Meny

Skrivekurs for fotojournalister

Kursleder(e): Trine Smistrup og Asgeir Olden
Enten du driver med video eller stillbilder, skrive må du kunne. Her er kurset som hjelper deg godt i gang. Vi går systematisk gjennom alle skrivingens faser, fra idé/oppgave til endelig tekst. 
caucasian-female-photographer-2wuhng6
Dyktige og engasjerte kursholdere!

Kursdeltaker


 
Og du skal selvfølgelig skrive noen tekster undervegs som blir gjennomgått og kommentert. 
 
Vi begynner med begynnelsen - hvordan du løser en skriveoppgave eller utvikler din egen idé. Deretter ser vi på hvordan du velger kilder, hvordan du intervjuer og hvor du kan bruke observasjon. Så skal stoffet organiseres slik at det viktigste kommer tydelig fram. Vi ser på valg av vinkel og hva det har å si for hvordan du skriver titler og ingresser. Neste ledd er selve brødteksten, og til sist – sluttredigering og finpussing. 
 

DU LÆRER:

Intervjue og observere
Finne saken i kildematerialet
Velge vinkel, tittel og ingress
Skrive og redigere en artikkel
 

PASSER FOR:

Video- og stillsfotografer som vil lære å skrive journalistiske tekster. 
 

SLIK ARBEIDER VI: 

Vi går gjennom den journalistiske arbeidsprosessen fra research til ferdig artikkel.  For hvert steg er det forelesninger og øvelser. Gjennomgang i plenum. 
 

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 8 700,-
For andre deltakere: 
Kr 11 700,-
 

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte. I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser. Du må kontakte hotellet direkte for å få avtalt pris.
 

KURSLEDERE:

Asgeir Olden og Trine Smistrup


Trine Smistrup farge

Trine Smistrup er frilansjournalist, stasjonert i København, og har tidligere jobbet ved blant annet Den journalistiske Efteruddannelse (det danske IJ), Nordisk Journalistcenter og Berlingske Tidende. I dag arbeider hun med kurs i språk, stil og fortelleteknikk, og er i tillegg fast tilknyttet Arena for Journalism in Europe som støtter utviklingen av crossborder-journalistikk og arrangerer den årlige konferansen Dataharvest.. Hun har jobbet for IJ i mange år, snakker spansk og forstår både Fredrikstad-dialekt og sunnmørsk.

AsgeirOldenHele
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 

Fredrikstad 21. til 23. oktober kr. 8700*,-

Søk om plass: Skrivekurs for fotojournalister

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen