Meny

Kursnyhet: Journalistisk Hackathon - realisér din datasak

Kursleder(e): Hanne Løvik og Ståle de Lange Kofoed
Sitter du på gode tall, statistikker og data, men sliter med å presentere dem godt visuelt? Hjelpen er nær! Gjennom to dager med intens workshoppreget «Hackathon» får du ideer, inspirasjon og konkrete verktøy for å fortelle historier godt digitalt.

Visualiseringsprogrammene Carto og Tableau Public er noen av verktøyene vi kommer innom. I tillegg lærer du hvordan du kan kombinere data med video og tekst. I forkant av kurset får du anledning til å presentere ditt materiale/idé til sak for kursleder, og å få veiledning.

Du lærer:

Hvilke historier som egner seg for visualisering
Nettverktøy for å presentere tall, statistikk og data visuelt
Veiledning og oppfølging
 

Passer for:

Alle med grunnleggende kunnskap om datavisualisering. Ingen krav til å kunne programmere
 

Krav til utstyr/programmer: 

Ta med egen laptop! Du vil få beskjed om evt. programmer som skal lastes ned før kursstart, og bør møte med en grunnleggende forståelse av dem.
 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr  6 500,- / andre kr 8 500,-.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske presseorganisasjoner (NJ eller NR).

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KurslederE:

hannelovik
Hanne Løvik, Teknisk Ukeblad,tenker presentasjon i form av kart, diagrammer, farger og grafikk hver gang hun ser data og tall. Etter rundt åtte år i forskjellige journalistiske stillinger i ABC Nyheter, meldte Hanne tidligere i år overgang til Teknisk Ukeblad. Hva hun skal jobbe med? Datajournalistikk!
 

 Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Hans spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer og i sosiale medier, bruk av smarttelefonen som journalistverktøy og datavisualisering. Ha ga i 2014 ut boken «Praktisk håndbok i digital historiefortelling». Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  

 

Fredrikstad 5. til 6. april kr. 6500*,-

Søk om plass: Kursnyhet: Journalistisk Hackathon - realisér din datasak