Meny

IJs digitale podkast-kurs

Nå finnes det over 2 millioner podkaster i apple sin podkast-app. Noen når igjennom nåløyet og fenger lytteren, mens andre forsvinner i mengden. Hva skal til å lage en podkast som virker? På dette kurset får du oppskriften. Kurset er digitalt, men likevel med praktiske oppgaver og spennende forelesere.

pod-03
Sterkt inspirert av vårens fantastiske podcastkurs, lanserte jeg min egen podd i august i år – Spis deg fri. Brukte faktisk teaserteksten jeg hadde laget på kurset, nærmest uendret.

Irina Lee

Hva skal til for å nettopp fange lytterne? Hvordan bygger du opp en historie slik at det blir spennende? Og hvordan får du folk til å fortelle på en måte som skaper bilder i hodene til publikum?

På dette grunnleggende kurset i historiefortellende podkast får du svar på nettopp dette!

Du får lære av noen av de dyktigste norske podkasterne:
Marit Higraff fra NRK som lagde publikumssuksessen Death in Ice Valley med BBC.
Podkastprodusent for alle de store norske avisene og mediehusene, i Svartrost produksjoner, Sindre Leganger.
Hanne Marie Maugesten som lager den prisvinnende podkasten Forsvaret: Våre historier.
Ida Gullvik som klarer mesterstykket å lage en godt produsert reportasjepodkast uten et helt produksjonsteam i ryggen: Rørsla for Fri Fagbevegelse.
Silje Kampesæther som deler åpenhjertig om hvor viktig det er å definere en målgruppe før du starter en podkast. Hun startet podkasten Krig og Sånn for Forsvarets Forum.

DU LÆRER:

  • Hvordan du planlegger podkasten din
  • Hva som er podkastens styrker
  • Alt du trenger av praktisk info - fra utstyr til opplasting
  • Av erfaringer fra noen av de beste norske podkastere
  • Av konkrete eksempler fra podkaster og hvordan du kan lytte for å lære videre
  • Å spille inn og får tilbakemelding på det du har spilt inn

Slik arbeider vi:

Vi møtes hver dag i en uke fra kl. 09-12 på Zoom. Her hører vi forelesninger, jobber med oppgaver knyttet til de og deltar i live sesjoner i plenum.

Vi samles også i mindre grupper for å få coaching og tilbakemelding på manus. Vi spiller inn og sender inn lydklipp. Disse får man også tilbakemelding på i grupper.

PASSER FOR:

Alle. 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER:

Internett og digitalt hjelpemiddel slik at du kan delta på Zoom, ta et opptak og sende det på epost. Dette kan enkelt gjøres med en smarttelefon, nettbrett eller PC/Mac.  

Kursavgift:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 700,-
For andre deltakere: 
Kr 9 200,-

Kursleder: 

hanneloe-kvadrat
Hanne Løvik er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Hun er utdannet journalist med erfaring fra ABC Nyheter. Hanne har holdt en rekke podkastkurs og er spesialist i digital journalistikk, med særlig fokus på sosiale medier, datajournalistikk og visualisering av data.
 

Søk om plass: IJs digitale podkast-kurs