Meny

IJ-KURS

På IJ-kursene får du ny kunnskap som du kan ta med deg rett inn i jobbhverdagen. Du lærer av dyktige og erfarne forelesere og du møter kolleger fra andre redaksjoner og miljøer for verdifull erfaringsutveksling. 

Les mer om IJ - kurs
"Å lære av forelesere som driver sine egne podkaster, og praktisk arbeid i studio gav stort utbytte"

Deltaker på "Lær å lage podkast som virker" - vår 2019

 
KURS
Sted Dato Pris  
 • Intervjuteknikk: Lenas metode

  Kursleder(e): Lena Storvand
  I jakten på de gode intervjuene må du stille de beste spørsmålene. Men hvilke er egentlig det?
  Kurset i intervjuteknikk gir deg verktøyene du trenger for å få mest ut av intervjuene – enten det er med maktmennesker eller hvermannsen. 
  Fredrikstad 2. til 4. desember kr. 7950*,-
 • Retts- og kriminalreportasjen

  Kursleder(e): Hallgeir Oftedal og Kjell Erik Eriksen

  Hva gjør politiet når drapsalarmen går? Hvilke grunnleggende etterforskningsskritt starter politiet med? Hva leter de etter og hvordan leter de? Den erfarne politimannen Kjell Erik Eriksen gir svarene. Kursdeltakerne får et innblikk i de kjente og velbrukte etterforskningsmetodene men også et innblikk i de mer ukjente metodene, for eksempel sporing og bruk av undercoveragenter. 

  Fredrikstad 4. til 5. desember kr. 6550*,-
 • Lær å lage podkast

  Kursleder(e): Hanne Løvik mf.
  Lær alt om podkast. Hva virker? Hva trenger du av utstyr og lyd? Hvordan spre den til publikum? Hvordan tjene penger på den? Du får selv prøve deg i studio! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye podkast.
  Oslo 10. til 11. desember FULLT Få varsel
  Oslo 21. til 22. januar kr. 6700*,-
  Oslo 3. til 4. mars kr. 6700*,-
 • Reportasjeledelse

  Kursleder(e): Tone Grøver og Trygve Aas Olsen
  For mye å gjøre? Vanskelige medarbeidere? Klarer du ikke å skape motivasjon? Konsulent Tone Grøver har hjulpet ledere i 15 år. Trygve Aas Olsen har ledererfaring fra flere redaksjoner. Nå kan du lære å lede av dem. 
  Fredrikstad 29. til 31. januar kr. 8700,-
  Fredrikstad 9. til 11. mars kr. 8700,-
 • Rå research | Slik utnytter du gullgruven sosiale medier

  Kursleder(e): Mette Mayli Albæk (DK) og Louise Dalsgaard (DK)
  DR Nyheter dokumenterte ved hjelp av sosiale medier bruken av ulovlige mobiler i fengsel hos flere terrorsiktede. De har også brukt SoMe aktivt for å finne informasjon om danske fremmedkrigere, og i TV-fortellinger om digitale fotspor på nettet.
  Fredrikstad 10. til 11. februar kr. 6700*,-
 • Videojournalist med IPhone

  Kursleder(e): Gunnar Grønlund
  På dette kurset tar vi iPhone på alvor som produksjonsverktøy for stills og video. Lær å ta gode bilder, filme, redigere og publisere direkte fra din iPhone. 
  Fredrikstad 10. til 11. februar kr. 6700*,-
 • Lær video med mobil

  Kursleder(e): Jon Terje Hellgren Hansen og Leif-Arne Danielsen
  Vil du lage profesjonell video med mobil? Med enkle verktøy vil du raskt være i stand til å fortelle dine egne historier.
  Fredrikstad 25. til 27. februar kr. 8700*,-
 • Historiefortelling på TV og video med Torben Schou - Vol. 1

  Kursleder(e): Torben Schou
  Torben Schou tørker tavla helt ren og prøver å komme inn til historien. Den må snakke til hjertet og sansene - enten det er 1,45 til nyhetene, en web-dok på nettet på 5 minutter, eller kanskje et halvtimes frittstående program. Ellers virker det ikke.
  Fredrikstad 2. til 3. mars kr. 6950*,-
 • Adobe Premiere Pro - TRINN 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  På dette kurset får du en grundig innføring i redigeringsverktøyet Adobe Premiere Pro. Du får prøvd alt fra klippeteknikk til lydpålegg og rulletekster, og blir i stand til å redigere filmene dine ferdig på egen hånd.
  Fredrikstad 9. til 10. mars kr. 6700*,-
 • Adobe After Effects Trinn 1

