Meny

SKUP og IJs Graveskole 2020

Kursleder(e): Ola Haram og Ståle de Lange Kofoed
Gjør en investering i din egen journalistiske framtid. Gjennom tre fullspekkede dager på vårens graveskole i Tønsberg møter du fremtredende og prisvinnende journalister fra inn- og utland. Deres oppdrag er å lære bort sine beste praktiske tips og triks for å lage god undersøkende journalistikk. Meld deg på, så ses vi i Tønsberg!

Du lærer blant annet:

Effektive teknikker for å finne den viktige informasjonen
Hvordan du finner og behandler data og statistikk
Hva som kjennetegner god gravejournalistikk – og hvordan du gjør det i praksis
Å bruke offentlighet, innsyn og andre triks for å lage gode saker lokalt og nasjonalt 
Metode – metode – metode. Slik jobber SKUP-vinnere

Passer for:

Alle journalister, mellomledere og redaktører i publikasjoner av alle størrelser, som har interesse for å lage gode journalistikk.
 

Krav til utstyr/programmer: 

Ta med egen laptop. Opprett en konto på Google om du ikke allerede har det, husk brukernavn og passord ved kursstart.
 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr  6 950 (MERK! Dagpakke ved Quality Hotel Tønsberg kommer i tillegg) 
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.
Hotellpakken koster kr 4165 og inkluderer 2 overnattinger i enkeltrom, 2 x frokost, 3 x lunsj og kaffepauser og 2 x dagens middag. Ønsker du å komme kvelden før kursstart koster dette kr 1 285 inkludert frokost. Deltakere som ikke ønsker hotellovernatting betaler i stedet dagpakke.  Den koster kr 645 pr dag og inkluderer lunsj og kaffepauser. Opphold og dagpakker betales direkte til hotellet.
 

Praktisk info:

Graveskolen finner sted på Quality Hotel Tønsberg fra onsdag 25. mars kl. 10:15 til fredag 27. mars kl. 15:00. SKUP-konferansen arrangeres samme sted fra fredag ettermiddag.

KURSLEDERE: 

olaharam
Ola Haram, Verdens Gang
Ola har mange års erfaring som undersøkende journalist, og har blant annet reist mye i konfliktområder på jobb for NRK Brennpunkt, VG, Novemberfilm, TV2 og nå i VG. I tillegg har Ola bidratt med stoff til flere internasjonale publikasjoner. Han har sittet i SKUPs styre, og har ledet graveskolen i flere år.


Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk 
Ståle har ledet graveskolen siden 2007, og har dessuten vært en del av SKUPs graveteam. Han har holdt mange kurs for norske journalister, og på internasjonale gravekonferanser innenfor effektiv informasjonsinnhenting og dybderesearch på personer, firmaer og andre aktører. 
 
keg_web-2
Kristoffer Egeberg, Faktisk.no
Kristoffer har arbeidet mange år med undersøkende journalistikk i Dagbladet. Nå er han sjef for www.faktisk.no. I 2015 tok Egeberg hjem SKUP-prisen og IR-prisen (International Reporters) for sitt arbeid med saken om Norges salg av marinefartøy til paramilitære i Nigeria. Han sitter også som styremedlem i styret i SKUP.
 

Tønsberg 25. til 27. mars kr. 6950,-

Søk om plass: SKUP og IJs Graveskole 2020

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen