Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Å lære av forelesere som driver sine egne podkaster, og praktisk arbeid i studio gav stort utbytte"

Deltaker på "Lær å lage podkast som virker" - vår 2019

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Kursnyhet! Skriv smart om gaming og dataspill

  Kursleder(e): Martin Bergesen, Vicky Schaubert, Jonas Vikan, Jarle Hrafn Grindhaug, Erik Fossum, Catharina Bøhler og Hanne Løvik
  Nittitre prosent av norske niåringer spiller dataspill. Tre prosent av norske journalister skriver om det. På dette kurset får du innsidetips fra spillere, utviklere og spilljournalister. Du blir en journalist som forstår hva ungdommen holder på med.
  Oslo 28. mai kr. 4450,-
 • Wow! Tre utsøkte fortellere

  Kursleder(e): Ingvild Hedemann Rishøi, Line Tolstrup Holm (DK), Nils Thorsen (DK) og Asgeir Olden m.fl
  Ingvild Rishøi, Nils Thorsen og Line Tolstrup Holm (tidligere Holm Nielsen) kommer til Wow-kurset 13. og 14. juni. Rishøi er journalist og forfatter, og har blant annet vunnet Brageprisen for en av sine novellesamlinger. Hun skal snakke om å vekke følelser hos leserne. Nils Thorsen er Danmarks klart mest kjente portrettjournalist. Han snakker om portrettet, men også litt om sin nye fascinasjon – podkasten. Line Tolstrup Holm regnes av svært mange som den fremste journalistiske fortelleren i Skandinavia, og hun fyller hele fredagen med sitt kurs om hvordan hun kombinerer gravejournalistikken med gode fortellergrep.
  Fredrikstad 13. til 14. juni FULLT Få varsel
 • Lær å lage podkast

  Kursleder(e): Hanne Løvik mf.
  Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast.
  Oslo 20. til 21. august kr. 6550*,-
  Oslo 15. til 16. oktober kr. 6550*,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 21. august kr. 4450*,-
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund og Andreas Sundby
  På dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 22. til 23. august kr. 6550*,-
 • Faktasjekk med Faktisk.no

  Kursleder(e): Kristoffer Egeberg
  Faktasjekk er noe alle journalister skal drive med, men det kan være krevende i en ellers hektisk arbeidsdag. Hva bør sjekkes og hvordan gjør jeg det? Faktasjekkerne i Faktisk.no gir deg en innføring, og et dypdykk i et av våre viktigste verktøy.

  Oslo 27. august kr. 4450*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 2. til 3. september kr. 6550,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem. 
  Fredrikstad 3. til 5. september kr. 7950,-
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 5. til 6. september kr. 6550*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 9. til 11. september kr. 7950*,-
 • Økonomi og regnskap for journalister

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  Skal du skrive om samfunnet, må du forstå økonomi. Skal du skrive om en bedrift, må du forstå regnskap. Det gjør du etter dette kurset.
  Fredrikstad 16. til 18. september kr. 7950*,-
 • Innføring i Google Analytics | BERGEN

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Bergen 17. september kr. 4450*,-
 • Bli en innsynsjeger på to dager

  Kursleder(e): Tarjei Leer-Salvesen
  I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen. Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen.
  Fredrikstad 23. til 24. september kr. 6550*,-
 • Lær å lage podkast | BERGEN

  Kursleder(e): Hanne Løvik m.fl
  Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast. 
  Bergen 17. til 18. september kr. 6550,-
 • Featuren – journalistikkens dronning

  Kursleder(e): Trine Smistrup (DK) og Asgeir Olden
  På tre hele dager lærer du alt om hvordan du kan skrive en featurereportasje til glede for leserne! Vi ser på hva dyktige featureskribenter gjør, og prøver ut sjangeren og alle dens virkemidler selv. Du får tid til å jobbe med egne idéer til en feature.
  Fredrikstad 9. til 11. oktober kr. 7950*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou
  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.
  Fredrikstad 14. til 15. oktober kr. 6800*,-
 • Kursnyhet! Studietur til New York | Journalistikk som fungerer

  Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed
  Bli med til mediemetropolen New York. Her møter vi bedrifter og mennesker som daglig jobber knallhardt for å skape det beste og mest innovative journalistiske innholdet, gjennom lyd, video, bilder og tekst.
  New York 21. til 24. oktober kr. 12 000,-
 • START 52

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 21. til 25. oktober kr. 3600*,-
 • Rå research | Slik utnytter du gullgruven sosiale medier

  Kursleder(e): Mette Mayli Albæk (DK) og Louise Dalsgaard (DK)
  DR Nyheter dokumenterte ved hjelp av sosiale medier bruken av ulovlige mobiler i fengsel hos flere terrorsiktede. De har også brukt SoMe aktivt for å finne informasjon om danske fremmedkrigere, og i TV-fortellinger om digitale fotspor på nettet.
  Fredrikstad 28. til 29. oktober kr. 6550*,-
 • Aktuell Etikk

  Kursleder(e): Elin Floberghagen

  Bør du vente med å identifisere, selv om det koker i kommentarfeltene? Er du helt sikker på at alle parter har fått mulighet til samtidig imøtegåelse? Hvordan håndterer du kildene? Bli en tryggere og skarpere journalist og redaktør – hold deg oppdatert på presseetikken.

  Oslo 29. oktober kr. 1950*,-
 • Med kameraet i lommen: Bli god på mobilfoto

  Kursleder(e): Tom-Egil Jensen og Leif-Arne Danielsen
  Det beste kameraet du har, er det kameraet du har tilgang til. Mobilen ligger hos de fleste bestandig i lommen. Hvordan kan du ta de beste bildene med mobilen? Dette er kurset der du kan glemme alt om lukker, blender og Iso og heller ha 100 prosent fokus på motiv og historiefortelling. 
  Fredrikstad 30. oktober til 1. november kr. 7950,-
 • Kulturjournalistikk rett på nett

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  Leserne vil ikke ha enkle forhåndsomtaler av hvem som skal spille på kulturhuset i neste uke. De vil ha kvalitetsjournalistikk. På dette kurset lærer du å lage det.
  Fredrikstad 19. til 20. november kr. 6550*,-
 • Språkets finmekanikk

  Kursleder(e): Trine Smistrup (DK) og Asgeir Olden
  Er det forskjell på om du skriver «famle», «lete», «rote rundt etter», «grave etter» eller «prøve å finne»? Eller om du bruker «nyansert», «mangfoldig», «sammensatt», «komplisert» eller «mangefasettert». Det er det nok. På dette kurset finstuderer vi de nesten uendelige variasjonsmulighetene vi har; språkets små, men meningsfulle, valører. Og vi skal til og med snakke om brudd på overgangssannsynligheten.
   
  Fredrikstad 27. til 29. november kr. 7950*,-
 • Intervjuteknikk: Lenas metode

  Kursleder(e): Lena Storvand
  I jakten på de gode intervjuene må du stille de beste spørsmålene. Men hvilke er egentlig det?
  Kurset i intervjuteknikk gir deg verktøyene du trenger for å få mest ut av intervjuene – enten det er med maktmennesker eller hvermannsen. 
  Fredrikstad 2. til 4. desember kr. 7950*,-