Meny

Avansert søk – Kom i gang med OSINT! (Digitalkurs)

Kursleder(e): Ståle de Lange Kofoed, Leif Arne Danielsen og Kody Kinzie
Som journalist bruker du ganske mye av tiden din på research. I en del tilfeller vil et kjapt søk i Google eller i sosiale mediekanaler gi gode nok treff. Men ikke alltid. Det er på tide å bli kjent med OSINT og verktøyet Maltego!
 

Dette digitalkurset, som legges opp som en rekke kortere digitale samlinger, tar deg et godt stykke forbi Googles tjenester. Vi blir kjent med uttrykket OSINT (Open Source Intelligence), og i prosessen lærer du avanserte søketeknikker og -verktøy av Kody Kinzie, en profilert amerikansk søkeekspert og nettsikkerhetsekspert. Kody er også en ettertraktet foreleser på researchkonferanser og universiteter.

Sammen med ham skal vi blant annet utforske hva vi kan finne ved å utnytte «Googledorking» og andre nettbaserte verktøy i skjulte deler av nettet. Rosinen i pølsa blir et dypdykk i OSINT-verktøyet Maltego, som er en utrolig effektiv samling av åpne kilder-verktøy.

DU LÆRER:

  • Hvordan du får tilgang til de skjulte delene av nettet
  • Hvilke spor du selv legger igjen når du graver i en sak, hvordan du kan eksponere sikkerhetsbrudd, og hvordan kildene dine kan bli eksponert
  • Å finne personer som har tilknytning til en bedrift eller organisasjon
  • Hva Maltego er, og hvordan du kan bruke det som journalist

SLIK ARBEIDER VI:

Kurset er praktisk rettet, og gjennomføres som en rekke kortere digitale samlinger, med supportmuligheter i etterkant i ytterligere to uker. Noen av sesjonene (maks 25 minutter) er forhåndsinnspilt, og kan tas i eget tempo, mens andre sesjoner foregår direkte og er basert på videoene du har sett. Det gis praktiske oppgaver underveis, og du får rikelig med anledninger til å teste ut verktøy og å få oppfølging og support på disse. Store deler av kurset foregår på engelsk.

PASSER FOR:

Alle redaksjonelle medarbeidere som vil lære om teknikker og verktøy for avansert research – og som har noen forkunnskaper om research på nett.

KRAV TIL UTSTYR/PROGRAMMER: 

Du må stille med egen laptop, som du har fulle administrasjonsrettigheter til. Sikre deg at du har godt med ledig diskplass. 
Du trenger ikke være «dataekspert», men bør være trygg på bruken av egen maskin. 

KURSAVGIFT:

Hvis du er medlem av eller kvalifisert til medlemskap i en norsk presseorganisasjon:
Kr 6 700,-
For andre deltakere: Kr 9 200,- 

PRAKTISK INFO:

Kurset er nettbasert og foregår på engelsk.  

 

KURSLEDERE:

kody-kinzie

Kody Kinzie  er sikkerhetsekspert og researcher i åpne kilder (OSINT) . Han arrangerer også nettsikkerhetskonferanser i Los Angeles, og underviser forskere i å researche i åpne kilder. Han deler også kunnskapen sin på YouTube: Søk etter Hak5 og Null Byte. 

Stale-de-Lange-Kofoed
Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! 

Leif-Arne-Danielsen
Leif Arne Danielsen er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk og har ansvar for IJs kurs i foto og video. Han holder kurs i research, bruk av digitale verktøy og datastøttet journalistikk

 

Nettbasert Kommer 2021! kr. 6700*,-

Søk om plass: Avansert søk – Kom i gang med OSINT! (Digitalkurs)

 

Ved å sende bestillingen har jeg godtatt personvernerklæringen