Meny

Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast

Kursleder(e): Neil McCarthy, Marit Higraff, Sindre Leganger og Hanne Løvik
Podkasten Serial fanget en hel verden med sin fortelling. Men hva skal til for å fange lytterne slik Serial gjorde? Hvordan bygger du opp en spennende historie? Hvordan får du folk til å snakke? Det skal du lære av blant annet Marit Higraff fra NRK og Neil McCarthy fra BBC som har laget den populære podkasten Death in Ice Valley.

 
Da den undersøkende journalisten Marit Higraff (NRK) og dokumentarskaperen Neil McCarthy (BBC) lagde podkasten, jobbet de helt spesifikt med hvordan de skulle holde lytteren engasjert i en sak som er både gammel, men også grundig dekket av NRK allerede.
marit-higraff-og-neil-mccartney
På bildet: Neil McCarthy og Marit Higraff
(
FOTO: Eirik Gjesdal / NRK)
 
På kurset lærer du også av Sindre Leganger. Han har laget og vært involvert i flere av de beste historiefortellende podkastene i Norge som Uløst, Skuddene på Toftøy og Hele historien: Drapet på Benjamin Hermansen. Han jobber svært målrettet for å få intervjuobjektene til å fortelle historiene på måter som skaper bilder i hodet på oss som lytter. 
 
Og, kanskje viktigst av alt: Du får selv prøve deg på å gjøre innspilling! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye historiefortellende podkast.

DU LÆRER:

Alt du trenger for å kunne starte din egen undersøkende podkast. Alt fra det tekniske, til det praktiske og til hvordan innholdet skal bli best mulig.
 

PASSER FOR:

Alle som vurderer å lage podkast. 
I dette kurset vil vi fokusere litt mer på historiefortellende podkaster. Det er et eget kurs i prate-podkast . Programmet er ikke overlappende, så kom gjerne på begge.
 

KRAV TIL UTSTYR:

Ingen. Du får låne podcastutstyret du trenger. 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 550/ andre kr 8 550
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. Kurset avholdes på Sentralen i Oslo Sentrum.

KURSLEDER:

hanneloe-kvadrat
Hanne Løvik har lang praktisk erfaring, og brenner for sosiale medier. Hun var initiativtaker og arbeidet med sosiale medier i Startsiden og ABC Nyheter i åtte år. Hun har også utformet sosiale medier-strategien for Zero og Zero- konferansen i 2010.

Oslo 14. til 15. mai kr. 6550*,-

Søk om plass: Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast