Meny

Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast

Kursleder(e): Kjetil Saugestad, Sindre Leganger og Hanne Løvik
Siden Serial fanget en hel verden med sin fortelling der vi fulgte der vi fulgte reporterne uke for uke mens de forsøkte å finne ut hva som faktisk skjedde i en gammel mordsak så har det vært en fest for podkast-lyttere. Men hva skal til for å nettopp fange lytterne? Hvordan bygger du opp en historie slik at det blir spennende? Og hvordan får du folk til å fortelle på en måte som skaper bilder i hodene til lytterne?

Kjetil Saugestad er mannen bak NRKs Hele historien. Her publiseres det stadig nye fantastiske historier. Selv har han flere internasjonale priser for sine radiodokumentarer, som «Morfar on the rocks» og «Lærepenge og falske tusenlapper». 
Han kommer og skal gi oss et strategisk blikk på podkast-verden: hva er historien bak Hele historien og hvorfor NRK satser på lyd og hvordan de gjør det. 
 
Har du en idé til en podkast? Da får du også mulighet til å pitche ideen din til Kjetil og få råd til hvordan du kan ta den ideen videre.
 
Sindre Leganger er journalist og står bak podkastserier som Hele historien, Justismordet på Fritz Moen, Uløst og Skuddet på Toftøy
Han kommer og forteller oss om bildeskapende språk, hvordan fange lytteren fra første sekund og hvordan du kan gå frem for å virkeliggjøre, distribuere og tjene penger på din dokumentarpodkast.
 
Du skal også få prøve deg i studio. Sindre med for å gi deg tilbakemeldinger, og vi lytter på opptakene sammen etterpå.
 
Flere inspirerende foredragsholdere kan dukke opp når vi nærmer oss, så følg med.
 
DU LÆRER:
Alt du trenger for å kunne starte din egen undersøkende podkast. Alt fra det tekniske, til det praktiske og til hvordan innholdet skal bli best mulig.

PASSER FOR:

Alle som vurderer å lage podkast. 
I dette kurset vil vi fokusere litt mer på historiefortellende podkaster. Det er et eget kurs i prate-podkast . Programmet er ikke overlappende, så kom gjerne på begge.

KRAV TIL UTSTYR:

Ingen. Du får låne podcastutstyret du trenger. 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 550/ andre kr 8 550
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. Kurset avholdes på Sentralen i Oslo Sentrum.

KURSLEDER:

hanneloe-kvadrat
Hanne Løvik har lang praktisk erfaring, og brenner for sosiale medier. Hun var initiativtaker og arbeidet med sosiale medier i Startsiden og ABC Nyheter i åtte år. Hun har også utformet sosiale medier-strategien for Zero og Zero- konferansen i 2010.


Oslo 14. til 15. mai FULLT

Søk om plass: Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast


FULLT