Meny

Kursnyhet: After Effects TRINN 2

Kursleder(e): Jarle Leirpoll
Dette kurset bygger på grunnkurset After Effects Trinn 1. Vi ser nærmere på lag-på-lag effekter (compositing og green screen), kamerabevegelser i tre dimensjoner, tekst og grafikk med dybde, å legge til logoer på bevegelige objekter (tracking) og animasjon uten keyframes (expressions). I tillegg tar vi teknikker fra grunnkurset et steg videre og bruker dem sammen med de nye teknikkene.

Du lærer:

Når du skal legge sammen flere opptak så de ser ut om ett, kalles det compositing. På dette kurset lærer du ulike compositing-teknikker som lar deg sette sammen flere bilder til en helhet. Med Hollywood-metoder som opptak foran grønnskjerm, ulike måter å få «festet» et bilde eller en logo til et bevegelig objekt, og ulike måter å blande innholdet på kan du gjenskape effekter fra spillefilmer og velproduserte informasjonsfilmer.
Green screen keying med automatisk genererte masker for perfekt keying
Klipp folk ut fra bakgrunnen uten green screen med verktøyene Rotobrush & Refine Edge
Få piler eller tekst til å følge f.eks. en person eller en bil (2D-tracking)
Plassere objekter i et opptak med bevegelig kamera (3D-tracking)
Ekte 3D-tekst og logoer med dybde (extrusion)
Animasjon uten keyframes (expressions)

Mens grunnkurset handler mest om bevegelig grafikk, gir dette kurset deg et godt innblikk i lag-på-lag teknikker og en dypere forståelse av mulighetene i After Effects til å sette sammen mange lag til en helhet.

Passer for: 

Klippere, videojournalister, og andre som har brukt After Effects nok til å kjenne seg igjen i menyer og paneler, og har kunnskaper tilsvarende Trinn 1. Dersom du ikke har tatt Trinn 1 tidligere og er usikker på om du kan nok til å bli med på Trinn 2 kan du teste deg selv her. Får du 6 poeng eller mer kan du antakelig mye av det samme som de som har gått Trinn 1.
 
Du vet hvordan du importerer video, logoer og annet materiale til After Effects
Du vet hvordan du lager Compositions med ulike størrelser og frame rates
Du kan lage, flytte, endre, kopiere og slette keyframes
Du vet forskjellen på Effects & Presets panelet og Effect Controls panelet
Du vet hva Shape Layers er og hvordan du lager dem
Du kan lage masker og endre dem over tid
Du vet hvordan du eksporterer en ferdig video
Du vet hva en Expression er, og sover om natta likevel

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 500,- / andre kr 8 500,-
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

KRAV til utstyr/programmer:

Sørg for å ha nyeste versjon av After Effects installert på din maskin. Det er også en fordel å ha nyeste versjon av Premiere Pro installert

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDER:

Jarle Leirpoll
Jarle Leirpoll er betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. 

Han har sin klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som program-ingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm. Dette firmaet har han drevet siden 1997. Jarle har i en årrekke undervist i film- og videoproduksjon ved flere høgskoler, og er forfatter av læreboka "Video i Praksis" som nå er i femte utgave.
 
Jarle har kurset klippere i NRK, Monster, Danmarks Radio, Svensk TV4, Disney Channel, Warner Bros, BBC og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort flere presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB og Editors Retreat.
 
Jarle har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro. Boken blir av mange omtalt som "The Premiere Pro Bible"
 

Fredrikstad 21. til 22. november kr. 6500*,-

Søk om plass: Kursnyhet: After Effects TRINN 2