Meny

Lær å lage podkast

Kursleder(e): Hanne Løvik mf.
Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast.

Tidligere forelesere har vært: 
Sindre Leganger, som blant annet har jobbet med VGs Uløst og Aftenpostens "Skuddene på Toftøy" lærer deg hvordan lyd kan skape bilder i hodene våre.  
Stig Arild Pettersen, som har hatt stor suksess med Du verden! forteller hvordan de tenkte strategisk rundt konsept og lansering.  
Cathinka Rondan som leder Rubicons podkast-satsing gir deg et godt innblikk i hva som skiller podkast fra radio og hvorfor det kan være lurt å satse nå.  
Sarah Sørheim og Lars Glomnes fra Aftenpodden forteller hvordan de fikk en morsom lunsjsamtale og en kunnskapsrik kollega til å bli en podkast-suksess. 
Thea Klingenberg, fra Foreldrerådet, kommer også og forteller om hvordan hun har bygget opp sin podkast. 
 
Forelesere for ditt kurs oppdateres fortløpende. 

Desember:
Forsvaret – ett tema, men to helt forskjellige podkaster ble lansert om det i høst. På kurset kommer både Hanne Marie Maugesten, journalist i Forsvaret og kvinnen bak podkasten Forsvaret Våre historier, og Silje Kampesæter, journalist i Forsvarets forum og kvinnen bak podkasten Krig og sånn.

Du lærer:

Alt du trenger for å kunne starte egen podkast. Alt fra det tekniske, til det praktiske og til hvordan innholdet skal bli best mulig.

Passer for:

Alle som vurderer å lage podkast.
I dette kurset vil vi fokusere litt mer på “pratepodkast”. Det blir et eget kurs i historiefortellende podkast denne høsten. Programmet er ikke overlappende, så kom gjerne på begge.

Krav til utstyr:

Ingen. Du får låne podcastutstyret du trenger. 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 6 700 / andre kr 9 200
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. Kurset i desember avholdes på Sentralen i Oslo Sentrum, mens gjennomføringen i januar avholdes på Bjørvika Konferansesenter. 

KURSLEDER:

hanneloe-kvadrat
Hanne Løvik er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Hun er utdannet journalist med erfaring fra ABC Nyheter. Hanne har holdt en rekke podkastkurs og er spesialist i digital journalistikk, med særlig fokus på sosiale medier, datajournalistikk og visualisering av data.

Oslo 10. til 11. desember FULLT
Oslo 21. til 22. januar kr. 6700*,-
Oslo 3. til 4. mars kr. 6700*,-

Søk om plass: Lær å lage podkast

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen