Meny

Skriv enkelt og smart

Alle journalister kan bli (enda) flinkere til å skrive, og på dette kurset blir de det: Det handler om å skrive enkelt, så alle forstår, og smart, så budskapet når fram.  
Skriv langt og bli lest
Foto: Unsplash.com

Deltakerne lærer hvordan de får mer liv i teksten, velger de riktige ordene, skriver om det som er vanskelig, kutter det som er unødvendig – slik at manuset til slutt blir interessant og lettlest.   

Kurset går gjennom journalistiske tekster fra begynnelse til slutt: Hva er oppskriften på en god tittel, hvilke vinklinger vekker interesse, og hvordan unngå at leseren forsvinner midt i brødteksten.  

DU LÆRER:

Ingen blir romanforfatter av dette kurset, det handler om å forbedre de hverdagslige artiklene. Og det handler om å ta hensyn til leserne, slik at de trives når de leser og er litt klokere når de er ferdige.   

PASSER FOR:

Alle. 

PRAKTISK INFO:

Kurset går over tre dager på nettet, med forelesninger, diskusjoner, skriving og lesing av tekster. Deltakerne sender noen av sine egne tekster til kursleder Trygve Aas Olsen før kurset.  

KURSLEDER:

Trygve Aas Olsen02-1

Trygve Aas Olsen er fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk. Han har tidligere blant annet vært journalist i Dagbladet, redaktør i fagbladet Journalisten, redaksjonssjef i Dagens Næringsliv og skriver i dag mediekritiske kommentarer i Medier24. Han har også skrevet boka Skriv enkelt og smart.  

Søk om plass: Skriv enkelt og smart