Meny

Sosiale medier i København – Kurset er finansiert av kollektive vederlagsmidler

Kursleder(e): Mette Mayli Albæk, Louise Dalsgaard, Torben Schou og Ståle de Lange Kofoed
Sosiale mediekanaler har blitt en del av vår arbeidshverdag, både for å finne informasjon, og for å publisere og dele innhold. Med vakre København som bakteppe, og flinke kursholdere fra Danmarks Radio, dykker vi ned i de meste kjente kanalene, og lærer å bruke dem bedre journalistisk.
SØKNADSFRIST 15. FEBRUAR
 

Du lærer:

Du lærer om de ulike sosiale medienes egenart og hvor du kan finne gode saker på nettet. 
Du lærer teknikker for effektiv research, og distribusjon av egne saker i sosiale medier.
Du får vite hva slags videosnutter som fungerer på nett, og øve på å lage dem.

 

Du møter:

Mette Mayli Albæk og Louise Dalsgaard. De arbeider begge som krimjournalister i Danmarks Radio, og har spesialisert seg på å finne opplysninger om personer og saker av interesse i sosiale medier
 
Torben Schou forteller om hva som fungerer av video på nett, og viser hvordan man lager virale vinnervideoer. Han jobber heltid med nettopp dette for DR1 og kan svært mye om TV-reportasje, historiefortelling, mobilvideo og presentasjon. Her blir det mange muligheter til å øve, stille spørsmål og diskutere
 
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Han holder kurs i informasjonsinnhenting på nett, og følger løpende med på medieutviklingen i Norge og globalt.
 

KURSAVGIFT:

Pengene til dette kurset kommer fra kollektive vederlagsmidler fra produksjoner publisert i NRK før 1997.  Kurset er først og fremst for deg som har bidratt i disse produksjonene.  Det er også mulig for andre å søke.

PRAKTISK INFO:

Kurset finner sted i København, Danmark. Reise og opphold er inkludert. Mer informasjon kommer nærmere kursstart.
Kurset foregår på dansk.

Forelesere:

Louise Dalsgaard
Louise Dalsgaard (@loudalsgaard)
Rettsreporter i DR Nyheter med forkjærlighet for spansk, open source intelligence, dronebilder og tv-fortellinger. Kandidat i Journalistikk fra Roskilde Universitet og bachelor i Sosialvitenskap med en avstikker til Universidad Austral i Buenos Aires. Har tidligere arbeidet på Radio24syv og flere år med PR på og utenfor sosiale medier i et kommunikasjonsbyrå. 

mette_mayli_albaek1-2
Mette Mayli Albæk (@mettealbeak)
Rettsanalytiker i DR Nyheter med en fortid som politisk journalist. Utdannet fra Danmarks Journalisthøyskole og San Francisco State University. Har arbeidet i to landsdekkende aviser, rapportert fra Death Row i California, opptatt av fengsler og rettssaker og er på Twitter 25 timer i døgnet. 


Torben_Schau_03

Torben Schou har over 20 års tv-erfaring med nyheter, sport, dokumentar og underholdning, også på norsk tv. Han er kjent som en av Danmarks mest kreative og alternative storytellere og er en ettertraktet kursholder i norske redaksjoner. 

KURSLEDER: 

 Stale de Lange Kofoed 01
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!  
 
 
 

København 18. til 21. mars kr. GRATIS*,-

Søk om plass: Sosiale medier i København – Kurset er finansiert av kollektive vederlagsmidler