Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Godt kurs, flinke kursholdere, og mye praktisk øving. Veldig lærerikt og matnyttig"

Deltaker på "Lær video med mobil" - vår 2017

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund
  På dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 28. februar til 1. mars kr. 6550*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou
  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.
  Fredrikstad 4. til 5. mars FULLT Få varsel
 • START 51

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  START er et tilbud til redaksjonelle medarbeidere uten formell journalistutdanning. Hovedtemaene er juss og etikk, kilder og metoder, sjangere og skriving, innsynsrettigheter og møteoffentlighet. Det er mulig å ta eksamen som gir 30 stp fra Høgskolen i Volda.
  Fredrikstad 4. til 8. mars kr. 3600*,-
 • Kursnyhet! Studietur til London: Medier i endring

  Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed
  London er Europas New York når det kommer til toneangivende medieaktører og høy innovasjonstakt i medieutviklingen. På denne studieturen møter vi bedrifter og mennesker som daglig jobber knallhardt for å skape det beste og mest innovative digitale journalistiske innholdet. En av kursdagene legges til den digitale journalistkonferansen NewsRewired
  London 4. til 7. mars FULLT Få varsel
 • Faktasjekk med Faktisk.no

  Kursleder(e): Kristoffer Egeberg
  Faktasjekk er noe alle journalister skal drive med, men det kan være krevende i en ellers hektisk arbeidsdag. Hva bør sjekkes og hvordan gjør jeg det? Faktasjekkerne i Faktisk.no gir deg en innføring, og et dypdykk i et av våre viktigste verktøy.

  Oslo 6. mars kr. 4450*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 11. til 12. mars FULLT Få varsel
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 13. mars kr. 4450*,-
 • Lær å lage podkast som virker

  Kursleder(e): Hanne Løvik, Sindre Leganger, Cathinka Rondan, Thea Klingenberg m.fl.
  Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast.
  Oslo 12. til 13. mars FULLT Få varsel
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 13. til 14. mars kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! Intervjuteknikk: Få svar - ikke svada

  Kursleder(e): Steffen Fjærvik
  God intervjuteknikk står sentralt i journalistikken. Det handler om å få svar - skikkelige svar. Noen ganger skal vi ha svar fra glatte politikere, andre ganger skal vi få de gode historiene fra folk som ikke snakker så lett. På dette kurset lærer du å spørre bedre. Det er sånt det blir bedre journalistikk av.
  Fredrikstad 18. til 19. mars kr. 6550*,-
 • Sosiale medier i København – Kurset er finansiert av kollektive vederlagsmidler

  Kursleder(e): Mette Mayli Albæk, Louise Dalsgaard, Torben Schou og Ståle de Lange Kofoed
  Sosiale mediekanaler har blitt en del av vår arbeidshverdag, både for å finne informasjon, og for å publisere og dele innhold. Med vakre København som bakteppe, og flinke kursholdere fra Danmarks Radio, dykker vi ned i de meste kjente kanalene, og lærer å bruke dem bedre journalistisk.
  København 18. til 21. mars kr. GRATIS*,-
 • Kursnyhet! Videoredigering i Adobe Premiere Rush

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  Adobe Premiere Rush er et enkelt program bygget spesielt for deg som lager videoinnhold til nettsider og sosiale medier. 

  Fredrikstad 25. til 26. mars kr. 6550*,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem. 
  Fredrikstad 27. til 29. mars kr. 7950,-
 • SKUP og IJs Graveskole 2019

  Kursleder(e): Henk van Ess, Louise Dalsgaard, Mette Mayli Albæk, Ingeborg Rygh Hjorthen, Kristoffer Egeberg, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
  På årets graveskole i Tønsberg kan du glede deg til blant annet å møte den nederlandske søkeguruen Henk van Ess, og få dobbel dose med dansk research-power når krimjournalistene Louise Dalsgaard og Mette Mayli Albæk fra Danmarks Radio deler sine beste triks for å bedrive rå research i sosiale medier. Og høydepunktene står i kø; Den prisvinnende NRK-journalisten Vegard Venli lærer deg journalistisk bruk av Excel, mens Lajla, Ellingsen, Eiliv Flydal, Mona Grivi Norman, Fredrik Nordahl og Tarjei Leer Salvesen gir deg konkrete metoder for å finne saker ved å be om innsyn. Ingeborg Rygh Hjorthen viser deg hvordan du kan finne gull med arkivsøk, og det kommer mer til! Ses i Tønsberg!
  Quality Hotel Tønsberg 27. til 29. mars kr. 6800,-
 • Fortell godt med Snapchat og Instagram stories

  Kursleder(e): Katrine Villarreal Villumsen
  Lær å lage fengende innhold for dine brukere i Snapchat og Instagram. Det gjør du ved å bruke mobilappenes «Stories-funksjon». Vi ser også på nyheten Instagram TV.
  Fredrikstad 4. til 5. april kr. 6550*,-
 • Slik dekker du kommunevalget 2019

  Kursleder(e): Kristoffer Egeberg, Bernt Aardal, Steffen Fjærvik, Hanne Løvik, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
  Hvordan skal man dekke valget 2019 best og mest effektivt? Hva er de viktigste sakene? Og hvordan kan man jobbe smartest mulig og samtidig få fram gode og viktige saker? På dette kurset får du verktøyene du trenger for å gjøre en super jobb med kommunevalget.
  Oslo 8. til 10. april kr. 7950*,-
 • Kursnyhet! Trendjournalistikk

  Kursleder(e): Hilde Marstrander

  Er du den neste Anna Wintour? Skriver du om strømninger i tiden for aviser eller magasiner? Eller ønsker du å spisse til bloggen din og øke trafikken? Da er dette kurset for deg! 

  Fredrikstad 10. til 11. april kr. 6550*,-
 • Bli en innsynsjeger på to dager

  Kursleder(e): Tarjei Leer-Salvesen
  I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen. Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen.
  Fredrikstad 25. til 26. april kr. 6550*,-
 • Kursnyhet: Krim i Skandinavia

  Kursleder(e): Joakim Palmkvist, Bjørnar Tommelstad, Louise Dalsgaard, Mette Albæk, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed mf.
  Kriminalitet følger ikke landegrenser. Handlinger utenfor loven i Sverige eller Danmark kan gi direkte eller indirekte følger lokalt og nasjonalt i Norge. Noen sakskompleks er felles, og kriminelle bander stopper ikke sin virksomhet ved Svinesund. Gjennom tre praktiske kursdager i Malmö lærer du hvordan noen av de beste krimjournalistene i Norge, Sverige og Danmark arbeider med saker, dokumenter, rekruttering og bearbeiding av kilder og mye mer.
  Malmø 13. til 15. mai kr. 8550*,-
 • Kursnyhet! Kultur på 1-2-3!

  Kursleder(e): Hilde Marstrander

  Det er ikke alltid så enkelt å skrive om kunst og kultur, når man får en stram deadline og kanskje vanligvis skriver bredt om nyhetsstoff. Kutt i redaksjonene har ført til at det stilles stadig høyere krav til fleksibilitet hos journalister og skribenter. Men finnes det noen trylleformular for hvordan man skal skrive godt om kunst og kultur, uten å ha en spesialisert bakgrunn innenfor fagene? Vi mener det, og har laget dette kurset for nettopp deg.

  Fredrikstad 14. til 15. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! I sporene etter Serial: Slik lager du historiefortellende podkast

  Kursleder(e): Neil McCarthy, Marit Higraff, Sindre Leganger og Hanne Løvik
  Podkasten Serial fanget en hel verden med sin fortelling. Men hva skal til for å fange lytterne slik Serial gjorde? Hvordan bygger du opp en spennende historie? Hvordan får du folk til å snakke? Det skal du lære av blant annet Marit Higraff fra NRK og Neil McCarthy fra BBC som har laget den populære podkasten Death in Ice Valley.
  Oslo 14. til 15. mai kr. 6550*,-
 • Kursnyhet! Ta kontroll i sosiale medier – med kun en smarttelefon

  Kursleder(e): Caroline Scott (UK) og Ståle de Lange Kofoed
  Smarttelefonen du har i lomma er et glimrende verktøy for å produsere og distribuere innhold på sosiale plattformer. Dette praktiske kurset over to dager kommer til å endre tankesettet ditt rundt SOME-strategi, og du får i tillegg lære hvordan du raskt og enkelt produserer målrettet innhold som driver trafikk til dine sosiale medier-kontoer, og hvilke verktøy som fungerer best. Og du bruker telefonen til å gjøre det.
  Oslo 20. til 21. mai kr. 6550*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 20. til 22. mai kr. 7950*,-
 • Podkast i London - kurset er finansiert av kollektive vederlagsmidler

  Kursleder(e): Hanne Løvik
  Flere av de store mediehusene i Storbritannia satser nå stort på podkast, med både daglige nyhetspodkaster og historiefortellende gravende prosjekter. Vi drar på besøk til to mediehus og lærer hvordan de gjør det. Vi møter også flere av de mest spennende produsentene av podkaster for blant annet BBC. Den siste dagen skal vi rett og slett sette i gang selv! SØKNADSFRIST 01. MARS
  London 21. til 24. mai kr. GRATIS*,-
 • Kursnyhet! Skriv smart om spill

  Kursleder(e): Martin Bergesen, Jonas Vikan, Jarle Hrafn Grindhaug, Erik Fossum, Catharina Bøhler og Hanne Løvik
  Nittitre prosent av norske niåringer spiller dataspill. Tre prosent av norske journalister skriver om det. På dette kurset får du innsidetips fra spillere, utviklere og spilljournalister. Du blir en journalist som forstår hva ungdommen holder på med.
  Oslo 28. mai kr. 4450,-
 • Wow! Slik kan du også skrive

  Kursleder(e): Mer info kommer
  På Wow-kurset møter du dyktige skribenter som forteller om hva de gjør og hvordan de gjør det. Vi ser mest på de mer omfattende formatene: portretter, featuresaker og de riktig lange sakene. Her kan du lære hvordan du bygger dem opp, plukker opplysninger og sitater og hvordan scener, beskrivelser og ord kan brukes til å holde fast på leseren – hele vegen gjennom.
  Fredrikstad 13. til 14. juni kr. 6550*,-