Meny

Kursnyhet! Fyll opp din språklige verktøykasse

Kursleder(e): Trine Smistrup og Asgeir Olden

Gjør leseren glad og gjør det morsommere å skrive. I hverdagen blir språket lett grått og forutsigbart - på dette kurset lærer du hvordan du kan variere uttrykket og gi leserne små språklige premier underveis. Da leser de også videre. 

 

Vi går systematisk gjennom de verktøyene vi har for å overraske og glede leserne. Vi ser på avsnitt, setninger, stil, virkemiddelbruk, tekstbinding, tekstflyt og ord. Og du skal hele tiden teste ut kunnskapen på dine egne tekster. Skjer det noe hvis du gjør tre like lange setninger til én lang og to korte, bytter ut «variasjon» med «avveksling» eller «lære» med «pugge»? Det gjør garantert det.

 

Skribenter flest har et stort repertoar av uttrykksmåter og ord. Her skal det komme til nytte. 

 

DU LÆRER: 

Å variere fortellemåte, stil og språk, slik at teksten blir morsommere å lese.

Å bruke ulike virkemidler, som metaforer, sammenligninger og andre språklige bilder

Å velge de riktige ordene og uttrykkene i sakene dine

 

SLIK ARBEIDER VI:

Forelesninger, øvelser med egen og andres tekster, gjennomganger og analyse av løsninger og lek med språk og stil.

 

PASSER FOR:

Alle

 

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:

Kr 8 700, -

For andre deltakere: 

Kr 11 700, - 

 

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser. Du må kontakte hotellet direkte for å få avtalt pris. 

 

KURSLEDERE:

Asgeir Olden og Trine Smistrup
Trine Smistrup farge

Trine Smistrup er frilansjournalist, stasjonert i København, og har tidligere jobbet ved blant annet Den journalistiske Efteruddannelse (det danske IJ), Nordisk Journalistcenter og Berlingske Tidende. I dag arbeider hun med kurs i språk, stil og fortelleteknikk, og er i tillegg fast tilknyttet Arena for Journalism in Europe som støtter utviklingen av crossborder-journalistikk og arrangerer den årlige konferansen Dataharvest.  Hun har jobbet for IJ i mange år, snakker spansk og forstår både Fredrikstad-dialekt og sunnmørsk.

AsgeirOldenHele

Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 

 

 

Fredrikstad 4. til 6. mars kr. 8700*,-

Søk om plass: Kursnyhet! Fyll opp din språklige verktøykasse

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen