Hauksson
  De fleste nyhetssaker er døde i løpet av tre døgn. I dette kurset lærer vi å planlegge for longtail - for at sakene dine ikke blir glemt, men leses jevnt over lang tid. Det handler om finne innhold som har potensial for et langt liv, fange opp trender og ikke minst presentere dem på en måte som gjør at folk finner dem igjen i søkemotorene.
  Fredrikstad 12. til 13. februar kr. 6550*,-
 • Featuren – journalistikkens dronning

  Kursleder(e): Trine Smistrup (DK) og Asgeir Olden
  På tre hele dager lærer du alt om hvordan du kan skrive en featurereportasje til glede for leserne! Vi ser på hva dyktige featureskribenter gjør, og prøver ut sjangeren og alle dens virkemidler selv. Du får tid til å jobbe med egne idéer til en feature.
  Fredrikstad 13. til 15. februar kr. 7950*,-
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund
  På dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 28. februar til 1. mars kr. 6550*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou
  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.
  Fredrikstad 4. til 5. mars kr. 6800*,-
 • START 51

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 4. til 8. mars kr. 3600*,-
 • Kursnyhet! Studietur til London: Medier i endring

  Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed
  London er Europas New York når det kommer til toneangivende medieaktører og høy innovasjonstakt i medieutviklingen. På denne studieturen møter vi bedrifter og mennesker som daglig jobber knallhardt for å skape det beste og mest innovative digitale journalistiske innholdet. En av kursdagene legges til den digitale journalistkonferansen NewsRewired
  London 4. til 7. mars FULLT Få varsel
 • Faktasjekk med Faktisk.no

  Kursleder(e): Kristoffer Egeberg
  Faktasjekk er noe alle journalister skal drive med, men det kan være krevende i en ellers hektisk arbeidsdag. Hva bør sjekkes og hvordan gjør jeg det? Faktasjekkerne i Faktisk.no gir deg en innføring, og et dypdykk i et av våre viktigste verktøy.

  Oslo 6. mars kr. 4450*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 11. til 12. mars kr. 6550*,-
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 13. til 14. mars kr. 6550*,-
 • Kursnyhet: Intervjuteknikk - bra intervjuer bedre

  Kursleder(e): Steffen Fjærvik
  Alle kan bli bedre til å intervjue. Men vi må være oss bevisst det som gjør at det butter og det som gjør at det går den veien vi ønsker. Gjennom teori, erfaringsutveksling, eksempler og ikke minst praksis skal vi bruke tiden i Fredrikstad på å bli bedre intervjuere.
  Fredrikstad 18. til 19. mars kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! Videoredigering i Adobe Premiere Rush

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  Adobe Premiere Rush er et enkelt program bygget spesielt for deg som lager videoinnhold til nettsider og sosiale medier. 

  Fredrikstad 25. til 26. mars kr. 6550*,-
 • SKUP og IJs Graveskole 2019

  Kursleder(e): Louise Dalsgaard (DK), Mette Mayli Albæk (DK), Ingeborg Rygh Hjorthen, Kristoffer Egeberg, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
  Opplev dobbel dose med dansk research-power når Louise Dalsgaard og Mette Mayli Albæk tar turen til SKUP og IJs graveskole i Tønsberg. Gjennom en praktisk workshop lærer de to krimjournalistene fra Danmarks Radio bort sine beste triks for å bedrive rå research i sosiale medier.  Andre stikkord for graveskolen er data, tall, innsyn og SKUP-vinneres arbeidsmetodikk. Høydepunktene står i kø, og du reiser hjem med en solid verktøykasse for undersøkende journalistikk.
  Quality Hotel Tønsberg 27. til 29. mars kr. 6800,-
 • Fortell godt med Snapchat og Instagram stories

  Kursleder(e): Katrine Villarreal Villumsen
  Lær å lage fengende innhold for dine brukere i Snapchat og Instagram. Det gjør du ved å bruke mobilappenes «Stories-funksjon». Vi ser også på nyheten Instagram TV.
  Fredrikstad 4. til 5. april kr. 6550*,-
 • Slik dekker du kommunevalget 2019

  Kursleder(e): Kristoffer Egeberg, Bernt Aardal, Steffen Fjærvik, Hanne Løvik, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
  Hvordan skal man dekke valget 2019 best og mest effektivt? Hva er de viktigste sakene? Og hvordan kan man jobbe smartest mulig og samtidig få fram gode og viktige saker? På dette kurset får du verktøyene du trenger for å gjøre en super jobb med kommunevalget.
  Oslo 8. til 10. april kr. 7950*,-
 • Kursnyhet! Trendjournalistikk

  Kursleder(e): Hilde Marstrander

  Er du den neste Anna Wintour? Skriver du om strømninger i tiden for aviser eller magasiner? Eller ønsker du å spisse til bloggen din og øke trafikken? Da er dette kurset for deg! 

  Fredrikstad 10. til 11. april kr. 6550*,-
 • Bli en innsynsjeger på to dager

  Kursleder(e): Tarjei Leer-Salvesen
  I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen. Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen.
  Fredrikstad 25. til 26. april kr. 6550*,-
 • Kursnyhet: Krim i Skandinavia

  Kursleder(e): Joakim Palmkvist, Bjørnar Tommelstad, Louise Dalsgaard, Mette Albæk, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed mf.
  Kriminalitet følger ikke landegrenser. Handlinger utenfor loven i Sverige eller Danmark kan gi direkte eller indirekte følger lokalt og nasjonalt i Norge. Noen sakskompleks er felles, og kriminelle bander stopper ikke sin virksomhet ved Svinesund. Gjennom tre praktiske kursdager i Malmö lærer du hvordan noen av de beste krimjournalistene i Norge, Sverige og Danmark arbeider med saker, dokumenter, rekruttering og bearbeiding av kilder og mye mer.
  Malmø 13. til 15. mai kr. 8550*,-
 • Kursnyhet! Kultur på 1-2-3!

  Kursleder(e): Hilde Marstrander

  Det er ikke alltid så enkelt å skrive om kunst og kultur, når man får en stram deadline og kanskje vanligvis skriver bredt om nyhetsstoff. Kutt i redaksjonene har ført til at det stilles stadig høyere krav til fleksibilitet hos journalister og skribenter. Men finnes det noen trylleformular for hvordan man skal skrive godt om kunst og kultur, uten å ha en spesialisert bakgrunn innenfor fagene? Vi mener det, og har laget dette kurset for nettopp deg.

  Fredrikstad 14. til 15. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast

  Kursleder(e): Neil McCarthy, Marit Higraff, Sindre Leganger og Hanne Løvik
  Podkasten Serial fanget en hel verden med sin fortelling. Men hva skal til for å fange lytterne slik Serial gjorde? Hvordan bygger du opp en spennende historie? Hvordan får du folk til å snakke? Det skal du lære av blant annet Marit Higraff fra NRK og Neil McCarthy fra BBC som har laget den populære podkasten Death in Ice Valley.
  Oslo 14. til 15. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! Ta kontroll i sosiale medier – med kun en smarttelefon

  Kursleder(e): Caroline Scott (UK) og Ståle de Lange Kofoed
  Smarttelefonen du har i lomma er et glimrende verktøy for å produsere og distribuere innhold på sosiale plattformer. Dette praktiske kurset over to dager kommer til å endre tankesettet ditt rundt SOME-strategi, og du får i tillegg lære hvordan du raskt og enkelt produserer målrettet innhold som driver trafikk til dine sosiale medier-kontoer, og hvilke verktøy som fungerer best. Og du bruker telefonen til å gjøre det.
  Oslo 20. til 21. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! Skriv smart om spill

  Kursleder(e): Martin Bergesen, Jonas Vikan, Jarle Hrafn Grindhaug, Erik Fossum, Catharina Bøhler og Hanne Løvik
  93 prosent av norske 9-åringer spiller dataspill, enten på mobil, PC eller konsoll. Spill er et av de viktigste kulturuttrykkene, norsk spillindustri er i enorm vekst og norske spill og spillere gjør suksess i hele verden. Du får de beste innsidetipsene fra både spillere, utviklere og spilljournalister.
  Oslo 28. mai kr. 4450,-
 • Wow! Slik kan du også skrive

  Kursleder(e): Mer info kommer
  På Wow-kurset møter du dyktige skribenter som forteller om hva de gjør og hvordan de gjør det. Vi ser mest på de mer omfattende formatene: portretter, featuresaker og de riktig lange sakene. Her kan du lære hvordan du bygger dem opp, plukker opplysninger og sitater og hvordan scener, beskrivelser og ord kan brukes til å holde fast på leseren – hele vegen gjennom.
  Fredrikstad 13. til 14. juni kr. 6550*,-