Meny

Slik redigerer du tekster

Kursleder(e): Asgeir Olden
Halvgode tekster og tekster med feil smugles ofte gjennom den journalistiske tollen. På dette kurset lærer du å snuse opp suspekte pakker, få øye på mistenkelige formuleringer og andre former for grensekontroll. 


Har du noen gang sittet med en tekst foran deg som du ikke er helt fornøyd med, men heller ikke riktig vet hva du skal gjøre med? Da er dette kurset for deg. Først og fremst dreier det seg om redigeringens mange f-er; feil, forkorting, forenkling og forbedring. Vi ser også på struktur og oppbygging av saker, uansett sjanger. Titler og ingresser er en viktig del av kurset, det samme er sitater og sitatbruk og tall og tallbruk. Vi skal også ta oss tid til å snakke en del om lesing og lesere. Det gir en god pekepinn om hva som er godt leselige tekster og hva som ikke er det. 

Du lærer: 

Målet er at deltakerne etter kurset skal være godt rustet til å redigere ulike typer medietekster, og ikke minst kunne begrunne sine journalistiske og språklige valg. Halvparten av tiden går med til praktiske øvinger og gjennomganger. 
 

Passer for:

Alle som redigerer andres tekster.
 

KURSAVGIFT:

Medlemmer* kr 7 900/ andre kr 9 900.
*Forutsetter at du er kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon.

PRAKTISK INFO:

Opphold dekkes av deltaker, Reise etter IJs regler for reisestøtte.
I Fredrikstad har vi hotellavtaler til rabatterte priser.

KURSLEDER:


AsgeirOldenHele
 
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs. Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner. Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd. 

Fredrikstad 12. til 14. september kr. 7900*,-

Søk om plass: Slik redigerer du tekster