Meny

Kursnyhet! Kultur på 1-2-3!

Kursleder(e): Hilde Marstrander

Det er ikke alltid så enkelt å skrive om kunst og kultur, når man får en stram deadline og kanskje vanligvis skriver bredt om nyhetsstoff. Kutt i redaksjonene har ført til at det stilles stadig høyere krav til fleksibilitet hos journalister og skribenter. Men finnes det noen trylleformular for hvordan man skal skrive godt om kunst og kultur, uten å ha en spesialisert bakgrunn innenfor fagene? Vi mener det, og har laget dette kurset for nettopp deg.

Du lærer:

Hvordan forberede deg til intervjuet/anmeldelsen/saken, stemningsskapende effekter

Hvordan komponere fengende overskrifter og ingresser som øker interessen for både saken/kunstneren/kulturarrangementet, og samtidig din leserskare

Hvordan stille «de riktige» spørsmålene til kunstnere og kulturpersonligheter

Hvordan billedlegge saken din

Hvordan sette saken din inn i en historisk tidslinje der dette er relevant – eller dra paralleller til andre samtidstrender innenfor kunst og kultur

Passer for:

Alle journalister, skribenter og bloggere som jobber kryssdisiplinært med å dekke alt fra nyhetsstoff og sport til feature og kultur. Alle som skriver om kultur spesielt, men ofte har korte frister på innlevering av saker. Skribenter med ambisjoner om å skrive om kultur og kunst. 

Krav til utstyr og programmer: 

Ønskelig med bærbar MAC eller PC, men ikke et formelt krav. Dersom du også jobber med billedlegging er Photoshop en fordel. 

KurSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 550,- / andre kr 8 550,-
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDER:

 hilde-marstrander-2
Hilde Marstrander er tidligere moteredaktør i ELLE Norge og moteekspert og internettansvarlig i Henne.no. Hun har hostet flere trendprogrammer på TV, og jobbet som kultur- og trendjournalist for bl.a. Aftenposten, VG, Avisenes Pressebyrå, Bergens Tidende Mediehus (BT, Stavanger Aftenblad, Adressavisa og Fædrelandsvennen) og en rekke motemagasiner. Hilde var også den som først kastet terning på antrekk i VG og Se og Hør. Hun var tidlig ute med en av Norges første trendblogger «Usminket» for ti år siden. Hilde har en lang utdannelse bak seg innenfor motefaget, blant annet fra Oslo, Stockholm og London. Hun har også jobbet som sjefsdesigner i London, og som assistent for Vivian Westwood, Bella Freud og Marcel Marongiu (Guy Laroche) i Paris. Som moteredaktør dro Hilde på alle de viktigste motevisningene i London, Paris, New York og Milano hver visningssesong. 
 
 

Fredrikstad 14. til 15. mai kr. 6550*,-

Søk om plass: Kursnyhet! Kultur på 1-2-3!