Meny

Lær å lage podkast som virker

Kursleder(e): Hanne Løvik m.fl.
På dette kurset får du med deg all kunnskapen du trenger for å komme i gang selv. Noen av de beste i bransjen gir deg sine triks om hvordan de forteller med lyd, og du får gjøre en liten innspilling. Vi går igjennom alt du trenger å tenke på før du starter en podkast - slik at du står igjen med en podkast som virker for deg! 
pod-25
På dette kurset vil du lære om oppsett av episoder, intervju og stemmebruk. Du får prøve deg i studio, slik at du både kan få konkretisert din idé, men også får erfaringen med sitte foran mikrofonen. Vi besøker Pressens hus' profesjonelle podkast-studio, så du også får se hva slags utstyr som trengs. Her får du en rask innføring i hva og hvordan man skaper god lyd. Og til slutt snakker vi om hva du gjør etter at du har en ferdig lydfil. 

DU LÆRER:

  • Hva en podkast er
  • Hvordan du får din podkast til å bli best mulig
  • Hva du trenger for å lage både studio- og reportasjepodkast
  • Hvordan du kan få best mulig lyd
  • Hvordan du publiserer podkast
  • Hvordan du kan tjene penger på podkast

SLIK ARBEIDER VI:

På dette kurset blir det forelesninger fra flere flinke folk som deler sine erfaringer, tips og triks for å skape god lyd. Vi skal jobbe med en oppgave som tar oss inn i podkast-studio for å gjøre en faktisk innspilling. Vi jobber videre med den oppgaven i en felles evaluering på dag to, før vi igjen avslutter med forelesninger.

Ved kursets slutt vil deltakerne få mulighet til å bli med i en lukket Facebook-gruppe der man kan fortsette å dele erfaringer og spørsmål videre.

PASSER FOR:

Dette kurset passer for de som har lyst til å starte podkast eller er helt i startgropa på å ha startet med en podkast. 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER:

Det er ingen krav til utstyr, du trenger bare noe å skrive på og med.

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 900,-
For andre deltakere:
Kr 9 400,-

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, reise etter IJs regler for reisestøtte. Kurset avholdes i IJs lokaler på Pressens hus i Oslo sentrum. 
IJ har tilpasset våre kurstilbud til gjeldende smittevernregler.  

KURSLEDER:

hanneloe-kvadrat
Hanne Løvik er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Hun er utdannet journalist med erfaring fra ABC Nyheter. Hanne har holdt en rekke podkastkurs og er spesialist i digital journalistikk, med særlig fokus på sosiale medier, datajournalistikk og visualisering av data.


Pressens hus 1. til 2. november kr. 6900*,-

Søk om plass: Lær å lage podkast som virker

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen