Meny

Skrivekurs for fotojournalister

Kursleder(e): Trine Smistrup og Asgeir Olden
Enten du driver med video eller stillbilder, skrive må du kunne. Her er kurset som hjelper deg godt i gang. Vi går systematisk gjennom alle skrivingens faser, fra idé/oppgave til endelig tekst. Og du skal selvfølgelig skrive noen tekster undervegs som blir gjennomgått og kommentert. 
 
DU LÆRER:

Vi begynner med begynnelsen -  hvordan du løser en skriveoppgave eller utvikler din egen idé. Deretter ser vi på hvordan du velger kilder, hvordan du intervjuer og hvor du kan bruke observasjon. Så skal stoffet organiseres slik at det viktigste kommer tydelig fram. Vi ser på valg av vinkel og hva det har å si for hvordan du skriver titler og ingresser. Neste ledd er selve brødteksten, og til sist – sluttredigering og finpussing. 

PASSER FOR:

Video- og stillsfotografer som vil lære å skrive journalistiske tekster. 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 8 700,- / andre kr 11 700,-
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i norske medieorganisasjoner (NJ eller NR).

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDER:

Asgeir Olden og Trine Smistrup


Trine Smistrup farge

Trine Smistrup er frilansjournalist, stasjonert i København, og har tidligere jobbet ved blant annet Den journalistiske Efteruddannelse (det danske IJ), Nordisk Journalistcenter og Berlingske Tidende. I dag arbeider hun med kurs i språk, stil og fortelleteknikk, og er i tillegg fast tilknyttet Journalismfund.eu som støtter internasjonale prosjekter i undersøkende journalistikk. Hun har jobbet for IJ i mange år, snakker spansk og forstår både Fredrikstad-dialekt og sunnmørsk.

AsgeirOldenHele
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 

Fredrikstad 15. til 17. april kr. 8700*,-

Søk om plass: Skrivekurs for fotojournalister

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen