Meny

SKUP og IJs Graveskole 2019

Kursleder(e): Henk van Ess, Louise Dalsgaard, Mette Mayli Albæk, Ingeborg Rygh Hjorthen, Kristoffer Egeberg, Ola Haram, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
På årets graveskole i Tønsberg kan du glede deg til blant annet å møte den nederlandske søkeguruen Henk van Ess, og få dobbel dose med dansk research-power når krimjournalistene Louise Dalsgaard og Mette Mayli Albæk fra Danmarks Radio deler sine beste triks for å bedrive rå research i sosiale medier. Og høydepunktene står i kø; Den prisvinnende NRK-journalisten Vegard Venli lærer deg journalistisk bruk av Excel, mens Lajla, Ellingsen, Eiliv Flydal, Mona Grivi Norman, Fredrik Nordahl og Tarjei Leer Salvesen gir deg konkrete metoder for å finne saker ved å be om innsyn. Ingeborg Rygh Hjorthen viser deg hvordan du kan finne gull med arkivsøk, og det kommer mer til! Ses i Tønsberg!

Du lærer blant annet:

RÅ research i sosiale medier
Finne data, behandle i Excel og ta en kikk under panseret på regnearkverktøyet 
Finne saker i arkiver, og nasjonale og internasjonale databaser og registre
Å bruke offentlighet, innsyn og andre triks for å lage gode saker lokalt og nasjonalt 
Metode – metode – metode. Slik jobber en SKUP-vinner
 

Passer for:

Alle journalister, mellomledere og redaktører i publikasjoner av alle størrelser, som har interesse for å lage gode journalistikk.
 

Krav til utstyr/programmer: 

Ta med egen laptop med lokalt installert Excel. Opprett en konto på Google om du ikke allerede har det, husk brukernavn og passord ved kursstart.
 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr  6 800 (dagpakke ved Quality Hotel Tønsberg kommer i tillegg) 
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.
Hotellpakken koster kr 4035 og inkluderer 2 overnattinger i enkeltrom, 2 x frokost, 3 x lunsj og kaffepauser og 2 x dagens middag. Ønsker du å komme kvelden før kursstart koster dette kr 1 245 inkludert frokost. Deltakere som ikke ønsker hotellovernatting betaler i stedet dagpakke.  Den koster kr 625 pr dag og inkluderer lunsj og kaffepauser. Opphold og dagpakker betales direkte til hotellet.
 

Praktisk info:

Graveskolen finner sted på Quality Hotel Tønsberg fra onsdag 27. mars kl. 10:15 til fredag 29. mars kl. 15:00. SKUP-konferansen arrangeres samme sted fra fredag ettermiddag.

Kursledere: 

 keg_web-2
Kristoffer Egeberg
Ansvarlig redaktør i Faktisk.no, har siden 2002 vært nyhetsjournalist, vaktsjef og redaksjonssjef i Dagbladet. Han har tidligere jobbet i lokalavisene Østlandets Blad og Akershus Amtstidende.
I 2015 mottok han SKUP-prisen og IR-prisen (Internasjonal Reporter) for sine avsløringer knyttet til Forsvarets omstridte salg av marinefartøy til paramilitære i Vest-Afrika.
I 2017 utga han dokumentarboken ”Fredsnasjonen Norge” (Kagge forlag).
Han er styremedlem i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

olaharam
Ola Haram, Verdens Gang
Ola har mange års erfaring som undersøkende journalist, og har blant annet reist mye i konfliktområder på jobb for NRK Brennpunkt, Novemberfilm, TV2 og VG. I tillegg har Ola bidratt med stoff til flere internasjonale publikasjoner. Han har tidligere sittet i SKUPs styre, og har ledet graveskolen i flere år.
 
Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  
 
 

Quality Hotel Tønsberg 27. til 29. mars FULLT

Søk om plass: SKUP og IJs Graveskole 2019


FULLT