Meny

Slik dekker du kommunevalget 2019

Kursleder(e): Kristoffer Egeberg, Bernt Aardal, Steffen Fjærvik, Hanne Løvik, Ståle de Lange Kofoed m.fl.
Hvordan skal man dekke valget 2019 best og mest effektivt? Hva er de viktigste sakene? Og hvordan kan man jobbe smartest mulig og samtidig få fram gode og viktige saker? På dette kurset får du verktøyene du trenger for å gjøre en super jobb med kommunevalget.

 

DU LÆRER: 

Kommune- og fylkestingsvalget 2019 blir, som vanlig, spennende for norske redaksjoner. På dette kurset får du vite hva som er de store linjene for valget og hva det egentlig handler om. Du lærer hvordan du driver smart og effektiv research med de beste verktøyene. Vi viser deg hvordan faktasjekk som metode kan brukes i valgdekningen og hvordan du raskt og effektivt kan bygge din egen spørreundersøkelse. Og hva med de beste spørsmålene – hvordan skal du stille dem? Slapp av, vi viser deg det også! Kurset avsluttes med en dag der du lærer deg å finne, forstå og presentere data slik at du kan lage de aller beste valgsakene. 
 

PASSER FOR: 

Alle som skal dekke kommune- og fylkestingsvalget 2019.
 

Forelesere: 

BERNT AARDAL er en norsk statsviter og valgforsker tilknyttet Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Universitetet i Oslo (UiO). Aardal kommenterer ofte i media i forbindelse med valg og valgkamp, og har vært ekspertkommentar i valgsendinger fra 1997 til 2017. Han leverer også data og analyser for partibarometre og meningsmålinger og har skrevet en rekke bøker og artikler om valg, holdningsdannelse, offentlig opinion og valgordninger.

KRISTOFFER EGEBERG er ansvarlig redaktør i Faktisk.no. Han har siden 2002 vært nyhetsjournalist, vaktsjef og redaksjonssjef i Dagbladet, og har tidligere jobbet i lokalavisene Østlandets Blad og Akershus Amtstidende. Egeberg er styremedlem i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

STEFFEN FJÆRVIK har 20 års erfaring som journalist, og holdt foredrag og kurs om intervjuteknikk en rekke ganger, bl.a. på SKUP og på universitetsnivå. Han er nå frittstående konsulent.

HANNE LØVIK har lang praktisk erfaring, og brenner for sosiale medier. Hun var initiativtaker og arbeidet med sosiale medier i Startsiden og ABC Nyheter i åtte år. Hun har også utformet sosiale medier-strategien for Zero og Zero- konferansen i 2010.

STÅLE DE LANGE KOFOED er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! 

KRAV TIL UTSTYR OG PROGRAMMER:

Ingen
 

KURSAVGIFT:

Kr 7 950,-*
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
Kurset avholdes ved Scandic Oslo City. 

KURSLEDER:

Eivind Andres Lid03
 
Eivind Andrès Fjellstad er daglig leder for kursvirksomheten og administrasjonen av IJ. Fjellstad har flere års erfaring som journalist, vaktsjef og redaktør. Han har jobbet mye med å nå unge lesere og digital utvikling.  

Oslo 8. til 10. april kr. 7950*,-

Søk om plass: Slik dekker du kommunevalget 2019