  Kursleder(e): Jarle Leirpoll
  I løpet av dette kurset lærer du de grunnleggende funksjonene i After Effects, og blir i stand til å lage enkle Motion Graphics-produksjoner til video ved å kombinere animert tekst, grafiske elementer og videoopptak. 
  Fredrikstad 11. til 12. mars kr. 6700*,-
 • Innføring i Google Analytics

  Kursleder(e): Lise Fimreite Simensen
  En mengde data er tilgjengelig om leserne dine i gratisverktøyet Google Analytics. Lær hvordan du kan bruke denne innsikten i din arbeidshverdag til å finne idéer til nye saker, og skrive tekster som leserne er interessert i. 
  Oslo 17. mars kr. 4700*,-
 • SKUP og IJs Graveskole 2020

  Kursleder(e): Ola Haram og Ståle de Lange Kofoed
  Gjør en investering i din egen journalistiske framtid. Gjennom tre fullspekkede dager på vårens graveskole i Tønsberg møter du fremtredende og prisvinnende journalister fra inn- og utland. Deres oppdrag er å lære bort sine beste praktiske tips og triks for å lage god undersøkende journalistikk. Meld deg på, så ses vi i Tønsberg!
  Tønsberg 25. til 27. mars kr. 6950,-
 • Skrivekurs for fotojournalister

  Kursleder(e): Trine Smistrup og Asgeir Olden
  Enten du driver med video eller stillbilder, skrive må du kunne. Her er kurset som hjelper deg godt i gang. Vi går systematisk gjennom alle skrivingens faser, fra idé/oppgave til endelig tekst. Og du skal selvfølgelig skrive noen tekster undervegs som blir gjennomgått og kommentert. 
   
  Fredrikstad 15. til 17. april kr. 8700*,-
 • Bli en innsynsjeger på to dager

  Kursleder(e): Tarjei Leer-Salvesen
  I dette kurset får du en liten dose innsynsregler, masse gode teknikker for søk etter dokumenter, og en del tips til organisering av researchen. Du lærer å beherske verktøyene som sikrer deg gode skriftlige kilder. Du lærer om eInnsyn, Innsyn.no, offentlighetsloven, miljøinformasjonsloven og hvordan du ber om innsyn i det som ikke finnes i postjournalen.
  Fredrikstad 22. til 23. april kr. 6700*,-
 • Økonomi og regnskap for journalister

  Kursleder(e): Trygve Aas Olsen
  Skal du skrive om samfunnet, må du forstå økonomi. Skal du skrive om en bedrift, må du forstå regnskap. Det gjør du etter dette kurset.
  Fredrikstad 22. til 24. april kr. 8700,-
 • Bli en enda bedre reportasjeleder

  Kursleder(e): Tone Grøver
  Dette er et tilbud til deg som har gått på IJ-kurset Reportasjeledelse: Nå kan du lære mer om coaching og ledelse på et todagers kurs med Tone Grøver. (Kun for de som har tatt kurset Reportasjeledelse på IJ 2012 eller senere.)
  Fredrikstad 27. til 28. april kr. 6700,-
 • Kursnyhet! Ta kontroll i sosiale medier – med kun en smarttelefon

  Kursleder(e): Caroline Scott (UK)
  Smarttelefonen du har i lomma er et glimrende verktøy for å produsere og distribuere innhold på sosiale plattformer. Dette praktiske kurset over to dager kommer til å endre tankesettet ditt rundt SOME-strategi, og du får i tillegg lære hvordan du raskt og enkelt produserer målrettet innhold som driver trafikk til dine sosiale medier-kontoer, og hvilke verktøy som fungerer best. Og du bruker telefonen til å gjøre det. 
  Oslo 27. til 28. mai kr. 6700*,-
 • Studietur til London 2020: Medier i endring

  Kursleder(e):
  London er Europas New York når det kommer til toneangivende medieaktører og høy innovasjonstakt i medieutviklingen. På denne studieturen møter vi bedrifter og mennesker som daglig jobber knallhardt for å skape det beste og mest innovative digitale journalistiske innholdet. Målet er å returnere med ny kunnskap om hvilke muligheter dagens teknologi gir, nye ideer for produkter og tjenester i eget mediehus, og en endret tankegang for viktigheten av å hele tiden tenke nytt og innovativt. En av kursdagene legges til den digitale journalistkonferansen NewsRewired.
 • WOW! Slik kan du fortelle det

  Kursleder(e): Asgeir Olden
  Til Wow-kurset inviterer vi de dyktigste skribentene og de som kan fortelle om nye og spennende tekstformater. Meningen er at du skal komme klokere og inspirert tilbake til din redaksjon. Hovedvekten på kurset legges på de lange fortellingene, de som får folk til å lese i både 10 og 20 minutter, og fortelleteknikkene som gjør dem levende og spennende. 
  Fredrikstad 8. til 9. juni kr. 6700*,-