Meny
Du er her:

Inn i moskeene

Kursleder(e): Linda Noor og Kadafi Zaman, mf. TBA
Er livet i moskeene så kontroversielt som man kan få inntrykk av? Få en grunnleggende forståelse av islam så du kan drive god, kritisk og fortellende journalistikk rundt livet i moskeene.

Islam er en del av den norske hverdagen og fortjener samme oppmerksomhet som andre trossamfunn og organisasjoner.  I takt med at Norge blir et moderne samfunn, med en befolkning med bakgrunn fra flere kulturer, er det fornuftig å lære mer om det vi opplever som fremmed. Parallelt med  den  store flyktningestrømmen fra hovedsakelig muslimske land i Midt-Østen, ser vi en fremvekst av militante grupper som også bruker moskeene for å rekruttere nye støttespillere.  Men det meste av livet i moskeene er ikke så kontroversiell som man kan få inntrykk av.  

Du lærer:

Grunnleggende forståelse av islam, både religiøst og politisk, og du får et innblikk i hvordan du opptrer i moskeene. Tidligere foredragsholdere inkluderer Linda Noor fra Minotenk, Anne Stenersen fra FFI, journalist og reporter Kadafi Zaman fra TV2, forfatter og journalist Halvor Tjønn, og representanter fra moskeene.  Du får også et møte med «hverdagsislam» , den som sjelden synes i mediene. Kurset vil gi deg et grunnlag så du kan drive god, kritisk, forklarende og fortellende journalistikk rundt livet i moskeene.

 
Passer for:
Journalister, redaktører og andre som gjerne vil se det store bildet, forbi forsøket på islamske statsdannelser og kommentarfeltenes hatretorikk.
 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER: 

 Ingen

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 500/ andre kr 8 500.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Kurset finner sted i Oslo. 
Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.

KURSLEDERE:  

*Vi gjør oppmerksom på at det kan bli endringer. 

Linda Noor (Minotenk) og Kadafi Zaman (TV2) .Linda_Noor_2016
Linda Noor leder Minotenk, en tenketank som fokuserer på det flerkulturelle Norge. Noor er utdannet sosialantropolog med fokus på islam og Midtøsten. De siste årene har hun engasjert seg i det forebyggende arbeidet mot voldelig ekstremisme blant unge muslimer. Linda har selv konvertert til islam.

kadafi_tv2
Kadafi Zaman er nyhetsreporter i TV2. Han har bred erfaring fra konfliktsoner både i inn- og utland, og har jobbet journalistisk med mange saker fra det muslimske miljøet.

KURSANSVARLIG:  

Geir Terje Ruud
Geir Terje Ruud
 (f. 1963) er tidligere digital sjefredaktør på Ekstra Bladet i Danmark og har 10 års digital erfaring fra VG Nett. Før den digitale evolusjon startet var Ruud 15 år som papirreporter i VG, Fædrelandsvennen og andre aviser. Nå arbeider han som rådgiver og konsulent for medieselskap som vil utvikle sin digitale posisjon. Han er medgründer av Oslo Media House og har skrevet boken "Journalistiske entreprenører. Medienes krise. Din mulighet." (Cappelen Damm Akademisk 2014).
 

Oslo 19. til 20. september kr. 6500*,-

Søk om plass: Inn i moskeene