Meny

Kursnyhet! Skriv smart om gaming og dataspill

Kursleder(e): Martin Bergesen, Vicky Schaubert, Jonas Vikan, Jarle Hrafn Grindhaug, Erik Fossum, Catharina Bøhler og Hanne Løvik
Nittitre prosent av norske niåringer spiller dataspill. Tre prosent av norske journalister skriver om det. På dette kurset får du innsidetips fra spillere, utviklere og spilljournalister. Du blir en journalist som forstår hva ungdommen holder på med.

Spill er et av de viktigste kulturuttrykkene, norsk spillindustri er i enorm vekst og norske spill og spillere gjør suksess i hele verden. 

Dette kurset er ikke en inspirasjon til å lage anmeldelser eller forbrukerjournalistikk om spill.
Derimot tar Martin Bergesen, forfatter av boken «Alle kan spille», deg med på en guida tur inn i spillverdenen. Han lærer deg hvordan man kan skrive om spill på en smartere måte.
martin-bergesen250x250

NRK-journalist Vicky Schaubert forteller om hvordan hun jobbet med saken som slo alle trafikkrekorder på NRK.no, ble fanget opp av utenlandske medier og skapte enormt engasjement på sosiale medier: Nett-featuren om gameren Mats "Ibelin" Steen.
vicky_schaubert_web
 
Jonas Vikan, nå anerkjent gravejournalist i Adresseavisen, har både konkurrert internasjonalt på toppnivå i verdens største spill, Counter Strike og arbeidet med å arrangere store internasjonale spillturneringer for det ledende spillselskapet ESL. For første gang kombinerer han sin kunnskap fra de to verdenene og gir oss innsidetipsene.
jonas_vikan_web
 
Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum, ansvarlig redaktør og redaksjonssjef i PressFire, skriver om hvordan «no deal-exit»-Brexit påvirker spillutviklingen. De klarer dermed bragden å se spillverdenen i sammenheng med resten av samfunnet. De kommer og forteller hvordan de gjør undersøkende journalistikk innen spill. De kan også lære deg hvordan du selger inn spillsaken din til vaktsjefen.
 jarle_grindhaug-og-erik_fossum_web

Og sist, men ikke minst, administrerende direktør i det norske spillutviklingsselskapet Sarepta Studio, Catharina Bøhler, kommer og forteller om forskjellen på den internasjonale og nasjonale pressemottakelsen av deres suksesspill «Mitt barn, Lebensborn». Spillet ble lansert 8. mai i fjor og har gjort stor suksess internasjonalt.
catharinabohler-foto-sarah-mcdonald-gerhardsen250x250
(Foto av Sarah McDonald Gerhardsen)

Du lærer:

Å skriver godt om spill også for de som ikke spiller.
 

Passer for:

Alle

Krav til utstyr:

Ta med PC

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 4 450/ andre kr 6 450
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. Kurset avholdes ved Scandic Oslo City. 

KURSLEDER:

hanneloe-kvadrat
Hanne Løvik har lang praktisk erfaring, og brenner for sosiale medier. Hun var initiativtaker og arbeidet med sosiale medier i Startsiden og ABC Nyheter i åtte år. Hun har også utformet sosiale medier-strategien for Zero og Zero- konferansen i 2010.

Oslo 28. mai kr. 4450,-

Søk om plass: Kursnyhet! Skriv smart om gaming og dataspill

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen