Meny
Du er her:

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Å lære av forelesere som driver sine egne podkaster, og praktisk arbeid i studio gav stort utbytte"

Deltaker på "Lær å lage podkast som virker" - vår 2019

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Kursnyhet! Videoredigering i Adobe Premiere Rush

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  Adobe Premiere Rush er et enkelt program bygget spesielt for deg som lager videoinnhold til nettsider og sosiale medier. 

  Fredrikstad 25. til 26. mars kr. 6550*,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem. 
  Fredrikstad 27. til 29. mars FULLT Få varsel
  Fredrikstad 3. til 5. september kr. 7950,-
 • SKUP og IJs Graveskole 2019

  Kursleder(e): Henk van Ess, Louise Dalsgaard, Mette Mayli Albæk, Ingeborg Rygh Hjorthen, Kristoffer Egeberg, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
  På årets graveskole i Tønsberg kan du glede deg til blant annet å møte den nederlandske søkeguruen Henk van Ess, og få dobbel dose med dansk research-power når krimjournalistene Louise Dalsgaard og Mette Mayli Albæk fra Danmarks Radio deler sine beste triks for å bedrive rå research i sosiale medier. Og høydepunktene står i kø; Den prisvinnende NRK-journalisten Vegard Venli lærer deg journalistisk bruk av Excel, mens Lajla, Ellingsen, Eiliv Flydal, Mona Grivi Norman, Fredrik Nordahl og Tarjei Leer Salvesen gir deg konkrete metoder for å finne saker ved å be om innsyn. Ingeborg Rygh Hjorthen viser deg hvordan du kan finne gull med arkivsøk, og det kommer mer til! Ses i Tønsberg!
 • Fortell godt med Snapchat og Instagram stories

  Kursleder(e): Katrine Villarreal Villumsen
  Lær å lage fengende innhold og nyhetsjournalistikk for dine brukere i Snapchat og Instagram. Det gjør du ved å bruke mobilappenes «Stories-funksjon». Vi ser også på nyheten Instagram TV.
  Fredrikstad 4. til 5. april kr. 6550*,-
 • Slik dekker du kommunevalget 2019

  Kursleder(e): Kristoffer Egeberg, Bernt Aardal, Steffen Fjærvik, Hanne Løvik, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
  Hvordan skal man dekke valget 2019 best og mest effektivt? Hva er de viktigste sakene? Og hvordan kan man jobbe smartest mulig og samtidig få fram gode og viktige saker? På dette kurset får du verktøyene du trenger for å gjøre en super jobb med kommunevalget.
  Oslo 8. til 10. april FULLT Få varsel
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund
  På dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 24. til 25. april kr. 6550*,-
 • Bli en innsynsjeger på to dager

  Kursleder(e): Tarjei Leer-Salvesen
  I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen. Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen.
  Fredrikstad 25. til 26. april kr. 6550*,-
 • Kursnyhet: Krim i Skandinavia

  Kursleder(e): Joakim Palmkvist, Bjørnar Tommelstad, Louise Dalsgaard, Mette Albæk, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed mf.
  Kriminalitet følger ikke landegrenser. Handlinger utenfor loven i Sverige eller Danmark kan gi direkte eller indirekte følger lokalt og nasjonalt i Norge. Noen sakskompleks er felles, og kriminelle bander stopper ikke sin virksomhet ved Svinesund. Gjennom tre praktiske kursdager i Malmö lærer du hvordan noen av de beste krimjournalistene i Norge, Sverige og Danmark arbeider med saker, dokumenter, rekruttering og bearbeiding av kilder og mye mer.
  Malmø 13. til 15. mai kr. 8550*,-
 • Kursnyhet! Kultur på 1-2-3!

  Kursleder(e): Hilde Marstrander

  Det er ikke alltid så enkelt å skrive om kunst og kultur, når man får en stram deadline og kanskje vanligvis skriver bredt om nyhetsstoff. Kutt i redaksjonene har ført til at det stilles stadig høyere krav til fleksibilitet hos journalister og skribenter. Men finnes det noen trylleformular for hvordan man skal skrive godt om kunst og kultur, uten å ha en spesialisert bakgrunn innenfor fagene? Vi mener det, og har laget dette kurset for nettopp deg.

  Fredrikstad 14. til 15. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast

  Kursleder(e): Neil McCarthy, Marit Higraff, Sindre Leganger og Hanne Løvik
  Podkasten Serial fanget en hel verden med sin fortelling. Men hva skal til for å fange lytterne slik Serial gjorde? Hvordan bygger du opp en spennende historie? Hvordan får du folk til å snakke? Det skal du lære av blant annet Marit Higraff fra NRK og Neil McCarthy fra BBC som har laget den populære podkasten Death in Ice Valley.
  Oslo 14. til 15. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! Ta kontroll i sosiale medier – med kun en smarttelefon

  Kursleder(e): Caroline Scott (UK) og Ståle de Lange Kofoed
  Smarttelefonen du har i lomma er et glimrende verktøy for å produsere og distribuere innhold på sosiale plattformer. Dette praktiske kurset over to dager kommer til å endre tankesettet ditt rundt SOME-strategi, og du får i tillegg lære hvordan du raskt og enkelt produserer målrettet innhold som driver trafikk til dine sosiale medier-kontoer, og hvilke verktøy som fungerer best. Og du bruker telefonen til å gjøre det.
  Oslo 20. til 21. mai kr. 6550*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 20. til 22. mai kr. 7950*,-
 • Kursnyhet! Skriv smart om spill

  Kursleder(e): Martin Bergesen, Vicky Schaubert, Jonas Vikan, Jarle Hrafn Grindhaug, Erik Fossum, Catharina Bøhler og Hanne Løvik
  Nittitre prosent av norske niåringer spiller dataspill. Tre prosent av norske journalister skriver om det. På dette kurset får du innsidetips fra spillere, utviklere og spilljournalister. Du blir en journalist som forstår hva ungdommen holder på med.
  Oslo 28. mai kr. 4450,-
 • Wow! Slik kan du også skrive

  Kursleder(e): Mer info kommer
  På Wow-kurset møter du dyktige skribenter som forteller om hva de gjør og hvordan de gjør det. Vi ser mest på de mer omfattende formatene: portretter, featuresaker og de riktig lange sakene. Her kan du lære hvordan du bygger dem opp, plukker opplysninger og sitater og hvordan scener, beskrivelser og ord kan brukes til å holde fast på leseren – hele vegen gjennom.
  Fredrikstad 13. til 14. juni kr. 6550*,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 21. august kr. 4450*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 2. til 3. september kr. 6550,-
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 5. til 6. september kr. 6550*,-