Meny

Slik coacher du dine videojournalister – få de beste triksene fra Torben Schou

Kursleder(e): Torben Schou
Vi er vant med å gi tilbakemeldinger på tekst, men hva med video? Vil du lære å gi mer nyanserte tilbakemeldinger på visuelle produksjoner? Vil du forstå mer av videoens oppbygging og hvilke teknikker som fungerer? På dette kurset åpner Torben Schou verktøykassen, og viser deg hvordan du skal få dine ansatte og kollegaer til å produsere gode videoer – og hvordan du coacher de gjennom prosessen.
schou-kursusfoto

”Underholdende kursleder. Mange konkrete og nyttige råd, og oppfriskninger av ting som man bør vite, men som man glemmer fra tid til annen..”


En rask tilbakemelding og en samlet vurdering om en video er god, kan de fleste gi. Men hvis du vil sette deg inn i en mer nyansert coaching av videojournalister, og gi kvalifiserte motspill til dine kollegaer, må du kjenne til anatomien i videoen. Du må vite hvilke teknikker som fungerer, hvordan du får de riktige intervjusekvensene og hva som faktisk er mulig å produsere.

I løpet av to intense dager viser Torben Schou, en av Skandinavias mest kreative historiefortellere, deg de beste video-verktøyene. Du vil bli utstyrt med mye ny kunnskap og tips og triks til å kunne vurdere kvaliteten på produserte videoer, samt bestillinger i fremtiden. I verktøykassen har han med hvordan du fanger de gode bildene, hovedpersonene, overraskelsene, nærbildene og den gode avslutningen. Han snakker også om de «De 10 bud – nå på video» og anmelder videoens ABC.

Etter kurset vil du ikke være i tvil om hva som er elementene i den gode videoen.

DU LÆRER:

  • å gi kvalifiserte tilbakemeldinger på videoer
  • å estimere tidsbruken til opptak og redigering av videoer
  • at noen bilder virker bedre enn andre, og betydningen av god lyd
  • hvordan små video-triks kan utgjøre den store forskjellen 
  • å finne de gode momenter i et intervju

SLIK ARBEIDER VI:

Du skal se flere eksempler på storytelling som virker. Du får praktiske øvelser som du får feedback på og hvilke historier som egner seg til video. Overordnet er meningen med kurset, at du blir så så kunnskapsrik, at du vil elske å sparre med dine videofolk – både før og etter opptakene.

PASSER FOR:

Alle som leder videojournalister, eller ønsker å bli god på tilbakemeldinger og videoproduksjon.

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:

Kr. 8 900, -
For andre deltakere: 
Kr. 10 900, - 

PRAKTISK INFO:

Hele kurset foregår på dansk. 
Opphold dekkes av deltaker. Reise etter IJs regler for reisestøtte. I Oslo har vi hotellavtalertil rabatterte priser. Du må kontakte hotellet direkte for å få avtalt pris. 

Kursleder: 

En av Skandinavias mest kreative fortellere, Torben Schou fra DR-TV har produsert TV- og videohistorier i nesten 25 år om nyheter, sport, dokumentarer, underholdning, reiser og mye annet. Kanskje kjenner du ham allerede fra mange kurs ved Institutt for journalistikk, hvor han er en av de mest brukte lærerne. Han har rykte på seg for å være en konstruktiv, men også ærlig, trygg og inspirerende trener. 


Pressens hus 19. til 20. september kr. 8900*,-

Søk om plass: Slik coacher du dine videojournalister – få de beste triksene fra Torben Schou

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen